Jus Pomegranate/ Jus Buah Delima dari Pokka

8:30:00 AM 48 Comments A+ a-


Sekarang jijah dah ada minuman baru...
sebelum ni jijah selalu minum yogurt bliss, tropicana twister dan vitagen time pregnant ni...
jus kan baik minum bersama vitamin2.. menpercepatkan penghadaman ubat tu :)

Semalam lepas habis checkup kat klinik.. singgah kat CKS kat Jalan Sulaman tu..
sekali terpandang ehh jus buah delima lah...
cari-cari tulisan kat label botol tu Pomegranate.. takde pula tulis buah delima..
tapi rupa buah dah memang buah delima pon... hehehe





jadi tanpa ragu-ragu terus sambar satu botol..
boleh tahan harganya 1.5L= RM9.80.. hehe
rasanya masam-masam manis... :)



kat label tu dah tulis mengandungi vitamin B3,C,E serta antioxidant-anthocyanins..

Vitamin B3 membantu untuk melepaskan tenaga daripada protein, lemak dan karbohidrat
Vitamin C meningkatkan penyerapan besi daripada produk bukan daging.
Vitamin E adalah antioksidan yang membantu melindungi sel-sel dalam badan
Antosianin adalah salah satu antioksidan semulajadi yang ditemui dalam buah delima

salah satu usaha jijah menaikkan hemoglobin (hb) dan vitamin-vitamin dalam badan ni.. 
moga berhasil... InsyaAllah  ^___^



p/s:
k. ina..nak cari habbatus sauda macam kak ina (intanberlian) cakap.. 
tapi mak cakap panas.. so takut pula nak makan..
untuk kandungan baru 4bulan ni..huhuhu






All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

48 insan comel komen

Write insan comel komen
MarnieyZ
AUTHOR
3/19/2013 8:47 AM delete

semoga berjaya. In Shaa Allah, pasti akan naik nanti. :D

Reply
avatar
3/19/2013 9:09 AM delete

habbatus sauda pon elok ms preggy kan..kalo yg akak makan skang jenis softgel..xde panas sgt bdn..tp kalo sendawa lega perut..;)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
3/19/2013 9:18 AM delete

teruskan ape yg awak rasa terbaik utk kandungan tu dear ....

Reply
avatar
3/19/2013 9:20 AM delete

mcm sedap je air tuu.. yup2, jus buah memg baik utk kesihatan :)

Reply
avatar
Chic Na
AUTHOR
3/19/2013 9:37 AM delete

mcm sedap je jus buah delima.

Reply
avatar
Nurul Husna
AUTHOR
3/19/2013 9:48 AM delete

husna pun terasa nak makan habbatusauda..elok utk kesihatan...tp kena tggu baby keluar dulu la yer...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 10:00 AM delete

@MarnieyZ mudah2an..berusaha saja lah :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 10:01 AM delete

@nens cellection softgel untuk naikkan hb jugak ke kak..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 10:01 AM delete

@eimasampai jijah xtahu kak apa yg patut jijah buat utk naikkan hb ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 10:02 AM delete

@Chic Na sedap chic na.. masam2 manis rasanya..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 10:03 AM delete

@Nurul Husna boleh makan bila kandungan besar kot..skrg baru2 lagi takut pulak..

Reply
avatar
3/19/2013 10:25 AM delete

mesti kak jijah comel time pregnant. hehe :D

Reply
avatar
3/19/2013 10:55 AM delete

nmpk sedap air tu..huuh

Reply
avatar
3/19/2013 11:20 AM delete

memg bagus.. jijah kan nurse tau yg mana baik tok baby kan

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 11:48 AM delete

@nuyui a.k.a miss YUI sedaop yui.. masam2 manis :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 11:48 AM delete

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕ yelah kak.. bila jadi camni blur pulak nak makan apa utk di makan..huhuhu

Reply
avatar
3/19/2013 12:10 PM delete

akak masih amalkan kurma xne?..kot2 leh naik balik hb tu?...kalau xde kwn cri kurma,akak orger2 eca eh :)

