MY PRECIOUS MOMENT HAKIMI PART 3

7:43:00 PM 10 Comments A+ a-


Allah! mama seakan-akan melupakan perkembangan hakimi setiap bulan dalam blog ni.  lempang untuk diri sendiri!!

Alhamdulillah pejam celik pejam celik anak soleh zulhakimi zaim nak masuk 1 tahun 7 bulan tak lama lagi.. rindu pula keletah hakimi masa kecik-kecik dulu :) tu sebab mama nak catit semua perkembangan hakimi dalam blog ni supaya mama tak lupa macam mana mama membesarkan hakimi..hehe

1 tahun 1bulan @ 13 bulan



masih ada gigi 7 batang 4 batang atas, 3 batang gigi bawah..
ketika ini hakimi pandai sebut perkataan mudah macam "hai.. bye.. nak"



1tahun 2 bulan

1 tahun 3 bulan @ 15 bulan
berat 11kg
tinggi 80cm


lukisan pertama hakimi apabila sel-sel otak sedang berhubung :) tapi menconteng dengan tangan kiri pula.. 




1 tahun 4bulan



1 tahun 5 bulan

bercita-cita nak jadi pomen sebab rajin sangat main tayar motor.. baiki sana sini..hehe habis comot muka..ngehngehngeh



1 tahun 6 bulan
berat 11.6kg
tinggi 83cm


Alhamdulillah dah pandai  meniru mama solat, sebut Allahuakbar walau dalam bahasanya, pandai tadah tangan berdoa dan mengaminkan.. moga menjadi anak soleh sayang~~


makin besar makin cerdik makin aktif makin lasak.. makin rancak bercakap! bila kita bercakap dia paham tapi bahas balik bahasa jerman dia..

bila dia nak sesuatu dia akan cakap "nak" dan menunjuk ke arah sesuatu yang menarik minatnya. bila ada sesuatu benda yang takda atau habis contohnya dia akan buat "isyarat tangan takda dan cakap habis". kalau tak nak dia cakap "nanak"

satu hal lagi kalau dulu bila mama pergi kerja dia menangis nak ikut tapi sekarang dia dah paham mama work bila pakai uniform jadi dia akan salam,cium tangan mama dan kiss pipi mama.. comel kan ^__^ .. nak tidur pun begitu dia akan salam cium tangan sesiapa yang ada di situ...

minum pandai menggunakan cawan, makan menggunakan sudu tapi biasalah tumpah tumpah tu perkara biasakan.

gigi masih mengekalkan 8 batang, 4 batang atas,4 batang gigi bawah. tah bila nak tumbuh geraham tu..hikhikhik





Membesarlah nak jadi orang yang cemerlang dunia akhirat! 
Lil'lahita'ala mama n papa love u so much!! Allah, thanks for granted me ‪anaksolehzulhakimizaim‬..

Please always give him a good health and your bless. Amin


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
4/02/2015 8:24 PM delete

so cute. jadi anak yg soleh ye syg :)

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
4/02/2015 9:06 PM delete

hensem boy dah besar.. semoga jd anak yg soleh ye hakimi

Reply
avatar
4/02/2015 11:38 PM delete

alhamdulillah Hakimi membesar dengan sihat dan baik :)

Reply
avatar
InaYusoff
AUTHOR
4/03/2015 7:45 AM delete

rupe mama laa..

memang seronok bila satu satu perkembangan berlaku kan..
tapiii..
mesti kita rindu time dia beby dulu.

:)

Reply
avatar
4/03/2015 11:51 AM delete

bsar dh dia..comel2... nth bila dpt jumpa kimi..

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
4/03/2015 12:56 PM delete

al-hamdulillah,al-hamdulillah,kimi dah makin membesar dan cerdik.seronok kan tengok perkembangan anak-anak.akak jarang update pasal perkembangan anak kedua ni.malas sikit.hehe.tapi lagi bagus kalau catat perkembangan anak dalam blog sebagai kenangan.

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
4/04/2015 8:52 AM delete

Syukur hakimi membesar dgn baik.bila teringat balik perkembangan ank2 dari baby sampai besar..rasa sayu je hati.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
4/04/2015 7:48 PM delete

sweet nya bila hakimi kiss salam masa mama nk p work..
aamiin

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
4/06/2015 11:33 AM delete

aminn..insyaallah..

Reply
avatar
4/09/2015 11:02 AM delete

agk nyer anak2 mcm da fhm bla tgk mak or ayah pakai tudung dan bersiap, mrk nk keluar bekerja...mcm ank sedara sy laa...dulu meraung2 bla tgk mak dia pakai tudung tp laa ni pandang pun x ;-)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!