D.I.Y Hanger Tudung Awning

10:53:00 AM 15 Comments A+ a-


Tudung berawning banyak? Nak beli hanger awning yang dah siap tu punya la mahal kan. Apa kata kita D.I.Y saja. Jimat kos.. 

Bahan di perlukan

1. Hanger
2. Sepit baju
3. Cable tie



Mula2 ikat cable tie kat hanger then 1 cable tie lagi dengan penyepit baju ikat kat cable tie yang lagi satu.



akan jadi begini...


dah siap dah boleh sangkut tudung awning..


tengok tudung awning sebelum ni kemek sebab sangkut suka suka hati..
pasni selamat awning dari kemek..yey!

cable tie Rm1.30
penyepit Rm2.00

see..tak sampai Rm5 pun..hehe




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
5/18/2015 10:56 AM delete

ohmay!x prnah terpikir pun..
semalam bru tgok macm tu kt kedai..

Reply
avatar
Nieyl
AUTHOR
5/18/2015 11:13 AM delete

Singgah pagi...
good idea...jimat :)

Reply
avatar
eima
AUTHOR
5/18/2015 11:46 AM delete

wahh wahhh boleh tiru ....

cable tie not tag ... hehehe

Reply
avatar
Hamelia Hamid
AUTHOR
5/18/2015 12:03 PM delete

kreatif! yang penting hasilnye sama je kalau beli yang dah siap jual kt kedai tu kan

Reply
avatar
Miss Xyz
AUTHOR
5/18/2015 3:53 PM delete

Saya nak buat jugaklah, tapi utk tudung bawal, guna pengepit baju biasa tu ehehe

Reply
avatar
Sha My heart
AUTHOR
5/18/2015 3:55 PM delete

Wah, kreatif lah.
Rasa nak cuba sekarang juga

Reply
avatar
5/18/2015 6:10 PM delete

Mudah je ni..tapi fiza tak pakai tudung awning..buat untuk shawl pun boleh ni kan :)

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
5/19/2015 7:56 AM delete

wahhh.... kreatip!

=)

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
5/19/2015 8:48 AM delete

Kreatif2...Tapi fiqa tak pakai tudung awning..

Reply
avatar
5/19/2015 10:20 AM delete

pnh tgk tutor ni..tp syg tudung awning yui xbyk sbb jrg nak pakai..huhu

Reply
avatar
Ida Hussain
AUTHOR
5/19/2015 10:28 AM delete

Idea bernas & jimat. Akan buat juga :)

Reply
avatar
5/19/2015 12:40 PM delete

Jimat bebenor ni... tp sy x pakai tudung mcm ni bawal je ;)

Reply
avatar
noona
AUTHOR
5/19/2015 10:54 PM delete

kt mne beli yea?penyepit ngn tali putih tu?

Reply
avatar
Fisya Yusof
AUTHOR
5/25/2015 11:50 AM delete

idea yg kreatif..boleh tiru la utk dptkn penyangkut tudung berawning..Jimat duit..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!