Resepi Electric Lunch Box [ELB]:Bubur Tomato Ayam Brokoli

12:38:00 PM 19 Comments A+ a-


Lagi nak share resepi yang telah daku buat untuk makanan hakimi dengan menggunakan Multifunctional Electric Lunch Box ni.


Bubur Tomato Ayam Brokoli

1. Masak bubur nasi + krismis angkaan ganjil
2. Tomato, ayam potong dadu
3. Air 120ml letak body ELB
4. Brokoli steam kat bahagian layer atas. keluarkan awal takut overcook 
5. Tunggu 45minit-1jam lampu akan mati bila air kering dan siap




hasilnya sedap!!

sangat mudah dengan menggunakan Electric Lunch Box ni.. sambil tunggu makanan siap masak. boleh la buat kerja lain..





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

19 insan comel komen

Write insan comel komen
Fiqah Feeona
AUTHOR
1/27/2015 1:15 PM delete

Laparrrr...Hihihi..

Reply
avatar
Jazz Lover
AUTHOR
1/27/2015 2:09 PM delete

Mudah kerja kalau ada electric box nie.

Read my latest entry : Rutin Penjagaan Wajah Jazz Lover

Reply
avatar
eMMe
AUTHOR
1/27/2015 3:07 PM delete

OHH BUBUR KIMI... SDAPNYE ...MAK BUDAK TGK PUN SELERA, HAHAHA!

Reply
avatar
1/27/2015 3:10 PM delete

senang betul memasak sekarang ye jijah..boleh buat kerja lain sesambil tu

Reply
avatar
1/27/2015 8:17 PM delete

bagus ni.nak kene korek tabung lak/hehehe

Reply
avatar
Eza Boom Boom
AUTHOR
1/27/2015 10:04 PM delete

sedapnya rupe bubur kimi ni... senang pulak nak masak.. :)

Reply
avatar
syikin maarop
AUTHOR
1/27/2015 11:00 PM delete

Sayur brokoli kegemaran saya.. semudah 1 2 3 dengan electric lunch box ni.. :)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
1/28/2015 8:18 AM delete

mudah kan ... tinggalkan gitu je .. tak perlu risau api atas dapur hangit ka terbakar kan

Reply
avatar
Najib Ariyan
AUTHOR
1/28/2015 5:45 PM delete

semakin mudah hidup ni... kalau malas nak masak jugak tak tahu lah... dah lah sekarang banyak resepi main campak2 jer...

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
1/29/2015 10:38 AM delete

hai bila lah nak beli ELB ni jijah...nampak sangat praktikal je kan..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
1/29/2015 6:04 PM delete

Yg pntg jimat masa dan mudahkn kje...ati senang perot kyg..ehhh..haha

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
1/30/2015 2:51 AM delete

Sedap pula nampak.. Mudah yer guna periuk tu

Reply
avatar
ros_reeza
AUTHOR
1/31/2015 12:23 PM delete

Jijah nak tanya.. Beli kat mane periuk tu .. Hihi. Tq

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
1/31/2015 2:24 PM delete

Bubur! Sedapnya.. time demam ni rasa nak sangat makan bubur..

Reply
avatar
5/08/2017 7:33 PM delete

Mohon share ya... terima kasihhh. Memang sangat menarikk!!

Reply
avatar
5/08/2017 7:34 PM delete

Mohon share yaa. Sangat2 menarik!!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!