Pentingnya Powerbank

5:00:00 PM 13 Comments A+ a-


Baru-baru ni baru daku sedar powerbank ni sangat penting.. lebih-lebih lagi untuk mereka kaki whatsapp,instagram mahupon facebook. bila terlalu asyik melayan dunia sosial bateri pun cepat habis.. masa tu gelabah nak cas handphone. betul kan... 

dengan adanya powerbank tak de la risau bateri cepat habis.. senang je bawa berjalan. mudah dan pantas hanya connect dan cas!
powerbank yang daku guna sekarang PINENG 15000mAh. ramai beri respon positif yang powerbank PINENG ni sangat bagus! mana tak nya kita boleh tahu peratus energy powerbank tu. sampai boleh cas 2-4kali fully charged tau.  macam daku try untuk Note 2 daku ni boleh cas 4x full!



pernah sekali bila nak cas handphone guna powerbank, power dari powerbank tak masuk dalam handphone. try guna kabel lain pun tak boleh. beritahu kat agen jual tu dia kata terus hantar powerbank ni kat supplier dan dalam masa 1 hari dah siap. memang pantas! supplier kata cip rosak. nasib masa tu ada waranty lagi. oh ye waranty setahun.

korang.. jangan tak tahu powerbank ni boleh cas dua device sekali. ada dua port pengecas, port pertama kuasa out 5V 2.1A, port kedua 5V 1.0A. beza kedua port tu biasa port 1 cas cepat tapi kurang tahan lama.  port 2 tu cas lambat tapi lebih tahan lama penggunaannya..

setakat ni Alhamdulillah puas hati memakai. harap powerbank ni dapat berbakti kepada tuannya lebih lama lagi.. hehehe




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah Feeona
AUTHOR
9/15/2014 8:54 AM delete

Saya pun ada powerbank ni.Tapi jarang guna sebab jarang guna telephone...

Reply
avatar
9/15/2014 9:16 AM delete

antara bnda pnting jugalah ni..hihih

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
9/15/2014 1:34 PM delete

waaa mcm nk kena bli gak ni.. mahal x jijah? mcm best je...

Reply
avatar
farahD
AUTHOR
9/15/2014 3:39 PM delete

Salam jijah, farah ada buat Giveway nnt senang2 masukla yea =)

http://www.scrapaperclip.com/2014/09/giveaway-for-ex-brides-so-is-there.html

Take care..doakan semuanya mudah utk jijah and family yea =)

Reply
avatar
9/15/2014 6:24 PM delete

memang penting sangat untuk yang kaki online ni kan :)

Reply
avatar
eamy milea
AUTHOR
9/15/2014 10:50 PM delete

Same la pB jija ngan pb asben emi.. 👍👍

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
9/16/2014 5:25 PM delete

@CaHaYaHaTi jijah beli rm126 yunk.. tp skrg makin murah tu

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
9/16/2014 8:57 PM delete

akak suami isteri pun guna pineng

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
9/17/2014 3:34 PM delete

dulu pernah beli powerbank, tapi tak inat jenama apa ntah.. tak tahan lama.. pastu rosak.. cepat panas. ingat nanti ada bajet, nak beli jugaklan brand pineng ni.

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
9/24/2014 2:49 AM delete

shida beli hat ni dua jiejah..warna silver sma dgn Bf shida..wane gold shidaanye hehee ^_^

Reply
avatar
Shida Radzuan
AUTHOR
9/24/2014 2:50 AM delete

tp besar dan berat kan hehee..bape RM jiejah beli?

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
9/26/2014 2:21 PM delete

betul tu mmg pnting pb ni..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!