Thursday, February 16, 2012

Oh!! Jijah dalam dilema...



adoooooooiyaaaaiii!!!...sekarang ni jijah dalam dilema. dilema di manaaaaa semalam asben mengatakan hasrat untuk draft ke Kota Kinabalu balik!!!


banyak yang jijah pikir sebenarnya. tentang kerjaya jijah di sini. ibubapa,keluarga mertua semuanya duduk dekat sekampung. bukan senang nak dapat kerja di tempat sendiri. alih-alih kena tukar tempat kerja yang pastinya orang baru,suasana baru..dan paling tak tahannya jijah akan jadi fressssshyyyyy balik!! nampaknya tempat baru kena belajar banyak benda baru. huhuhuhu -_-"


kalau dulu bujang boleh la duduk berjauhan dengan kekasih..tak terasa sangat, tapi kini situasi dah berdua maka tempat seorang isteri haruslah di sisi suami ke mana saja :)




emm..nampak gayanya lepas asben habis sambung belajar kat Lumut tu. mesti dia kena draft ke KK balik. dan pada masa itu juga baru jijah mengisi borang transfer untuk ke sana. dan mungkin proses memakan masa 6 bulan atau setahun untuk transfer. dan dah kena duduk lagi jauh nampaknya. terpisah dek laut chinaa selatan. 


agak-agak dapat ke tak jijah main gan baby lagi kalau kat tempat baru. huhuhu


*jijah jaga wad kanak kanak*





16 comments:

  1. sangap?kih..kih..kih..

    ReplyDelete
  2. men2 ngn bby sendiri jew.. hehehe...

    ReplyDelete
  3. tak pe la tu dear. pengorbanan seorang isteri ;)

    ReplyDelete
  4. terserlah sifat keibuan jijah. hehe.
    jijah CJ dah follow u, follow me back yea..

    http://chefarizancheali.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. :) nanti ada baby sendiri ye......hehehe

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah nanti Cik jijah dpt gk terbaik ms kt sana...Tuhan tutup satu peluang buka peluang yg lg baik.

    ReplyDelete
  7. tomeinya bebi...kt tempat baru nnti jagalh bebi sndiri jijah...hoho

    ReplyDelete
  8. cabaran buat k.jijah..hehe..
    chaiyok2..insyaALLAH..bleyh..

    ReplyDelete
  9. tempat baru xthu lagi ke akan ke wad mana?

    ReplyDelete
  10. klu ade rezeki , adelah tuh baby nye . sabar eah k.jijah . :)

    ReplyDelete
  11. bersama dengan suami lebih baik ^^

    ReplyDelete
  12. @MaYa MustWany tak tahu lagi wad ape..huhuhu risau hantar kat tempat yg jijah takleh manage.huhuhu

    ReplyDelete
  13. ishhh encik syafiq tu.apa gk yg best dkt sabah ne xthu la...bukan best pun duduk tldm base tu...hahaha.klu akak nak keja sini,hospital terdekat dgn tldm base rsanya hospital likas.maka,akan bergelumang la dengan segala trafficjam....klu setakat klinik kesihatan tu byklah dekat2x rsanya.......tpi tetap xlari dengan traffic jam!.its a most popular problem in Sabah.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!