Tayar Pancit Pula..

2:59:00 PM 25 Comments A+ a-




Banyak betul dugaan sejak encik suami pindah semenanjung ni.. Ahad 19/10/14 lepas masa nak pergi kerja malam perasan kereta takde angin. konon nak EL time tu sebab takde transport nak kerja tapi bila call sister dia tak kasi. suruh cari bantuan. call pengasuh hakimi sebab nak hantar hakimi. nasib la pengasuh hakimi prihatin dia kasi pinjam kereta myvi dia. kebetulan dia ada dua kereta. Alhamdulillah dapat pergi kerja malam time tu..

Pagi isnin 20/10/14 gagah bawa kereta slow-slow pergi pam tayar dulu, nasib bila pam tayar ada angin dan terus pergi kedai tayar. 




singgah kedai tayar Silverstone. cek punya cek nampak paku panjang kat tayar. pancit rupanya.. nasib kat tengah-tengah tayar jadi mekanik tu hanya tampal saja. RM8 untuk tampal. moga bertahan lebih lama la wahai encik tayar myPE. jangan la myPE sakit-sakit. tahun ni dua kali dah tau sakit berkaitan dengan tayar.. susah hati tau camni.. uhukkk~~


"DUGAAN dan CUBAAN tidak pernah kering menghujani diri. KESABARAN hati sering di uji, yang pasti KEKUATAN IMAN dalam nurani. jangan biar HATI DICEMARI. 
TENANG dan TABAH menghadapi dugaan.. 
AMBILLAH HIKMAH dari apa yang terjadi."




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

25 insan comel komen

Write insan comel komen
Miz Eija
AUTHOR
10/21/2014 9:20 AM delete

hihi... myPE nak dapat prhatian tu

Reply
avatar
Mrs Velentine
AUTHOR
10/21/2014 4:32 PM delete

huhu jijah supermak

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2014 5:44 PM delete

@Fiqah Feeona sabar jelah kunci utk teruskan hidup

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2014 5:44 PM delete

@Miz Eija ia.. betul2 nak perhatian tu.. manja betul

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2014 5:45 PM delete

@nuyui a.k.a miss YUI dugaan.. ujian.. emm sabar je laa

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
10/21/2014 5:45 PM delete

@Mrs Velentine supermak la sgt kak... sedih..

Reply
avatar
10/22/2014 2:14 AM delete

kiranya tampal je la xtukar tayar?
eca xreti pam tayar.hahaha.cian kan?tau bawak, tau isi minyak, tau laju.hehehe :D

parking pun fail =.="

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
10/22/2014 2:33 AM delete

alahai..
smga dipermudahkan segalanya buat jijah ye.aamiin

Reply
avatar
Lea IsNawi
AUTHOR
10/22/2014 2:41 AM delete

Nasib tampal je tayar tu
Kalo kena tukar tayar baru
Dugaan lagi tuuu

Reply
avatar
eamy milea
AUTHOR
10/22/2014 6:27 AM delete

Waah tampal pun dah mahal ye skrg? Huhu..last year rasanya baru rm5 utk tmpal..haishh semua barang dah nakk harga..smoga jijah sentiasa kuat n tabah hadapi dugaan..

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 5:16 PM delete

@Eca Dwinky Asha iya eca nasib tampak je.. kalau tukar mahal ooo... dulu xtau gak pam tayar.. bila laki xde terpaksa pam sendiri

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 5:17 PM delete

@QasehnyaRania Amin.. terima kasih ciksu

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 5:17 PM delete

@Lea IsNawi haihh kalau tukar duit lagi...

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 5:18 PM delete

@eamy milea kat semenanjung leh la dpt rm5 yunk utk tampal.. sini rm8-10

Reply
avatar
Jazz Lover
AUTHOR
10/22/2014 6:12 PM delete

Kesiannya sis. Sabar jaklah. BTW, cantik warna keta. My favourite colour. Heheh.

Reply
avatar
10/22/2014 11:09 PM delete

kadang² xperasan tayar pancit..nasib belum bawak lagi kan..

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 11:38 PM delete

@Azhafizah Md Nor dah bawa juga tu fiza. tp bila jalan tak seimbang lah

Reply
avatar
Myra Jay
AUTHOR
10/23/2014 4:28 PM delete

Lama tak jenguk jijah disini rupanya en asben dah betukar ke Semenanjung ye?

Kreta kita sama meragam kat tayar..hehee

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/23/2014 5:10 PM delete

@Myra Jay tu yg stress.. meragam kt tyr.. kalau tmpt lain lg stress

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
10/29/2014 11:40 AM delete

Dugaan bila suami jauhkan

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 11:17 AM delete

Dugaan Allah.. Minta kita sntiasa kuat bila diuji..

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 11:55 AM delete

Aduhai.. Kesian jijah.. Tak apalah, anggap Allah nak bg jijah ilmu pasal kereta ni semua.. Kalau husband ada, kita selalu lepas kat dia aje kan..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!