Tuesday, March 19, 2013

Jus Pomegranate/ Jus Buah Delima dari Pokka


Sekarang jijah dah ada minuman baru...
sebelum ni jijah selalu minum yogurt bliss, tropicana twister dan vitagen time pregnant ni...
jus kan baik minum bersama vitamin2.. menpercepatkan penghadaman ubat tu :)

Semalam lepas habis checkup kat klinik.. singgah kat CKS kat Jalan Sulaman tu..
sekali terpandang ehh jus buah delima lah...
cari-cari tulisan kat label botol tu Pomegranate.. takde pula tulis buah delima..
tapi rupa buah dah memang buah delima pon... hehehe





jadi tanpa ragu-ragu terus sambar satu botol..
boleh tahan harganya 1.5L= RM9.80.. hehe
rasanya masam-masam manis... :)



kat label tu dah tulis mengandungi vitamin B3,C,E serta antioxidant-anthocyanins..

Vitamin B3 membantu untuk melepaskan tenaga daripada protein, lemak dan karbohidrat
Vitamin C meningkatkan penyerapan besi daripada produk bukan daging.
Vitamin E adalah antioksidan yang membantu melindungi sel-sel dalam badan
Antosianin adalah salah satu antioksidan semulajadi yang ditemui dalam buah delima

salah satu usaha jijah menaikkan hemoglobin (hb) dan vitamin-vitamin dalam badan ni.. 
moga berhasil... InsyaAllah  ^___^



p/s:
k. ina..nak cari habbatus sauda macam kak ina (intanberlian) cakap.. 
tapi mak cakap panas.. so takut pula nak makan..
untuk kandungan baru 4bulan ni..huhuhu






48 comments:

  1. semoga berjaya. In Shaa Allah, pasti akan naik nanti. :D

    ReplyDelete
  2. habbatus sauda pon elok ms preggy kan..kalo yg akak makan skang jenis softgel..xde panas sgt bdn..tp kalo sendawa lega perut..;)

    ReplyDelete
  3. teruskan ape yg awak rasa terbaik utk kandungan tu dear ....

    ReplyDelete
  4. mcm sedap je air tuu.. yup2, jus buah memg baik utk kesihatan :)

    ReplyDelete
  5. mcm sedap je jus buah delima.

    ReplyDelete
  6. husna pun terasa nak makan habbatusauda..elok utk kesihatan...tp kena tggu baby keluar dulu la yer...

    ReplyDelete
  7. @MarnieyZ mudah2an..berusaha saja lah :)

    ReplyDelete
  8. @nens cellection softgel untuk naikkan hb jugak ke kak..

    ReplyDelete
  9. @eimasampai jijah xtahu kak apa yg patut jijah buat utk naikkan hb ni..

    ReplyDelete
  10. @Chic Na sedap chic na.. masam2 manis rasanya..

    ReplyDelete
  11. @Nurul Husna boleh makan bila kandungan besar kot..skrg baru2 lagi takut pulak..

    ReplyDelete
  12. mesti kak jijah comel time pregnant. hehe :D

    ReplyDelete
  13. memg bagus.. jijah kan nurse tau yg mana baik tok baby kan

    ReplyDelete
  14. @◕ D Y S H A S A H H I R ◕ yelah kak.. bila jadi camni blur pulak nak makan apa utk di makan..huhuhu

    ReplyDelete
  15. akak masih amalkan kurma xne?..kot2 leh naik balik hb tu?...kalau xde kwn cri kurma,akak orger2 eca eh :)

    ReplyDelete
  16. juz delima mmg bagus tuk ibu mengandung..

    try la pil yg ipar amy guna tu..inshaa Allah nati hb akan ok.. =)

    ReplyDelete
  17. @Eca Dwinky Asha kurma ada ni.xmakan2..hahaha padahnya tak makan kurma...

    ReplyDelete
  18. @Eca Dwinky Asha kurma ada ni.xmakan2..hahaha padahnya tak makan kurma...

    ReplyDelete
  19. @~AmyLiana86~ InsyaAllah harus jijah cari dan amalkan.. tq info yer yunk.. :)

    ReplyDelete
  20. insyaALLAH semoga HB jijah naik smla

    ReplyDelete
  21. Bestnya kalau diminum dengan ice. Tapi kat sini belum pernah saya jumpa minuman sebegini..

    ReplyDelete
  22. @Isabel Diaz letak dalam peti sejuk pon dah rasa kesejukannya.. sedap.. mesti ada punya kat pasaraya.. cer try cari..

    ReplyDelete
  23. nk cr gak r. klo de jual pekan sni la. tau2 jela. sni jauh dr kk. huahah..ish..klo org ckp panas, jgn mkn r jijah. takut jg sy kang jd ape2.

    ReplyDelete
  24. @cik chinta insyaAllah ada tu kat pasaraya2.. try je cari yer..

    ReplyDelete
  25. Sedap tak? hehe ^_^ Semoga HB kak Jijah naik dan baby sihat selalu :)

    ReplyDelete
  26. selalu je jumpa kat giant, econsave semua tu.. hehe.. tp tak berkenan sgt yg mcm ni.. prefer yogurt bliss tu.. hehe..

    mudah2an berjaya lah usaha akak tu.. :)

    ReplyDelete
  27. oh hb tu hemoglobin rupanya.. hehe. baru tahu. Mahal jugak eh air nie RM9 lebih tu. Tapi tak pe untuk kesihatan kena berkorban sikit. hehe :)

    ReplyDelete
  28. boleh tahan harga yer...moga2x hb jijah nek la nnt. :)

    ReplyDelete
  29. @Sally Yatiey sedap.. masam2 manis.. InsyaAllah moga baby sihat :)

    ReplyDelete
  30. @aisya mudah2an berjaya dik.. doakan akak yer..

    ReplyDelete
  31. @Diari Si Froggie itu lah aida.. boleh tahan harganya.. baru beli 1 botol.. try tgk dulu macamaner..

    ReplyDelete
  32. @Shida Radzuan jijah pon first time minum..heee

    ReplyDelete
  33. @ayutAmin... moga2 hb jijah naik nanti...

    ReplyDelete
  34. harap harap berkesan lah kan.mesti sedap jus delima tu..cam teringin lah pulak..hehehe

    ReplyDelete
  35. @Azhafizah Md Nor sedap tau fiza...dah habis sebotol.nak beli lagi nanti..hee

    ReplyDelete
  36. eh, panas ke... akak xpasti la plak psl tu... setakat ni akak minum, aqilah xda plak cirit...

    ohya, utk pngetahuan jijah, kak ina amalkan minum habbatus sauda 2x sehari sejak dr lps pantang hari tu...

    kalau gitu, jijah tungguhlah kandungan tu kukuh baru minum...

    *jijah, habbatus sauda tu, xsemestinya serbijik mcm yg kak ina punya, tp apa2 pun blh.. janji ianya habatus sauda :)

    ReplyDelete
  37. @IntaNBerliaN itu lah jijah takut panas.. nak sgt baby ni... InsyaAllah bila kandungan kukuh lagi jijah try minum..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!