Home Sweet Home

2:21:00 PM 43 Comments A+ a-


Rumah sewa je pun... tapi tu yang orang cakap "Rumahku Syurgaku"...
dah setahun tinggal rumah ni..
baru masuk awal-awal dulu kosong jer...
almaklum baru pindah sabah masa tu.. apa pon takde pengalaman..

kini.. Alhamdulillah selesa rumah ni...
oh ya hanya rumah apartment di Telipok Sabah :)
sewa pun murah RM380 berbanding rate rumah yang mahal >RM500 kat Sabah ni...


tak perlu kerusi meja jenuh nak angkut bawa balik semenanjung nanti...
meja tv pun jenis pasang buka..


maaf lah tak berapa nak hias sangat :) cukup apa yang ada ^__^

ada 3 bilik.. bilik pertama dan hujung dekat dapur.. yang pintu tengah macam bilik stor.. kecik sikit jadi jijah buat bilik ampaian :)



dapur pon kecik je.. bajet nak beli kabinet dapur tapi macam bazir je sebab tahun depan nak balik semenanjung dah...abaikan pemandangan yang kurang enak tu bersepah-sepah..hahaha :p

syukur.. ada juga tempat tinggal kan.. selesa juga.. cuma tingkat 2 lah.. jenuh nak naik tangga! kuruss mama lagi ni~~

in shaa Allah tahun depan pindah balik semenanjung plan nak beli rumah.. moga di permudahkan ^__^
 doakan jijah yer..



*tuan rumah ni macam tak heran je rumah dia ni. call2 voicemail, sms langsung tak pernah deliverd.. pelik*
emm kalau jijah pindah semenanjung..ada sesiapa nak cari rumah sewa tahun depan dekat telipok ni contact jijah kalau nak rumah ni murah.. sbb kalau tukar orang lain tuan rumah nak naikkan harga rumah mahal





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

43 insan comel komen

Write insan comel komen
12/09/2013 8:27 AM delete

kecik besar tetap rumah kita wlpn menyewa jek Jijah...alahh rumah eimy pun mana ada sofa bagai..meja makan pun takde...beli meja petak hat jenis jepun mcm meja study bebudak yg boleh lipat kaki tu ja...ktil semua xde lagi sbb dok fikir nanti nak pindah susah wlpn dlm semenanjung kan...ada anak nanti pun katil ntah ke mana..mcm bos eimy la katil dah buka tinggal tilam jek kat bawah sbb anak dia membesar kan buas dok jtuh katil...

Reply
avatar
Lady D'yot
AUTHOR
12/09/2013 8:42 AM delete

waah..luas gak. lagi2 dapur..bape rate sewa?

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
12/09/2013 9:19 AM delete

kemas je umah jijah...berapa sqft rumah ni jijah..? sewa pun murah kan

Reply
avatar
Mrs Sweet
AUTHOR
12/09/2013 9:21 AM delete

Comel dan cute je umah.. Ok la tu lgpun duduk bertiga je.. dah ada tmpat berteduh pun alhamdulillah kan jijah, suke je tgk umah jijah :-)

Reply
avatar
Iza Fiza
AUTHOR
12/09/2013 9:54 AM delete

murahnye rumah jijah =)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 10:45 AM delete

@Honey Sakura @ eiMyLiciOus betul eimy.. jijah pon tidoo bawah je.. hakimi tidoo lasak skrg ni..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 10:46 AM delete

@Lady D'yot dapur kecik je sebenarnya.. sewa jijah rm380.. tp kbykn rumah kt sini rm400++

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 10:46 AM delete

@nurul husna alamak.. tu xtahu la yunk..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 10:46 AM delete

@Mrs Sweet rumah simple je yunk.. syukur ada rumah! hehe

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 10:47 AM delete

@Iza Fiza Alhamdulilah rezeki rumah murah.. tu pasal xnak duduk kuartess..heee

Reply
avatar
12/09/2013 10:59 AM delete

comelnya rumah...^_^..simple2 kan comel,hehehe....bila masuk rumah sendiri,baru hias ikut suka hati..hehehe

Reply
avatar
Petak Bunga
AUTHOR
12/09/2013 11:24 AM delete

rasa mcm x banyak barang, nanti bila kemas nak pindah tahulah..
saya pn kalau nak beli barang mesti pikir.. rumah sewa karang pindah banyak nak angkut..

