Buaian Untuk Hakimi

12:30:00 PM 30 Comments A+ a-


Bab berbuai niat awal memang taknak ajar hakimi berbuai sebab senang nak ke mana-mana tapi sebenarnya ia salah satu faktor untuk memudahkan pengasuh jaga sementara pengasuh nak buat kerja rumah.. bila berbuai sekurang-kurangnya tidurnya lena dan senang kita nak buat kerja..

Hakimi time nak tido memang merengek/meragam menangis dulu.. bila di dodoi-dodoi baru dia tido.. takkan lah pengasuh nak buat gitu ye dak...huuu jadi pasrah jelah masukkan hakimi dalam buaian tu.. dari rumah mak kat kampung lagi dah masukkan hakimi dalam buai.. memang lena hakimi tidur!


kalau tak letak tali oren tu.. buainya tinggi sangat! dan kalau tali putus tilam ada kat bawah :)


jadi bila balik sabah ni kena standby dalam rumah ada buaian.. bila susah nak tidur masukkan je dalam buaian. buaian pon jenis manual.. henjut bila perlu.. then biarkan :) dengan guna cek nuffnang lepas beli buai kat City Mall Rm165.. merata cari kat KK last jumpa kat sini.. syukur :)


betapa nyenyaknya anak bujang soleh mama ni.. 


so far hakimi boleh tidur bawah dan tidur dalam buai..dan paling senang bila jalan-jalan minum susu dia terus tido :)



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

30 insan comel komen

Write insan comel komen
Vee Lea
AUTHOR
11/29/2013 12:39 PM delete

Vee suka sgt tgk Kimi! Dia handsome laahhh!! :D Alolo kiss pipi sat :D

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
11/29/2013 1:25 PM delete

akak ari tu pun tak nak ajar AniqFiras tdo dalam buai..tapi nenek dia sungguh-sungguh nak masukkan dalam buai..tapi budak tdo dalam buai memang lena.cuma jangan ajar guna yg elektrik.

Reply
avatar
husna zahidi
AUTHOR
11/29/2013 1:25 PM delete

kesian jugak kat pengasuh kalau tak msukkan dlm buai..tp xpelah, tak selalu kot masukkan mikail dlm buai..=)

Reply
avatar
11/29/2013 2:32 PM delete

salam jijah, letak lh tilam dlm buai...so, badan baby x melengkung. lg tambah2 lena tdo. mlm xtido buai pun bb ok sbb rasa sama mcm atas tilam

Reply
avatar
11/29/2013 2:33 PM delete

as salam jijah, letaklh tilam dlm buai..so bdn hakimi xmelengkung... lg tambah2 lena..nnt klu2 nk tdo mlm xyh buai pun xpe dh sbb dh biasa tdo atas tilam...

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
11/29/2013 2:44 PM delete

buaian anak kita sama la jijah...cuma bkn kaler pink... :)

Reply
avatar
Fiqah
AUTHOR
11/29/2013 5:22 PM delete

boolatnya cik kimi...saya xmasukkan dalam buai lagi. baru masuk bouncer..

Reply
avatar
Mar Mansor
AUTHOR
11/29/2013 5:38 PM delete

buai ni 1 keperluan jugak..mmg la xnk ajar berbuai tp ada pulak x tido..esok2 nk g kje..keje kena buat kat umh kena wat keja umh juga..
so far ank sy kat umh pengasuh berbuai, dia buai sndri..he3..tp kat umah tido atas tilam je..buai dah lama x pakai (smpi dia 5 bulan je)..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/29/2013 7:06 PM delete

alhamdulillah.
guna bila perlu tak salah tp jgn la dienjot kuat kuat kan

Reply
avatar
11/29/2013 7:29 PM delete

senang jaga kimi kan..budak baik :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:31 PM delete

@Vee Lea hehe tq vee.. mama kiss kan yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:31 PM delete

@Vee Lea hehe tq vee.. mama kiss kan yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:43 PM delete

@IbuNoey kalau org tua mmg suruh masukkan dlm buai kan kak.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:49 PM delete

@husna zahidi hakimi lah.. :) mmg xselalu masukkan hakimi dlm buai

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:49 PM delete

@husna zahidi hakimi lah.. :) mmg xselalu masukkan hakimi dlm buai

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:50 PM delete

@norhamidah mohd ghazali malam jijah tak tidokan kimi dalam buai.. siang hari je time nak buat keje :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:51 PM delete

@nurul husna kaler lain xde.. so amik je lah kaler pink sbb murah..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:52 PM delete

@Fiqah kalau leh tido dalam bouncer oklah tu fiqah

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 7:58 PM delete

@Mar Mansor memang buaian satu keperluan kan kak.. kimi pon kdg2 kt umah tidoo atas tilam lebih2 lagi malam

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/29/2013 8:01 PM delete

@QasehnyaRania tak henjutt kuat sangat pon..gegar otak nnt..hhehe

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
11/30/2013 7:31 AM delete

Memang ramai.pengasuh yg akan mintak buaian
ada baby yg tido nyenyak sangat dlm.buaian sampai escape.waktu menyusu
harap2 kimi.bukan macam tu

Reply
avatar
khadijah
AUTHOR
11/30/2013 9:15 AM delete

Lama dah tak tengok blog jijah. Besar dah kimi. Dija pun tak nak ajar zarof buai susah nk jalan. Jadi tido dalam bouncer. Dia bukan nak tido atas katil dia

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/30/2013 8:59 PM delete

@Putri emm wallahualam la tu..tp kalau kat rumah jijah mmg akan bangunkan kimi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/30/2013 9:21 PM delete

@khadijah mula2 nak beli bouncer tp bila pikir rugi pulak...pakai je buai..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
12/01/2013 1:44 PM delete

Lena sungguh baby handsome ni tdo. Hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 5:34 PM delete

@aisya memang lena tidoo dalam buai!

Reply
avatar
S. Faezah
AUTHOR
12/01/2013 7:51 PM delete

mak sy pon sllu suruh ajar cucu2 nya tdo buai..mcm jijah ckp, nk bg penjaga boleh wat keja n mmg baby tdo lg nyenyak :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/01/2013 9:06 PM delete

@S. Faezah itu yg jijah pikir.. jadi terpaksa la masukkan kimi dlm buaian

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
12/03/2013 6:05 PM delete

Elok cam tu jijah fleksible kalau sesak2 tak payah nak cari buai bagai dia boleh jugak tido tanpa buai.

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/04/2013 10:22 AM delete

@JunAina itu la.. tp kena dodoi2 gak kimi ni.. time mood xok mengamuk sebelum tidoo

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!