Thursday, February 9, 2012

Review Overall Majlis Tunang dan Akad Nikah


Assalamulaikum.


ho yeahh! to be continue Majlis Akad Nikah jijah yang baru 2 bulan. ekeke :p ada yang muak ke. tak po la yer nak update gak! tak kira huhuhu ampun ya -_-" so layankan ajer. OP dah bagi cd,album nikah kat jijah. so boleh la nak letak gambar cantik cantik banyak banyak kat sini. kahkahkah


Review Majlis Pertunangan dan Akad Nikah Azizah & Syafiq



Bertunang
11.12.11/ 1.15pm


nenek asben yang sarungkan cincin :)



Akad nikah
11.12.11/2pm


Akad nikah yang sepatutnya berlangsung di dalam rumah jijah bertukar sebaliknya apabila tok imam selepas solat zohor dah siap tunggu di surau di hadapan rumah jijah untuk upacara akad nikah. huhuhu 
tapi ok gak sebab kawasan surau tu besar. semua orang boleh tengok. :) 


Alhamdulilah jam 2 petang jijah sah bergelar isteri kepada suami tercinta :) 

nasib jijah takde baca taklik. just tandatangan borang nikah tu saja. fuh selamat. 
kalau tak memang banjir la surau tu dek air mata jijah ni jer. jijah kan cembeng. hahahaha



terketar ketar masa nak sign borang nikah ni. 


selesai akadnikah ni di surau. husband solat sunat syukur dan terus ke rumah untuk upacara pembatalan air sembahyang. 



*****************************


1. Theme (Pink White)
huhuhu dekor,hiasan,bilik,hantaran,langsir semua warna pink. deko yang sangat simple.


2. Attire
Baju nikah warna off white baju kebaya moden butang belakang. ngam ngam dengan badan kecik molek daku ni. teheeee~~ muntah pink!! baju ni sewa je dari butik MUA. sewa sekali sepasang dengan baju melayu asben. veil,aksesori,crown,rantai,kasut,handbouquet semua dari butik MUA iaitu Suhana Bridal House depan bustand Pekan Port Dickson.


3. Makeup& Pelamin
Suhana Bridal House done all the makeup n design pelamin. sangat puas hati dengan mekap ni. sebab cantik sangat! muka jijah nampak lain daripada yang lain. teheeeeee~~


pelamin indah :)

4. Photographer
OP ni under Suhana Bridal House jugak. ada 3 OP yang amik gambar jijah dari 3 posisi yang berbeza. best la gitu sebab baru ada view lain lain. hehehe letih jugak la nak senyum banyak-banyak. kredit photo OP dari Semiphotographer. klik LIKE Fb yer :)

5. Food
Makan tetamu x 200 orang (katering dari jiran)

  • Nasi minyak
  • Ayam Masak merah
  • acar
  • sayur campur
  • ulam ulaman+ sambal belacan
  • buah buahan

6. Khemah
1 khemah kerusi +meja sewa dari Raja. 1 khemah lagi pinjam dari surau.


7. Item Hantaran 9 vs 11
Dulang tembaga sendiri. Hantaran DIY sendiri



 pemberian dari asben



sebahagian daripada hantaran yang jijah buat sendiri untuk asben

  • Sirih junjung
  • kasut+stokin polo
  • baju kemeja
  • buah buahan
  • kek
  • bunga rampai+cincin
  • tuala
  • set wangian dashing
  • sejadah
  • kain pelekat
  • set purse,tali pinggang

8. Bilik Tidur Pengantin


Bilik terlebih rona pink. hahaha tapi sayang lupa nak suruh OP amik gambar kelambu mini jijah tu.. huhuhu so sad :( sempoi giler bilik pengantin jijah. memang tak pandai nak deko ape. kihkihkih

Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancar seperti yang di harapkan. deko yang sangat sangat simple tetapi amat bermakna bagi jijah. seperti bermimpi kami sudah berkahwin :) Terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tak langsung dalam majlis nikah jijah.


menanti penuh debar majlis resepsi bakal menyusul lepas ni. wink3 ^_-


16 hari lagik! huhuhu


27 comments:

  1. nice ..erin xdpt lg dri op uhuhu

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah... :) semoga kasih berpanjangan... Bersabar menjalani alam rumahtangga

    ReplyDelete
  3. resepsi bakal menyusul..xlama lagi tue :)

    ReplyDelete
  4. baju awak cantik lah...
    buat kat mana?

    ReplyDelete
  5. beshnya bila tgk gmbr2 ni..perasan diri sndiri//haha.

    ReplyDelete
  6. wahhhhh mmg pink btul nie heheheh..sukee

    ReplyDelete
  7. selamat berbahagia....

    semoga cepat² menimang cahaya mata

    ReplyDelete
  8. agak2 da terlambat lom nak ucap selamat pengantin baru hihi seronoknya da ada pendamping kat sisi kan hihi semoga berkekalan hingga ke akhir hayat

    ReplyDelete
  9. tgn jijah cantek.kurus jeeee.hehehe.wahhh xsbr nk tgu piccy majlis resepsi lak.

    ReplyDelete
  10. canteknyeeee...
    Sweet sangattt..
    i loikee pink

    ReplyDelete
  11. aww nnt cepat2 dapat baby tau

    ReplyDelete
  12. wlaupon simple ttap cantik ja tgk ^_^

    tak sbar plak nk tunggu gmbar dr majlis resepsi ha..hihihi

    ReplyDelete
  13. tahniah..selamat pengantin baru

    ReplyDelete
  14. sweet baju nikah kaler putih kan...sentimental value ni seumur idup sekali jek rasa xcited cmni kan

    ReplyDelete
  15. sweet moment ever!sweet sangat ^____^

    ReplyDelete
  16. olololo.. sweetnya kak jijah dgn husband! bilalah turn cik tikah kan. hehe

    ReplyDelete
  17. hda snggup tggu line loading gmbr owsem cikpuan jijah sume . nak tengok jugak ! *belog aqk tak berat , kite nye line yg bengong !

    ReplyDelete
  18. da 2 bulan cik jijah nikah ehm..masa pantas berlaku^^

    ReplyDelete
  19. aida suka tgk gmbr nikah jijah..seyes jijah cantik sangat2.. seri pengantin baru agaknya. jeles..jeles...wawawa..haha

    ReplyDelete
  20. cantek sgt2 jijah...
    i like ur dress, ur veil
    i like ur pelamin..ur hantaran
    everything!

    tahniah jijah...

    masa BB plak menunggu penuh debar utk menjadi bini olang :D

    ReplyDelete
  21. hi2..hehe..sukela tengok gmbr2 ni..cntik sgt...especially gmbr yg hug hubby dri blkg n buat love tuu..sweet..=)..untungla..harap2 dpt jugak kawen n hepi2 cmni nanti=)..

    ReplyDelete
  22. tik tok..tik tok..
    hahaha..gabra x..
    hope semua setel

    ReplyDelete
  23. jiejahh syggg cantikknyer...hehee walupn dah tgk kat album2 jiejah tp hari tgk xjemu...cntik sgt :)

    ReplyDelete
  24. smoga berkekalan hingga keakhir hayat hendaknya amin.. salm kenal dari saya..

    ReplyDelete
  25. sweet sangat :)
    tahniah kak azizah !

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!