Lok Kawi Wildlife Park Sabah

8:00:00 AM 13 Comments A+ a-


Memandangkan tinggal beberapa bulan je lagi nak tinggal kat Sabah. [mana tahu awal tahun depan dapat pindah..inshaaAllah Amin ].. apa kata kita throwback tempat-tempat menarik kat Sabah ni. Lok Kawi Wildlife Park ni daku pergi masa hakimi usia 4 bulan++. ya masa tu hakimi tersangat kecik lagi jadi dia tak paham haiwan2 yang ada. mak paknya je yang excited! kuang kuang kuang :P 

Lok Kawi Wildlife Park atau nama lain Taman Hidupan Liar Lok Kawi ni baru saja buka pada tahun 2007 lokasi di Penampang, Sabah.  Harga tiket nak masuk tak silap RM10. memandangkan baru lagi di buka maka tak ramai yang tahu akan kehadirannya..

pintu masuk zoo,



kuda padi ni jinak. namanya Poney :)


menariknya di sini ada kereta api di sediakan bawa pelancong pusing sekitar zoo ni. ada masa untuk Animal Show, Animal Feeding, Elephant Ride tu semua kita boleh tengok..


lama tak tengok burung merak ni kan.. hampir pupus dah.. 


rusa :)


gajah tengah berendam

last not least..

kenangan di Sabah: Lok Kawi Wildlife Park ^___^





entah bila lagi nak pergi sini. hakimi pun dah setahun dua bulan. tu semua kenangan...
balik semenanjung nanti kita tengok PANDA la pula ye hakimi... hehehe :) 
apa-apa pun Sabah Best!!




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
10/29/2014 9:16 AM delete

lama tak p tmpt mcm ni..

Reply
avatar
CaHaYaHaTi
AUTHOR
10/29/2014 10:14 AM delete

waaahhhahaha jijah sila la cerita tmpt menarik yg lain lg.. xsabar nk godek2 kk plak ni.. heheheh

Reply
avatar
10/29/2014 12:12 PM delete

bla agk nya nk g sabah lagi ni ;-) bleh sggh ke sini

Reply
avatar
Faizal Dahan
AUTHOR
10/29/2014 1:21 PM delete

salam..macam best je Lok Kawi Wildlife Park..tak pernah pegi sabah lagi..

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/29/2014 7:00 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI tu la.. jijah pon dah lama xg zoo

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/29/2014 7:00 PM delete

@CaHaYaHaTi ok.. inshaaAllah ina :) teruskan membaca ye

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/29/2014 7:01 PM delete

@Faizal Dahan yg pasti sabah best! pergi la sekali..

Reply
avatar
10/30/2014 6:42 PM delete

Kalau pergi sabah bolehlah pergi sini jugak kan nanti..macam menarik juga

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
11/02/2014 2:52 PM delete

Bila la dpt gi sabah

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/04/2014 4:48 PM delete

panda pon panda la mama.mudah mudahan dipermudahkan urusan pertukaran.aamiin

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 11:06 AM delete

Bila la nak berjalan ke sabah..

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 12:10 PM delete

Seronoknya tgk binatang.. Sy suka..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!