Mykid Baru

7:30:00 AM 15 Comments A+ a-


Masa hakimi lahir september 2013 dulu JPN hentikan pengeluaran Mykid. tak pasti bila JPN on balik pengeluaran mykid ni..yang pasti daku baru buat mykid hakimi bulan satu lepas.
masa buat hari tu just isi borang kat JPN. then tunggu siap 3bulan.. 3 bulan baru siap mykid dia..la ni baru ambil..




mykid yang baru ni ada tambahan nama ibu kat belakang mykid. sebelum ini takde jadi sapa sapa boleh mengaku anak dia. itu yang bahaya!

senang hakimi ada mykid dah..tak perlu mengusung surat beranak besar gedabak tu..hehehe




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
nur anis
AUTHOR
4/23/2015 8:09 AM delete

ada ye nama mak kat belakang..tak belek pun mykid husna..huhu

Reply
avatar
4/23/2015 8:19 AM delete

btoi gak.. klu xde nama ibu bahaya gak

Reply
avatar
4/23/2015 8:30 AM delete

anak saya lahir tahun lepas...masih belum buat mykid lagi...ingat nak pi buat la...sbb dengar cerita masa tu diorang dah offkan pengeluaran mykid ni,.,.

Reply
avatar
Syahida
AUTHOR
4/23/2015 8:45 AM delete

betul3.senang bila ada myKid, x payah ngusung surat beranak yg besau ituu hehe

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
4/23/2015 9:48 AM delete

ha ah masa tahun 2013 tak de pengeluaran mykid sebab mungkin ada masalah kat JPN..

Zahraa buat hujung tahun lepas, kalau tak silap haritu sekejap je buat x sampai 3 bulan..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/23/2015 10:42 AM delete

aah la aku pun tak prasan siap ade negeri kelahiran tu tu pun bru tambah tu

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
4/23/2015 11:13 AM delete

Dah boleh buat yer? Tu la susah tak de MyKid. Ammar tak de lagi..Kena bawak ape yer?

Reply
avatar
4/23/2015 11:13 AM delete

lama jg ya jijah nak siap

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
4/23/2015 12:40 PM delete

memang jpn x stop pengeluaran mykid dari akhir 2013 till petengahan 2014.
sapa2 yg ank x ad mykid boleh bt permohonan kt jpn yg terdekat. bawa sijil lahir dan ic ibu/bapa(ori n copy).kena isi borang ye
mykid baru memang ada nama dan no ic or passport ibu

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
4/23/2015 2:28 PM delete

eh haq punya yg lama rasanya xde nama mak.. hahaha ala nk jugak la mcm tu..

Reply
avatar
Nurul Syafika
AUTHOR
4/23/2015 6:22 PM delete

assalam sis..esok sha ad interview tui slpp under ltat..setau sha akak sis pun dpt slpp kn..erm blh sha tahu cntoh soalan yg akan dtnye penemuduga..thanks sis

Reply
avatar
4/23/2015 10:45 PM delete

@Nurul Syafika under ltat tu apa?? dapat slpp tu apa ye...sory xpaham

Reply
avatar
4/27/2015 10:41 AM delete

dah upgrade dah mykid ni. cantik sebab warna pink..hihi

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
4/27/2015 2:40 PM delete

yang lama tak de nama mak.tu yang masa bawa Firas balik Sabah dulu,kena sound oleh pegawai imigresen suruh bawa sijil lahir.sijil lahir Firas dalam bagasi masa tu.sekarang ni ada nama mak,okeyla kan.

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/30/2015 1:12 PM delete

thn afrina dh xda mykid... skrg ni dgr mcm ada semula

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!