Pakej Internet Murah Apa Yang Terbaik?

8:00:00 AM 11 Comments A+ a-


Blogger tanpa internet nie macam bernafas tak cukup oksigen.. pergi kemana-mana mesti nak gunakan internet.betul2 internet keperluan zaman sekarang ni..mihmihmih

actually sebenarnya daku pakai Celcom Broadband. Sebelum ni pakej student Rm50 bulanan..then lepas umur 25tahun dah jadi harga biasa RM68 bulanan sampai la 1st april.. tapi....

lepas GST ni.. dapat mesej kat inbox broadband kena bayar Rm72.10 bulan ni.. whattt??? 




pergghhh menyirap! dah lah sampai hujung bulan je line slow..lagi sakit hati...!! pakej U  ni dah lama..lupa bape Gb dia... emm -_-"

henpon pon pakai celcom prepaid.. RM58 4Gb,RM38 2Gb,RM28 1Gb
rasa macam tak jimat.. duit habis topup  je..sebab kadang-kadang pakai lebih dari kouta..internet jadi slow terpaksa kena beli internet tambahan..sobb~~

jadi dalam entry ini nak tanya 
1. kalau guna laptop/pc kat rumah internet apa yang murah dan laju?? 

2. kalau guna henpon better prepaid o postpaid untuk online kat luar macam facebook,instagram???


boleh tolong suggestkan tak?? tq in advance korang!!





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

11 insan comel komen

Write insan comel komen
CaHaYaHaTi
AUTHOR
4/23/2015 2:26 PM delete

mcm ina pakai yes kt umah.. hp mmg pakai line.. senang xpyh nk topup2 dh.. heheh

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/23/2015 4:34 PM delete

tatau la sbb kite pakai wifi yg free tu je

Reply
avatar
4/23/2015 5:07 PM delete

erm, saya pakai prepaid hotlink.. free basic internet.. kiranya kl nk buka media sosial mcm fb/insta n internet blh, free jer.... tp slow la sikit bab nk loading gmbr tu..tp whatsapp/wechat tu suma ok jer..xde mslh..

kl nk loading cpt, bl data utk sehari ker, seminggu hingga sebulan..blh pilih..

yg lain xtau..hehe

Reply
avatar
4/24/2015 9:15 AM delete

yui skg guna YES..ok gak smpai skg..

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
4/24/2015 9:45 AM delete

Saya pun nak tau..Hihihi

Reply
avatar
4/27/2015 10:39 AM delete

Kalau Fiza kat rumah guna streamyxz sekali hypp tv..setakat ni gune line untuk pc n tv okay je. tengok tempat jugak kot..kalau handphone guna postpaid je, bila nak guna baru subscribe mobile data tu. kalau hari² guna jijah boleh subscribe yang sebulan tu je.

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
4/27/2015 2:38 PM delete

erk..tak reti nak bagi cadangan.sebab macam lebih kurang je.line pun ciput je.

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
4/28/2015 9:40 AM delete

Kat rumah emi pakai wifi streamyx, pakej 1 malaysia je..dulu hubby semoat beli masa tengah promosi. tapi kecik sangat , 512mb je sebulan. Tapi setakat nak on9 bila balik kerja, pastu off balik bila nak g keje esoknya..dan pakai time hari cuti, ok jugaklah size tu. harga pun RM38 je sebulan.

Kat henpon, emi pakai Digi Happy prepaid pakej RM7/seminggu/250mb. Sebelum ni langgan RM1/ sehari / 20mb ...tapi rasa slow sangat..tu yang tukar pegi 250mb seminggu. err..kdg2 tu pun x cukup cepat habis kuota jugak...,

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
4/30/2015 12:04 PM delete

Ntah la ye.. Sya masih dgn celcom juga. Ingat nak try digi, yes ataupun u mobile. Ada juga yg suggest red one. Ntah la mana 1.nak try. Tu yg sampai.Skrg masih dgn celcom.nhehe

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
4/30/2015 1:12 PM delete

kt umah akak guna steamyx... rm60 sebulan, unlimited...

kalau utk guna kt lusar tu akak xpasti tp akak tertarik dgn hotlink yg ada bg free basic utk tenet

Reply
avatar
5/07/2015 8:41 PM delete

Internet sy gn digi ok laa setakat ni...diam2 da gn 5 thn. Gn bil tiap2 bln sengaja byr lbh sbb next month dia da siap2 deduct. Hp gn celcom. Gn postpaid.mmg skt hati laa sbb mhl tp sbb x nk hayatnya smbg2 mcm prepaid..so redha je laaa... so far sy da gn 3 talian termsk maxis. Semua sm je...hok tu krg hok ni lbh...vice versa

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!