Home Progress: Part 3 Pinjaman Perumahan Kerajaan Di Luluskan

by - 5:31:00 PM


Alhamdulillah...Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Lebih kurang sebulan lepas booked rumah.. uruskan dokumen2.. turun naik pejabat minta sign ketua jabatan. Alhamdulillah loan perumahan kerajaan di luluskan :)





Loan selama 360 bulan @ 30 tahun.  
Bila dapat kunci rumah nanti baru start potong...
Dah tinggal kat semenanjung nanti.. tolak bulanan rumah lebih kurang RM1k++.. EPW [elaun perumahan wilayah] dah tak dapat, gaji dah tinggal sikit.. nampaknya kena berjimat cermat la lepas ni.. hahahaha 
nasib la encik suami dah pindah semenanjung kalau tak.. nak juga duk sabah lama-lama sebab elaun mahal.. wakakaka :p

tapi.. inshaaAllah ada rezekinya nanti kan...

Alhamdulillah impian nak duduk rumah sendiri hampir tercapai! tak sabarnyaa nak duduk rumah sendiri nak deko2.. moga berjalan dengan lancar.. Amin...



Home Progress: Part 1 Booked


You May Also Like

25 insan comel komen

  1. tahniah dear..semoga dipermudahkan...thanks share info ni...senang sikit emi nak buat urusan camni nanti..blh refer blog jijah hehe

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..seronok dengar.semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.kan tak sabr nk ddk rmh sndiri bab deko deko tu yg syokk..
    semoga dipermudahkan segala urusan ini.aamiin :)

    ReplyDelete
  4. : Wahhhh best nye Zizah... Awien baru nak apply... tak boleh aplly lg sebab dokumen tak sign lg dengan developer... Huhuhu~

    ReplyDelete
  5. @eamy milea tq emi.. inshaaAllah nant jijah share step by step ye

    ReplyDelete
  6. @Azhafizah Md Nor inshaaAllah moga di permudahkan.. Amin

    ReplyDelete
  7. @CikAwiens a.k.a Mummy Awiens dokumen apa nak sign gan developer tu? yg S&P ye..?

    ReplyDelete
  8. Tahniah , mmg pun lepas ni dok nk deco je rumah , saya pun thn ni br dpt beli rumah semangat nk mendeko ;)

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. tahniah jijah..

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.. tahniah jijah...

    ReplyDelete
  11. Seronok dok umah sendiri..
    Bebas buat apa je.
    Saya memang simpan duit lama dah untuk basic deco rumah. Nanti saya nak share sumthing..

    ReplyDelete
  12. Nak share pengalaman saya:)
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2012/06/rumah-baru.html

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah..sng dh sikit pjalanan ye bila dh dkat sikit...xpe..ada rezeki yw yg lain tu..umah tmpt utk blindung kn...okla tu dh hampir tcpai..tunggu je siap... ;)

    ReplyDelete
  14. @ayut iya tggu rumah siap.. tak sabar rasanya

    ReplyDelete
  15. sy gh kumpul mn2 entry yg berkaitan dgn pembelian rumah ni...maklum laa...benda bsr mcm ni mmg kn ambil extra note...thanks 4 sharing

    ReplyDelete
  16. Rumah apa ni jijah? Teres ke semi D ke.. Banglo?

    ReplyDelete
  17. @Khai♥Rin : anies bagus anis.. mmg kena pikir baik2.. baca banyak2 info sebelum beli rumah

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!