Reply
avatar
~AmyLiana86~
AUTHOR
3/19/2013 12:23 PM delete

juz delima mmg bagus tuk ibu mengandung..

try la pil yg ipar amy guna tu..inshaa Allah nati hb akan ok.. =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 12:31 PM delete

@Eca Dwinky Asha kurma ada ni.xmakan2..hahaha padahnya tak makan kurma...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 12:31 PM delete

@Eca Dwinky Asha kurma ada ni.xmakan2..hahaha padahnya tak makan kurma...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 12:32 PM delete

@~AmyLiana86~ InsyaAllah harus jijah cari dan amalkan.. tq info yer yunk.. :)

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
3/19/2013 2:04 PM delete

insyaALLAH semoga HB jijah naik smla

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 2:16 PM delete

@Mimi Azirah mudah2an kak :) Amin..

Reply
avatar
Isabel Diaz
AUTHOR
3/19/2013 2:27 PM delete

Bestnya kalau diminum dengan ice. Tapi kat sini belum pernah saya jumpa minuman sebegini..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 2:50 PM delete

@Isabel Diaz letak dalam peti sejuk pon dah rasa kesejukannya.. sedap.. mesti ada punya kat pasaraya.. cer try cari..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 6:03 PM delete

@Mrs Velentine itulah sedapp rasanya..

Reply
avatar
cik chinta
AUTHOR
3/19/2013 6:26 PM delete

nk cr gak r. klo de jual pekan sni la. tau2 jela. sni jauh dr kk. huahah..ish..klo org ckp panas, jgn mkn r jijah. takut jg sy kang jd ape2.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/19/2013 6:35 PM delete

@cik chinta insyaAllah ada tu kat pasaraya2.. try je cari yer..

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
3/19/2013 6:36 PM delete

Sedap tak? hehe ^_^ Semoga HB kak Jijah naik dan baby sihat selalu :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
3/19/2013 8:03 PM delete

selalu je jumpa kat giant, econsave semua tu.. hehe.. tp tak berkenan sgt yg mcm ni.. prefer yogurt bliss tu.. hehe..

mudah2an berjaya lah usaha akak tu.. :)

Reply
avatar
3/19/2013 8:44 PM delete

oh hb tu hemoglobin rupanya.. hehe. baru tahu. Mahal jugak eh air nie RM9 lebih tu. Tapi tak pe untuk kesihatan kena berkorban sikit. hehe :)

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
3/19/2013 10:44 PM delete

xpenah lg shida minum ^_^

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
3/20/2013 10:54 AM delete

boleh tahan harga yer...moga2x hb jijah nek la nnt. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:04 PM delete

@Sally Yatiey sedap.. masam2 manis.. InsyaAllah moga baby sihat :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:04 PM delete

@aisya mudah2an berjaya dik.. doakan akak yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:05 PM delete

@Diari Si Froggie itu lah aida.. boleh tahan harganya.. baru beli 1 botol.. try tgk dulu macamaner..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:05 PM delete

@Shida Radzuan jijah pon first time minum..heee

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/20/2013 7:06 PM delete

@ayutAmin... moga2 hb jijah naik nanti...

Reply
avatar
3/23/2013 5:12 PM delete

harap harap berkesan lah kan.mesti sedap jus delima tu..cam teringin lah pulak..hehehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/24/2013 12:26 AM delete

@Azhafizah Md Nor sedap tau fiza...dah habis sebotol.nak beli lagi nanti..hee

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
3/24/2013 9:22 PM delete

eh, panas ke... akak xpasti la plak psl tu... setakat ni akak minum, aqilah xda plak cirit...

ohya, utk pngetahuan jijah, kak ina amalkan minum habbatus sauda 2x sehari sejak dr lps pantang hari tu...

kalau gitu, jijah tungguhlah kandungan tu kukuh baru minum...

*jijah, habbatus sauda tu, xsemestinya serbijik mcm yg kak ina punya, tp apa2 pun blh.. janji ianya habatus sauda :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
3/26/2013 8:00 PM delete

@IntaNBerliaN itu lah jijah takut panas.. nak sgt baby ni... InsyaAllah bila kandungan kukuh lagi jijah try minum..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!