Tuesday, February 14, 2012

Wedding Inspiration: Candle Decoration



kali ni jijah nak survey candle decoration untuk bilik pengantin nanti. ape survey2 lagi jijah oit! terus beli lah.wedding tinggal beberapa hari je lagi. hohoho


ok ok. sila abaikan penyataan di atas! huhuhu oh ya. lilin mampu membangkitkan suasana romantik bukan. lebih-lebih lagi ia mampu menaikkan mood romantik tika malam menjelma. ekeke :p ramai pengantin menjadikan lilin sebagai dekorasi dalam bilik tidur mereka.


jom kita culik idea idea ni..



agak menarik bukan lilin itu di biarkan terapung. sungguh comey ok!



lilin di letakkan di dalam cawan sambil di hiasi dengan kelopak bunga! memang kreatif!



jika ada bajet lebih lilin berwarna ni boleh di jadikan sebagai dekorasi.

Luxury Christmas Candles Decorating Ideas 495x362 20 Great Christmas Candles Decoration Ideas Great Christmas Exotic Candle holder Christmas Candles Candle Ornament

tampak menarik lagi. lilin di kelilingi dengan batu sungai menjadikan ia lebih cantik seperti di spa. hehe



boleh jugak letak lilin yang kecik comey ni di dalam bekas berisi air. jijah ada jumpa di parkson lilin yang comey begini.


simple je kan. lilin putih macam ni mudah di lakukan. hanya letak lilin dalam pinggan kemudian kelilingi lilin dengan bunga bungaan atau riben.



jijah tak pasti jijah punya camner..janji adooo~~ ekeke :p


11 hari lagi! mendebarkan ok!

18 comments:

  1. aqk , pic no5 cantekkk . :)

    jgn ler bedebor . kite ag bedebor , esok nak kua result nih ! hehe .

    ReplyDelete
  2. jijah wat la jgn smpai terbakar ehehehe

    ReplyDelete
  3. cantik....memang cantik.....

    ReplyDelete
  4. oh, guna lilin.. menarik ni dear..

    ReplyDelete
  5. comel!tapi, hati2 yer...kene tgk gak aspek safety... :)

    ReplyDelete
  6. Lilin mmg membangkitkan keromantikan..

    Nak cuba la..hehee

    ReplyDelete
  7. akak suka yang atas sekali ngan no 3 ok... selamat berdebar...

    ReplyDelete
  8. memang romantik abis ni jijah..fiza suke yang 2nd last tu..sweet je tengok ^_^

    ReplyDelete
  9. hati2 jijah smpi smpi tbakar hangus blk pngantin...hoho...way to go gurl

    ReplyDelete
  10. Tak sangka Lilin pun boleh dibuat sebegitu indah...
    Selamat Pengantin baru..(in advance)

    ReplyDelete
  11. pergi ikea..mcm2 bentuk de.cuba check lik time deco brsma eric..mmg sllu dia gna style mcm ni

    ReplyDelete
  12. cunlah bilik jijah nanti.. :-)

    ReplyDelete
  13. jaga2 jgn smpai terbakar nnti dah la kak.hehehe..

    yg pntg simple dan cantik :)

    ReplyDelete
  14. kuikuikui insyaAllah safety is most important! hehe

    ReplyDelete
  15. paling suka gmbr no 1. cantiklah kak jijah! <3

    ReplyDelete
  16. beli kat kedai 2 ringgit lepas tu hias mcm dalam gmbar2 tu..

    ReplyDelete
  17. hope semuanya berjalan lancar yer yunk...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!