Nasi Ayam Penyet

12:30:00 PM 13 Comments A+ a-


Dua tahun tinggal kat sabah baru tahu makan nasi ayam penyet.. kalau duk kat semenanjung tak pernah makan lagi..




kat wad meriah dengan makanan.. tapi tu lah kadang kadang bila busy tak sempat makan. balik kerja, ambil hakimi petang baru makan nasi.. emm --___--"

tak pasti kat semenanjung macam mana nasi ayam penyet nya tapi yang ni simple je kawan jual dalam wad. ada ayam goreng+sambal terung+sambal belacan. tapi kalau kat kedai ayam penyet kat 1 Borneo tu ada ayam,sambal belacan, timun,tempe dan ulam-ulaman..

lain tempat lain menunya. tapi yang penting perut kenyang ma... hahahhaa :p jemput makan~`


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

13 insan comel komen

Write insan comel komen
10/15/2014 1:37 PM delete

kat ipoh mmg penyet trus ayam tu..huhu

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
10/15/2014 9:52 PM delete

Nmpk mcm sedap.. Sya xpnh try lg

Reply
avatar
safurara
AUTHOR
10/15/2014 10:26 PM delete

sedapnya nasi! akk puasa nasi ni! hehehe

Reply
avatar
nurul husna
AUTHOR
10/16/2014 8:57 AM delete

nmpk menarik la ayam goreng tu jijah..mesti sedap

Reply
avatar
Jazz Lover
AUTHOR
10/16/2014 1:15 PM delete

Kalau kat Sarawak, siap ada sambal belacan dengan ulam-ulaman sebab tu saya tak makan nasi ayam penyet.

Reply
avatar
eamy milea
AUTHOR
10/16/2014 2:53 PM delete

Janji kenyang, alhamdulillah...x payah nak keluar g beli jauh2 kan jijahh,,,Jijah pernah x makan dekat alamesra? Nasi ayam penyet sedap jugak.. Warung padang jawa...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
10/16/2014 3:26 PM delete

balik sini try mkn kat wong solo pasti terangkat ..sedap sgt2 ....

Reply
avatar
10/17/2014 5:33 PM delete

Fiza pun tak makan lagi ayam penyet jijah..kalau ayam tu nampak sedap kan

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
10/22/2014 2:36 AM delete

ciksu ckp suka mkn nasi ayam penyet ni.terjebak masa ddk jb dlu.
kt jb ada ulam timun, kacng pnjg, kubis
tempe ayam goreng
kuah sup
sambal belacan..

msa pegnant hri tu ngidam nk mkn nasi aym penyet.buat sndiri je.nk g jb jauh benor.hahaaa

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
10/22/2014 5:29 PM delete

@eamy milea tak pernah makan lagi sana.. tp org cakap sambal belacan dia pedas kan.. tp sedapp

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
10/29/2014 11:19 AM delete

Kat mydin seremban 2 de restoran ayam penyet tp akak xprnah msuk pun try

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 11:38 AM delete

Teringin nk mkan nasi AP..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!