Kota Belanda,Pulau Pangkor With Love :)

8:00:00 PM 39 Comments A+ a-


Semalam cuti hari pekerja kebetulan jijah pun dapat cuti kelepasan malam. 
last minit punya plan terus jadi pergi Lumut jumpa suami tercinta :))

actually jijah pergi pun sebab nak ambil barang-barang suami. 
kan tak lama lagi suami jijah nak posting Kota Kinabalu Sabah. 
so kena lah ambil barang/baju yang tak pakai tu. bawak berat je naik flight. ngehngehngeh :p

alang alang dah sampai Lumut baik pergi Pulau Pangkor. bila lagi kan...
so bermula lah trip ke Pulau Pangkor :D





kami dalam feri :)




yeaa... dah sampai Pulau Pangkor

untuk berjalan di sekitar Pulau Pangkor harus lah naik motor/sewa teksi saja. bukan dekat nak pergi pulau/pantai kat situ.. jadi jijah prefer naik motor baru romantik gitu~~ lalalaa :p
sewa motor RM40


menikmati pemandangan laut memang indah. sini ada scuba driving juga tapi tak pasti kat area mane..kihkihkih



bila pergi di Pulau Pangkor usah di lupa sejarah Kota Belanda yang di bina semasa zaman Belanda dulu sebagai kubu pertahanan dari serangan penduduk tempatan yang memberontak terhadap pemerintahan penjajah Belanda


Selain itu juga Kota ni juga berfungsi sebagai laluan barang dagangan di Perak terutamanya Biji timah



Belanda Di Perak



Berhampiran dengan Kota Belanda terdapat Batu Bersurat Belanda. 


Orang-orang Belanda telah membuat batu ini sebagai peringatan anak pembesar Belanda yang hilang semasa bermain di percayai di makan harimau. Jadi Batu ni menggambarkan seekor binatang buas sedang menangkap budak .



overall. merasa juga pergi tempat kenangan ini. memang panas time tu. pemandangan pun cantik belakang tu. teheee~~




akhirnya...tamat la sudah trip ke Pulau Pangkor dengan suami tercinta. 
selepas ni suami jijah akan berhijrah ke Sabah. 
semoga kenangan ni kekal selamanya dalam kotak ingatan kami berdua :)
dan walaupon berjauhan, semoga "jarak" ni akan menambahkan lagi kasih sayang kami berdua. 
semoga di berkati Allah :( sob sob.


 i'm gonna miss my hubby! ya Allah tabahkan hati hambamu ni :(

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

39 insan comel komen

Write insan comel komen
5/02/2012 2:34 PM delete

walaupon kite dok dekat dgn lumut n pangkor, x penah lagi sampai kota belanda ni, hahaha~~

Reply
avatar
5/02/2012 2:36 PM delete

yui dok perak xsmpai lg ke pangkor..huhu..

sbr ea dear..dugaan.. utk masa depan bersama kan..

Reply
avatar
CikMai
AUTHOR
5/02/2012 2:40 PM delete

kak jijah tabah yea,,

Reply
avatar
-SUPERGIRL-
AUTHOR
5/02/2012 2:46 PM delete

wah ! sempat berbulan madu ehhh .. heheheh . sonoknyee naik moto nan hubby .. auw :3 hehe . wah bacu same kaler .. rmntik lahhh .. jeles nih ! hehe

Reply
avatar
azam
AUTHOR
5/02/2012 2:48 PM delete

:) nice...seronok ni

Reply
avatar
dilla nadila
AUTHOR
5/02/2012 2:54 PM delete

honeymoon segera..sweet la jijah

Reply
avatar
Phat
AUTHOR
5/02/2012 3:07 PM delete

wah best2 lama phat x ke sana

Reply
avatar
mirahashime
AUTHOR
5/02/2012 3:14 PM delete

wahh , tempat terjadinye mira , muahaha

Reply
avatar
babycomel
AUTHOR
5/02/2012 3:24 PM delete

Syok kan bila dapat jalan-jalan dgn orang tersayang.. Saya ni nama je duk manjung, tapi pangkor dh 10tahun tak pergi..

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
5/02/2012 3:34 PM delete

best kan pangkor, tp linda x gi lagi kota belanda tu..