Reply
avatar
Mar Mansor
AUTHOR
12/09/2013 11:50 AM delete

meja tv tu sama..dah 2 tahun kami pakai..huhu

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:03 PM delete

@imantizz_truper ni pon berangan nak hias.. tp pikir xlama lagi nak pindah hold dulu.. ada rumah sendiri baru hias..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:03 PM delete

@imantizz_truper jijah xleh nak ke blog iman.. xde link blog la..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:04 PM delete

@Petak Bunga barang besar2 macam tv,almari baju, 2katil n mesin basuh..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:04 PM delete

@Mar Mansor senang kan kak.. jijah beli kat giant jer.

Reply
avatar
12/09/2013 12:27 PM delete

sewa atau beli tetap rumah kan.. kt nak cntikkan juga =)

Reply
avatar
Farhain Azmi
AUTHOR
12/09/2013 12:31 PM delete

Yong dok kuarters polis, tgkat 3..umah 2 bilik je. lg kosong dr umah jijah. umah jijah nmpak luas jg.. rumah yong agak sempit. takpalah janji kita ada rumah kan..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:54 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI niat mmg nak hias rumah ni yui...tp hias2 sikit jelah..hahaha

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 12:55 PM delete

@Farhain Azmi yong.. jijah xduk kuarterss.. malas la.. baik duk rumah sewa..

Reply
avatar
Cik Itah@RRP
AUTHOR
12/09/2013 1:00 PM delete

380 sebulan ke tu sewanya kak? murah tu..sy sekarang sewa bilik 350 sebulan da tu kemudahan yg ada cuma bilik mandi ja..dapur tak ada :(

Reply
avatar
Deqla Manjew
AUTHOR
12/09/2013 3:09 PM delete

xpe.. yg penting ada tmpt berlindung kan... mudah-mudahan nanti dpt beli rumah sendiri yg besar dan lebih selesa.. in shaa Allah..

Reply
avatar
12/09/2013 3:32 PM delete

alhamdulillah asalkan ada rumah untuk duduk kan..wahh tahun depan dok semenanjung dah ye..leh jumpe selalu ni..hiii

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 3:54 PM delete

@Deqla Manjew in shaa Allah kak deqla..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 3:55 PM delete

@Azhafizah Md Nor in shaa Allah.. doakan jijah posting semenanjung cepat yer..

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
12/09/2013 3:56 PM delete

luas ye jijah... moga dipermudahkan jijah utk beli umah nanti... bestnya.. akak xtau la bila nak beli umah... duk umah sewa je setakat ni... lagipun kami beli tanah... plan2 nanti balik kg, buat umah sendiri je.. design sendiri.. janji ada tanah..

jijah dapat tukar semenanjung bila?

Reply
avatar
Nur Hamizah
AUTHOR
12/09/2013 4:00 PM delete

Simple je rumah kak jijah ^_^ Bestnya dapat tengok pemandangan pagi2. Kemas je. hihi rindu kat blog kak jijah ni :')

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 7:32 PM delete

@IntaNBerliaN tanah pon mahal kak.. untung ada tanah... design rumah yg kita nak kan..

tahun depan baru nak apply balik semenanjung..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/09/2013 7:33 PM delete

@Nur Hamizah simple je dik.. nak hias tunggu rumah sendiri la nampaknya..

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
12/09/2013 8:04 PM delete

Yg pasti ada tmpt tngl sudah cukup jijah...klu pindah2x ni brg byk pon payah...

Reply
avatar
Putri
AUTHOR
12/10/2013 12:01 AM delete

kecik atau besar..janji selesa.teringat rumah akak kat sabah.tah apa citer gamaknye

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2013 12:00 PM delete

@ayut itu masalah kalau pindahh..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2013 12:00 PM delete

@Putri Alhamdulilah selesa..

Reply
avatar
IbuNoey
AUTHOR
12/10/2013 12:26 PM delete

rate memang murah tu,jijah..akak dulu dok keja kat kk,sewa bilik jer.tu pun dah cecah rm300...

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/10/2013 12:50 PM delete

@IbuNoey Alhamdulilah dapat murah kak..

Reply
avatar
12/10/2013 9:45 PM delete

http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/

nie link blog imantizz..^_^

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
12/11/2013 12:05 PM delete

Skjap j kn dok sabah. Skjap pon dh rasa mcm lama ye dak.hihi
wah.. Semoga berjya ye nti.ciksu doakan. Blk PD ke?

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/11/2013 7:11 PM delete

@imantizz_truper haa.. t buat link blog kat profile yer..

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/11/2013 7:12 PM delete

@QasehnyaRania haah ciksu.. nak balik PD. asben biarlah keje kat tempat lain.. hahahaha :p

Reply
avatar
aisya
AUTHOR
12/12/2013 4:21 PM delete

sy tengok kemas je rumah kak jijah.. dan nampak selesa.. :)

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
12/12/2013 6:43 PM delete

@aisya boleh la..selesa gak..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!