Encik Suami Tak Balik Cuti Ambil Jijah Dan Hakimi

9:00:00 AM 31 Comments A+ a-


Selasa.. majlis aqiqah, cukur jambul hakimi papa xde... 
Ahad.. papa pun tak dapat balik cuti amik mama n hakimi bawa balik Sabah sebab belayar dari khamis lalu...
sedihnya.. sobsobsob.. :(
nak buat camner tugas dia sebagai anggota tentera laut harus di utamakan... -_-"
kalau korang mesti tak sanggup kan... huuuu~~

belayar seminggu mungkin sampai khamis.
so ingat dapat la balik cuti jumaat ambil jijah dan hakimi untuk bawa balik sabah sebab flight hari ahad.. tapi tak dapat juga sebab sabtu belayar balik... :(

aduh sabar jelaa... kena betul betul sabar dan tabah jadi isteri pelaut ni...
takpelah... redha...
kita kena kuat n tabah yer anak soleh mama zulhakimi zaim.. papa kamu tak macam papa orang lain sentiasa ada di sisi... 
kita senyum je kimi.. mama ada kimi.. kimi ada mama :)

jadi bila encik suami tak dapat balik ni terpaksa jijah, hakimi dan adik ipar balik sendiri..
actually adik ipar ikut sebab nak tolong jaga hakimi sementara jijah nak cari pengasuh.. dan kebetulan cuti sekolah time tu.. 

dan tetibe mak dan ayah jijah offer nak ikut ke sabah sekali..
risau kao parent jijah bila jijah balik bawa anak tanpa orang lelaki buat pertama kali ni...
huhuhu syukur la kan parent jijah ikut dengan bawa barang banyak la.. dengan hakiminya lagi.. Alhamdulillah..


p/s sedia di korbankan kata kan...huhuhuhu


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

31 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah
AUTHOR
11/17/2013 9:15 AM delete

Selamat kembali

Reply
avatar
- AZIE -
AUTHOR
11/17/2013 9:39 AM delete

alahai sayunya hati..
xpe jijah ada hero sorg ag boleh teman..

Reply
avatar
11/17/2013 9:59 AM delete

besar ganjaranya isteri yg sabar ni kan? insya Allah...

Reply
avatar
Mrs Sweet
AUTHOR
11/17/2013 10:58 AM delete

Sabar ye jijah..
Isteri pelaut kena tabah dan berdikari.. Intan pun suami keje laut gak, plg lama 2 bulan tak jumpe..tp bukan selalu la tgk job dia jugak..huhu..

Ni nak bersalin nnt harap2 suami ada time tu, risau gak dah la anak first ni.

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
11/17/2013 12:11 PM delete

akak dh pernah rasa mcm ni jijah.waktu nk bw Ali blk kk utk first time..hubby akak x ambl.tp parents akak ikut.lepas tu..tiap bln akak ulang alik kk-perak berdua je dgn baby.x de masalah pun.ramai yg akan menolong.cuma nanti jijah pastikan kimi isap sumthing or minum susu masa flight tengah naik dan turun.bila flight dh stabil..normally baby akan tido

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
11/17/2013 12:11 PM delete

akak dh pernah rasa mcm ni jijah.waktu nk bw Ali blk kk utk first time..hubby akak x ambl.tp parents akak ikut.lepas tu..tiap bln akak ulang alik kk-perak berdua je dgn baby.x de masalah pun.ramai yg akan menolong.cuma nanti jijah pastikan kimi isap sumthing or minum susu masa flight tengah naik dan turun.bila flight dh stabil..normally baby akan tido

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/17/2013 12:26 PM delete

tak pa la nk buat macam mana kan :)

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
11/17/2013 1:03 PM delete

sabar je la ye :)

p/s isi tabung nuff :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2013 6:25 PM delete

@- AZIE - emm hero kecik lagi.. kuat meragam..huhuhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2013 6:27 PM delete

@Putri ok kak.. tq nasihat.. t jijah buat :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2013 6:28 PM delete

@QasehnyaRania nasib la kan... redha :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/17/2013 6:28 PM delete

@Cik Itah@RRP tengah berhabis sabar ni..hehehe :)

Reply
avatar
Eza Boom Boom
AUTHOR
11/17/2013 7:49 PM delete

kak jijah mmg sgt tabah..

Reply
avatar
Ked Lee
AUTHOR
11/17/2013 9:53 PM delete

wuu.
sabar ea sis.
nak buat camne, tagline sedia berkorban tu applicable untuk partner navy skali. huhu.

Reply
avatar
nabila zaremi
AUTHOR
11/18/2013 8:13 AM delete

besarnya pengorbanan isteri macam jijah nie..tabik la!

Reply
avatar
11/18/2013 9:43 AM delete

tape jijah..jijah kan kuat..ape yang berlaku pun ada hikmahnya.husband jijah tak dapat ikut tapi family dapat balik bersama kan..best kan :)

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
11/18/2013 1:15 PM delete

kuatnye jijah ni..akak bila dengar encik suami nak pergi kursus minggu depan selama sebulan,dah jadi cam cacing kepanasan tau..tak rela.:(

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
11/18/2013 4:11 PM delete

huhuhu sbr ye jijah

Reply
avatar
Ira
AUTHOR
11/18/2013 5:52 PM delete

jijah & kimi mmg org2 yg tabah :)
syukur parent jijah ikut skali kan.. takde la risau sgt jaga anak sensorang.. :)

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
11/20/2013 2:23 PM delete

kalau sy mmg tak sanggup lah kot kak jijah.. huhu..

p/s : hakimi, jaga mama elok2 ye.. ;)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2013 10:38 PM delete

@Ked Lee memang pon.. sedia di korbankan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2013 10:39 PM delete

@Azhafizah Md Nor Alhamdulillah untung dapat mak ayah yg sanggup pegi..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2013 10:39 PM delete

@IbuNoey hehehe nak buat camner kak.. kerja dia camtu..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2013 10:40 PM delete

@Ira yelah.. mula2 kan macam kekok je..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/21/2013 10:40 PM delete

@aisya dah situasi akak camni aisya.. terima dengan redha..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/22/2013 9:57 AM delete

mestilah parent kita risau jijah.... betapa sayangnya mereka dekat kita, walaupun kita dah kawen tapi sikap ambik berat dorang, xpernah kurang.. dorang ttp risau kan kita.. kiranya macam dorg rasa kita ni masih tanggungjawab dorang... tu la akak selalu tegaskan dekat blog kita kene hargai parent selagi mereka ada...

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!