Reply
avatar
5/02/2012 3:36 PM delete

@✿ pink velvet ✿ hahaha sebab dah dekat memang tak pegi la kan...hikss :p

Reply
avatar
5/02/2012 3:36 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI hehe pangkor tempat kecik je...

Reply
avatar
5/02/2012 3:37 PM delete

@CikMai InsyaAllah..doakan akak yer :)

Reply
avatar
5/02/2012 3:39 PM delete

@-SUPERGIRL- tak plan pon pakai baju sama.. tgk2 eh sama lah.. jodoh tu.. Alhamdulilah... naik motor kapcai..terbaik! kelakar je rasa..

Reply
avatar
5/02/2012 3:39 PM delete

@azamseronok tapi sedeh :(

Reply
avatar
5/02/2012 3:39 PM delete

@dilla nadila memang honeymoon segera..berapa jam je.. hahaha

Reply
avatar
5/02/2012 3:40 PM delete

@Phatfirst time jijah pegi..

Reply
avatar
5/02/2012 3:40 PM delete

@mirahashime wah..mira lahir kat pangkor ke? hehe

Reply
avatar
5/02/2012 3:41 PM delete

@babycomel lama tu..padahal bukan jauh pon kan..tp lecehnya kena naik feri la kalau nak pegi..

Reply
avatar
5/02/2012 3:44 PM delete

Dah lamer tak pi Pangkor.kalau zaman2 single dulu....uiii...sampai naek bosan...ekeke

Reply
avatar
mirahashime
AUTHOR
5/02/2012 3:45 PM delete

tak lahir sane , tapi " terjadi " nye mira , hahahah

Reply
avatar
Zaza Ridzlan
AUTHOR
5/02/2012 4:01 PM delete

waa....zaza xpernah lg pegi pangkor...

Reply
avatar
5/02/2012 4:16 PM delete

@YaYaNsMuM a.k.a YM hehee atleast akak dah pegi..heee

Reply
avatar
5/02/2012 4:17 PM delete

@mirahashime oooo jijah paham2..hahaha

Reply
avatar
5/02/2012 4:17 PM delete

@Zaza Ridzlan t honeymoon g la sini..hehe

Reply
avatar
Eza Boom Boom
AUTHOR
5/02/2012 5:33 PM delete

pasangan bahagia! :) Sweet. Alhamdulillah :)

Reply
avatar
5/02/2012 6:04 PM delete

tak pernah jejak pulau pangkor lagi..untung jijah dapat pg..sonok kan!

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
5/02/2012 7:19 PM delete

hoenymoon lah ni hihi..
bes kan kat sane..hari tu pegi jalan kakai je ikut hutan belah belakang sebab ade camping

Reply
avatar
cik najihah
AUTHOR
5/02/2012 7:19 PM delete

hoenymoon lah ni hihi..
bes kan kat sane..hari tu pegi jalan kakai je ikut hutan belah belakang sebab ade camping

Reply
avatar
Woofer Storm
AUTHOR
5/02/2012 7:42 PM delete

cian saudari kena berpisah dengan suami tercinta..semoga perhubungan jarak jauh hanya akan membuat anda berdua lagi bahagia..amin3

Reply
avatar
5/02/2012 9:16 PM delete

comel la kak jijah dgn suami waktu naik motor...sweet couple...hehehe

Reply
avatar
puan.mila
AUTHOR
5/02/2012 9:51 PM delete

cian jijah selalu duk jauh dari suami..sabar ye dear :-)

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
5/03/2012 12:48 AM delete

shida org lama perak pun xpenah g,,ahahaa..adoyaii..romantik jiejah n husben..

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
5/03/2012 9:39 AM delete

wah, bestnye!

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
5/03/2012 9:45 AM delete

Jauhnye nak ke Sabah, sabo bebanyak ye Jijah :)

BTW, p.Pangkor tu Myra p sana, pusing dalam setengah hari dah selesai then terus balik :)
Tak dak apa sangat kat situ kan..

Reply
avatar
Cikpuan rara
AUTHOR
5/03/2012 10:40 AM delete

best nya g pangkor.rara pon x penah sampai sana.hehehe

Reply
avatar
5/03/2012 7:11 PM delete

@Myra Jay haah sis..takde ape2 pon..nak keliling tempat pantai boleh la..kuikuikui

Reply
avatar
5/03/2012 7:11 PM delete

@Cikpuan rara t g manjung pegi pangkor tau sis..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!