Home Progress: Minggu ke-24 Mac 2015

by - 2:34:00 PM


Home Progress: Part 1 Booked
Home Progress: Part 6 Januari 2015
Home Progress: Part 7 Februari 2015
Home Progress: Part 8 Mac 2015



*******************************

Dah pertengahan bulan mac ni progress rumah masih sama. yang nampak role depan rumah ni dah siap pasang pagar.


22 mac 2015


tu dia.... role rumah daku baru siap cat oren.. oren kaooo~~ :p dalam nanti tak tahu nak deko warna apa..kang warna hijau pelik pula nampaknya eh...huuu





carposh pun dah pasang tile cuma yang depan kawasan longkang tu belum simen untuk tembok dan pagar. 

sebab tengok progress ni satu per satu. means minggu ni dorang buat pagar..semua pagar je.. haa camtu la..

takpe la.. tak payah kalut sangat nak cepat siap..janji hasil baik nanti :) lagipon beli sebelum GST ok la sikit. ni pun dah kira mahal..lepas GST lagi la tak mampu nak beli rumah sendiri oiii!!

Alhamdulillah end of mac dah siap car posh, tembok pagar, ruang tong sampah dan peti surat. lepas ni cat dan pasang pagar.. cepat juga dorang ni buat kerja ye..

moga Allah permudahkan urusan rumah ni dan murahkan rezeki kalian juga dalam membeli harta rumah sendiri kelak..amin






You May Also Like

8 insan comel komen

  1. mest xsabar nk dok kt jijah.. pasni leh la buat en3 deko2 umah.. bleh tukar2 idea hehe

    ReplyDelete
  2. TAHNIAH KAK . PASNI DA DE UMH SNDRI . BESHNYE , DEQ STILL DUK NGN MERTUA . HIHI

    ReplyDelete
  3. alhandulillah
    jijah.dalam cat warna kuning cair mecing dgn oren + kuning.warna peberet ciksu tu. hihi

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah Jijah.. Syok tengok dah ada rumah sendiri.. Ros belum lagi. Tengok harga rumah sekarang pun dah nangis, inikan pula lepas Gst nanti... Huhyhu

    ReplyDelete
  5. nnt dr jauh da bleh nmpk umah jijah ;-)

    ReplyDelete
  6. excited kan tengok progress rumah nak siap :)

    ReplyDelete
  7. rasa cam cepat jugak progress dia ni kan yunk..x sabar2 pulak nak tengok rumah ni bila siap.

    ReplyDelete
  8. @Hamelia Hamid alhamdulillah hampir siap..xsabar betul!

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!