Saturday, December 13, 2014

Home Progress: Minggu ke 10 Dan Sign Agreement Lawyer


*******************************


Rasanya part dokumen2 semua dah settle. Loan dah lulus. Sign S&P [Sale & Purchase Agreement] pon sudah. kali ni balik kampung Sign Agreement Lawyer pula. staff pemaju kata tak leh pos. takut hilang. sebab melibatkan duit. so nak tak nak terpaksa la daku balik.

sambil tu tengok Home Progress Minggu ke 10 ni. ehh!! dah nak 2 bulan progress rumah ni yer.. hehehe  berkobar-kobar nak tunggu siap nih! 





unit rumah daku dan encik suami :)


Minggu ke 10 ni dinding dah siap simen, atap pon da siap pasang. 
kalau rumah contoh depan rumah daku ni dah siap carposh, ruang tong sampah.. longkang pun tengah buat. jalan pun tengah di ratakan.



rumah contoh hampir siap


haii.. lambatnyaa nak siap rumah ni.. staff pemaju kata bulan 8 dapat kunci. means lepas raya la tu.. alaa... baru nak berangan raya di rumah baru.. hahahhaa 



(~_________________^)v





14 comments:

  1. Jijah.. Seronok kan nak tunggu rumah batu.. Sya pun tak sabar.. Tapi rumah kitorang tak mula lagi.. Next year baru mula.. Tapi tak kisah sgt sbb company hubby sya kerja tu yg buat. Cepat ke lambat diorang sendiri boleh adjust.

    ReplyDelete
  2. cantiknya umah jijah.. siap pagar batu ek.. lg bestt

    ReplyDelete
  3. wah...best2...dpt dok umh sendri...

    ReplyDelete
  4. Seronoknya jijah! Dari sini akk dah nampak senyum jijah sampai ke telinga...hihihi..akk pun baru pindah Umah bulan Feb lepas. 7 tahun dok sewa Umah. La ni dapat Umah sendiri memang best kannn

    ReplyDelete
  5. alahai syiokknya dot blk ddk rumah sndiri.
    ala, jijah bulan lapan tu kejap j nanti.pejam celik pejam celik dah dpt kunci.sabar ye :)

    ReplyDelete
  6. Bestnyaa.. Bila la sampai turn ayu lak..doakan ek jijah..

    ReplyDelete
  7. Bestnyaa.. Bila la sampai turn ayu lak..doakan ek jijah..

    ReplyDelete
  8. Wah bestnye dh beli rumah kan..duk umah sndri.memg best

    ReplyDelete
  9. bestnye jijah, dah nampak progress umah tu kan... tak lame lagi dok umah sendiri la ek jijah.. nnt dah siap, jgn lupe jemput akak dtg house warming jijah ek, heeee~

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah .... mesti taks abo kan

    ReplyDelete
  11. tahniah JIjah.. dah ada pun rumah sendiri kan.. Rezeki JIjah :)

    ReplyDelete
  12. memang tak sabar nak tunggu rumah siap kan jijah..tak sabar nak deco deco jugak :)

    ReplyDelete
  13. Jijah, kita doakan Jijah dapat pindah pindah cepat ke semenanjung. Amin ♥♥

    ReplyDelete
  14. akak plak yg excited baca.. hihii bestnya

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!