Kapal dan Muzium Samudera

2:00:00 PM 21 Comments A+ a-


Sabtu lalu bila suami balik kami sempat round the world di Melaka Bandaraya Bersejarah.. lama juga tak jejakkan kaki di Melaka ni..ngeee~~

apa yang penting bila pergi Melaka haruslah melawat tempat tempat bersejarah. kita kan tinggal di negara di jajah..hehe



Menara Taming Sari boleh lihat pemandangan satu Melaka

bila pergi Melaka pasti akan singgah di Kapal ni kan. salah satu tempat menarik di Melaka untuk di kunjungi. 



jom kita tengok apa yang ada di dalam kapal tu... :)


Ni bilik Kapten Kapal


rempah ratus,bijiran masa Zaman Kesultanan Melayu Melaka dulu.


Model Kapal Portugis dan kotak besi Zaman Belanda



ni memang model kapal ni.. muahaha :p



Peta Dunia Tahun 1597-1612

kemudian jom kita pergi ke Muzium Samudera 

banyak artifak menarik dalam Muzium ni. tak larat nak citer satu persatu.. aci tak..hehehe


 ni pula telor dinasour. zaman dulu kan ada dinosour.. sekarang semua dah pupus...

Kapal Samudera Melaka



ku tinggalkan kenangan di Melaka supaya suatu masa nanti daku boleh belek kenangan di Melaka dalam blog ni. InsyaAllah :)


apa kata korang cuti-cuti pergi la melawat Melaka. banyak tempat bersejarah untuk di lawati.. :)

tengok suami.. jiwa jadi sedih... menci perasaan ni...:(


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

21 insan comel komen

Write insan comel komen
5/15/2012 12:38 PM delete

lama dah x p melaka..cam besh aje..

Reply
avatar
Cik tikah
AUTHOR
5/15/2012 12:49 PM delete

honeymoon yer kak ^^

Reply
avatar
SeputihSalju
AUTHOR
5/15/2012 1:01 PM delete

sy dulu bljar kat melaka tak sempat g tempat2 tuh.. rsa rugi jer bila pikir balik... nak pg balik ntah bila la....

Reply
avatar
ecadwinkyasha
AUTHOR
5/15/2012 1:44 PM delete

xde letak watermark eh dlm gmbr?..nak p melaka juga satu hari nnti,insyaallah...

akak,eca da update entry pasal tukar URL.jempu tgk ye

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
5/15/2012 2:01 PM delete

Dah lama tak jijak Melaka, rasanya dah berbelas tahun kot ;)

Reply
avatar
5/15/2012 2:15 PM delete

saya tak pernah sampai sini lg. pity me.

Reply
avatar
5/15/2012 3:31 PM delete

MENARA TAMING SARI TU..MASA AKAK G NGN HUBBY..AKAK NAIK SORANG JEK..SBBNYE HUBBY AKAK GAYAT..OLEH SBB XNK BAZIRKAN PELUANG..AKAK RELA BERATUR SORANG2 NAIK ATS..DIE DIPAKSA AMBIK GAMBAR AKAK..HAHA

Reply
avatar
Edura Hanum
AUTHOR
5/15/2012 3:34 PM delete

dah masuk ke kapal nie.sesiapa yang datang melaka memang kena terjah sini

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
5/15/2012 6:53 PM delete

mari melawat melaka!!! :)
nak merayap jgk..mmm..bile bkesempatan ni..jom jijah kite g sesame..mau?? :p

Reply
avatar
5/15/2012 8:33 PM delete

wow bestnye g melaka..hmmmm best la cik jijah le g sabah nnt hehe=p

Reply
avatar
fiQ'Ra
AUTHOR
5/15/2012 9:29 PM delete

kak jijah... besnya dating2 dengan suami.. mas dah lama tak p melaka.. :)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/15/2012 9:47 PM delete

@ayutboleh bah kalau kau...hehe

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/15/2012 9:47 PM delete

@::Misz sunsWeetz:: hehe best.. jijah tak sabar nak g sabah sebenarnya ni..hehe

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
5/15/2012 10:07 PM delete

skali skala suami balik g bcuti best juga kan.:)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/15/2012 10:30 PM delete

@shida'R yup shida.. tu yg kena paksa g jalan2 tu..haha

Reply
avatar
fairus
AUTHOR
5/16/2012 12:53 AM delete

LAIN KALI DATANGLAH MUZIUM LAGI.. KALAU DAH KENAL DARI AWAL DULU, BOLEH KASI MASUK FREE.. :)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 6:34 AM delete

@fairus wah boleh ke... mesti la mahu free.. hari2 nak g muzium...hehee

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
5/16/2012 12:58 PM delete

boleh meh??hahaha...one day when the time is coming.we will :)

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 2:15 PM delete

@ayutorait dear! InsyaAllah :)

Reply
avatar
5/16/2012 4:59 PM delete

agak lama tak kemelaka..sejak dok area selangor ni..jrg pulak ke sana.best kan jalan jalan melaka ^__^

Reply
avatar
ziezah
AUTHOR
5/16/2012 5:15 PM delete

@Azhafizah[フィザ] best fiza.. sebab banyak tempat menarik untuk melancong..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!