Home Progress: Minggu ke 27, April 2015

10:47:00 AM 21 Comments A+ a-


Home Progress: Part 1 Booked
Home Progress: Part 6 Januari 2015
Home Progress: Part 7 Februari 2015
Home Progress: Part 8 Mac 2015
Home Progress: Part 9 April 2015


*******************************


Setiap bulan pergi site melawat kawasan.. padahal bukan banyak perubahan pun progressnya.. tapi eksited punya pasal! layankan la hati ni...muahahha maaf bukan nak menunjuk2 cuma nak share dalam blog ni..



Alhamdulillah Rumahku Syurgaku..cuma ada 42unit  je.. inshaaAllah bakal siap september nanti. harap-harap boleh duduk terus nanti..





nampaknya tembok pagar semua dah cat berbanding bulan lalu, baru la nampak kemas sikit kan.. tapi sayang kan.. tak boleh nak buat garden la.. semua carposh pasang tiles habis...

semua pintu pun da siap pasang dalam rumah.. tinggal tingkap jelah in progress..




ruang tamu pun cukup-cukup letak kerusi, meja tv dah muat. dah la kerusi jati tu makan ruang..LOL!! 


bilik no 3 ni ada tinggi sikit silingnya..boleh buat loteng akan datang.. bilik  no 2 nampak gelap tapi still ada tingkap kat atas..so taklah gelap sangat! plan nak buat bilik si bujang tu..ngehngehngeh




tempat daku berkecah kat dapur..muahaha :p cuma kat singki tu kecik la..tak tahu nak buat kitchen cabinet camner..atau singki tu alih tempat lain.. sebab plan nak buat kitchen kabinet L-shape yang ada counter bar.. so boleh separate ruang masak dan ruang makan.. emmm -_-"

ehh..laundry kat mana? laundry kat mana??

boleh share tak dekorasi rumah anda..sharing is loving maa...


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

21 insan comel komen

Write insan comel komen
QasehnyaRania
AUTHOR
4/13/2015 10:46 PM delete

cntiknya warna oreng gitu
seronoknya.x lama dh.
pejam celik pejam celik kejap je kan

Reply
avatar
Nurul Faiz
AUTHOR
4/14/2015 12:01 AM delete

Bestnya jijah. tak lama dah tu. syok dapat duduk rumah sendiri.

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
4/14/2015 9:27 AM delete

cantik rumah jijah..nanti dah siap share2 la

Reply
avatar
4/14/2015 10:42 AM delete

: CikJijah update pasal rumah nie baru teringat nak update... last 2 weeks pun ada buat lawatan tapak... hehe.. sama lah tetiap bulan nak tgk progress rumah... hehe~

Reply
avatar
Kopiolimauice
AUTHOR
4/14/2015 10:59 AM delete

Alhamdulillah syokk nye dh bleh dok rumah sndri kan...

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
4/14/2015 11:51 AM delete

wahh kita lak excited dok baca progress umah jijah.. xlama lg dpt la duduk umah tu kan

Reply
avatar
4/14/2015 11:57 AM delete

besar dapur tu...bilik air ada 2 ke jijah? kalau tanya sy psl deko dapur, of coz sy akan ckp kt dapur mesti ada island ;-) rs cm mewah gitu hahaahhaa

Reply
avatar
eima
AUTHOR
4/14/2015 12:32 PM delete

tahniah ... rumah pun dah nak siap ... bakal dok rumah sendri tak lama dah tu

Reply
avatar
LiNda
AUTHOR
4/14/2015 2:44 PM delete

jijah nnti mesti deco2 umah jijah dgn warna hijau kan..hihi sebab linda selalu nmpak jijah komen jijah suke warna ijau, dlm group fb deco rumahku syurgaku :)

Reply
avatar
namy yul
AUTHOR
4/14/2015 4:57 PM delete

wah menariknya..oren terang lagi..

follower #4659

Reply
avatar
JunAina
AUTHOR
4/14/2015 5:12 PM delete

Mood hati sedang bergumbira...nanti survey barang rumah pulak tapi part paling best menyopping kelengkapan dapor.

Reply
avatar
4/14/2015 7:29 PM delete

TAHNIAH KAK .. CANTIK KALER TU .. BESHNYE DPT DUK UMAH SNDIRI .. BILE LA DEQ NK DUK UMAH SNDIRI GAK . HEHE

Reply
avatar
4/14/2015 9:43 PM delete

@Khai♥Rin : anies Island bar lau ruang besar bestlah anis. Ruang jijah kecik je.. hehe

Bilik air ada 2..

Reply
avatar
4/14/2015 9:44 PM delete

@LiNda Haah linda. Ku lihat hijau je sekarang ni.. tp umah warna oreng.. hahaha

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
4/15/2015 9:05 AM delete

bestla dah ada rumah sendiri.akak teringin gak.tapi belum ada rezeki lebih..;(

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
4/15/2015 9:05 AM delete

Rumah Sya kecil lagi Dr rumah Jijah..eh,ntah la.. tp rasanya gitu la. Sbb rumah Sya ada tanah lg.. dia x buat rumah semua. Tu yg akan dtg nak tambah bilik lg sbb ada bilik yg nak kena pecah..

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
4/16/2015 8:57 AM delete

nampak luas n selesa la yunk..tahniah tau dah ada rzeki untuk rumah sendiri,,emi ni amsih lagi mencari2 rumah yang sesuai,, kebanyakan kat kelantan tak de lagi yang berkenan/sesuai..huhu

Reply
avatar
ejulz
AUTHOR
4/16/2015 11:13 PM delete

bestnya ada rmh sendiri.. :)

Reply
avatar
4/17/2015 8:37 PM delete

alhamdulillah rezeki..

Reply
avatar
4/27/2015 11:20 AM delete

cantik design rumah ni..rumah sekarang memang fully tiles je kan..memang kena beli tanah je la kalau nak tanam ape↓3 dalam pasu.

Reply
avatar
5/09/2015 2:51 PM delete

@Azhafizah Md Nor kena tanamsayur dalam pasu la jwabnya..hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!