Pos Kereta Ke Semenanjung

4:01:00 PM 19 Comments A+ a-


Dua tahun lepas pos kereta dari Semenanjung ke Sabah. Kali ni pos kereta tu balik dari Sabah ke Semenanjung.. bahaha~~

masih menggunakan khidmat Rizstwo Trading & Service untuk pos kereta ke Port Klang. tapi daku minta hantar sampai ke rumah. janji tahu2 kereta depan pintu rumah sudah :)

memandangkan daku tak dapat kontena kerajaan. jadi dalam myPE dah tentu sumbat barang-barang keperluan rumah sana untuk bawa balik. teruss penuh bonet dan ruang depan& belakang kereta jadinya.. muahahaha :p



hanya perlukan geran kereta dan ic email ke syarikat.. kereta naik kapal 13.1.15. semalam 19.1.15 kereta sampai. means seminggu juga la.. Alhamdulillah barang barang dalam kereta selamat,sama kedudukan macam hantar hari tu,calar pun tak! complete!



kalau korang nak pos kereta dari semenanjung ke sabah/sarawak dan sebaliknya boleh contact Encik Rizal senang berurusan dengan dia...
:
:
v

Rizstwo Trading n Services
0123312565


so far 2x jijah dan kawan2 lain yang jijah syorkan puas hati guna khidmat ni rata-rata takda masalah dengan Ristwo!!berani jamin ^___^
Terima kasih Tuan,sememangnya puas  hati dengan perkhidmatan yang diberikan. terukan komitmen tuan dan  terima kasih



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

19 insan comel komen

Write insan comel komen
eima
AUTHOR
1/20/2015 4:19 PM delete

brape kos ek ...

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
1/20/2015 5:36 PM delete

Singgah sini,jijah..alhamdulillah,kereta dah sampai.

Reply
avatar
1/20/2015 9:46 PM delete

Rm1500 kak. Kalau sampai rumah cas rm200

Reply
avatar
1/20/2015 9:47 PM delete

Alhamdulillah rezeki...

Reply
avatar
1/20/2015 9:57 PM delete

Alhamdulillah sampai dengan selamat..lega rasa :)

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
1/20/2015 11:46 PM delete

jijah? kete msk kontena x ek?

Reply
avatar
1/21/2015 6:56 AM delete

@Azhafizah Md Nor alhamdulillah.. lega kereta da ada..

Reply
avatar
1/21/2015 6:56 AM delete

@CaHaYaHaTi biasanya masuk kontena yunk.

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
1/21/2015 9:34 AM delete

Okey la tu jijah! Selamat dah kereta sampai ke Semenanjung... slalunye kalo dah lame dok sabah/sarawak, mmg dah prepare awal2 dari segi kewangan, cukup utk berpindah semenanjung... pasti rindu sabah kan pas ni...

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
1/22/2015 12:02 AM delete

Bestnya servis dia.. rasa mcm nak try pulak.. tapi masalahnya,apa Benda yg Sya nak hantar & nak.hantar p mana? Mengarut aje Sya ni.kan..hahaha

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
1/22/2015 1:46 PM delete

good info.. untuk mereka yang memerlukan perkhidmatan ni :)

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
1/22/2015 3:32 PM delete

alhamdulillah semua slmt2...lega sikit hati ni kan yunk.. tengok balik contact tu, sama cam dalam list contact yg emi bg kat jijah aritu...rupenye jijah dah pnah amik ngan en rizal ni...hehe

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
1/22/2015 8:17 PM delete

kan.thanks jijah berkongsi
kalau labuan blh juga ke ?

Reply
avatar
fauziah sksp
AUTHOR
2/05/2015 11:08 AM delete

barang dalam kereta wrapping x? kalau mcm bakul tu main letak je x pa x?or wajib wrapping semua

Reply
avatar
2/05/2015 1:30 PM delete

@fauziah sksp jijah main letak je kotak2 bakul2 dalam tu..xde pun nk wrapping..so far xde juga hilang

Reply
avatar
MJ33 Matthew
AUTHOR
3/08/2015 3:48 PM delete

kak tumpang tanya kalau kereta dari johor bahru macamana harganya? lagi barang lain selain kereta masih boleh sumbat tak macam dulu :D.makasih,..

Reply
avatar
3/10/2015 11:37 PM delete

@MJ33 Matthew kak isi brg2 rumah lain boleh..sampai muat 1 kereta..cer try call encik rizal..ke jb xpasti pula

Reply
avatar
Amsran Sanuin
AUTHOR
3/16/2015 11:36 AM delete

tahniah dpt pindah....

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!