Friday, March 9, 2012

Facebook Pages bertukar ke Facebook Timeline



klik untuk tumbesaran yg sihat :)



Facebook buat hal lagi...kali ni dia wajibkan semua fan page transform ke timeline yang kita semua tahu. Facebook Timeline bakal di kuatkuasakan kepada Fan Page pada 30 mac 2012 ini. Secara automatiknya pada tarikh tersebut facebook fan page berwajah design baru. 


sebelum tu sila klik Fan Page Cik Azizah's Blog ini yer.. terima kasih ^___^



jijah preview fb timeline. tak nak publish lagi. ngehngehngeh :p


ramai tak suka kan. bila dah transform jadi timeline, kita terpaksa membaca update terkini secara kiri, kanan, kiri.. kiri, kanan, kiri.. dan begitulah seterusnya. itu baru satu page. kalau sehari kita nak pantau berbelas page, tak ke juling jadinya? hohoho


jadi, untuk mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku supaya korang tak juling biji mata melihatnya, jijah kongsikan satu kaedah mudah. kaedah ni sangat simple dan tak perlu install itu ini dan sebagainya. caranya seperti dibawah:


mula mula, pergi dekat address bar. padam www
gantikan www dengan huruf m dan tekan Enter

tengok?? mudah bukan. jadi kalau nak masuk fan page jijah selepas tarikh 30mac nanti sila gunakan kaedah yang simple itu. selamat mencuba ^^ 



jijah join contest. tolong jijah like sini
1. Like MDNOORPHOTOGRAPHY    2. Like Photo Jijah tq semua -_-"

12 comments:

  1. Bikin pening ja 2 kak.. Jijie saja komen, untuk doakan akak pregnant cepat2 amin hehe. Gambar pun dah like! Gud Luck kak..

    ReplyDelete
  2. timeline memang sangat serabut.

    ReplyDelete
  3. klu guna m.facebook.com its means kita tengok facebook via mobile kan?...interfce sama mcm buka facebook from android phone,iphone..betulkan?

    cause 'm' stands for mobile..betul eh?.hahahaha

    ReplyDelete
  4. leceh lerr gune timeline tuuu...

    ReplyDelete
  5. pening tengok timeline tapi design menarik.tu je la kot yang best.

    ReplyDelete
  6. tak suka timeline.
    yg lama lagi cool.

    ReplyDelete
  7. fanpage je tukar org dah bising kan,kalo die tukar dgn profile2 sekali mahu semua org bising ..heheh..xpe la..nnti lama2 biasa la tuh guna,mcm dulu2 org marah tukar profile jadi yg mcm skrg,la ni xda pon org marah,suka lagi..bila timeline mai,org marah balik,kata suke profile skrg,padahl dulu benci sgt profile kt guna skrg..mcm2 =.=" brg free,xleh demand2 sgt..

    ReplyDelete
  8. redha je dgn timeline..x tukar pun dia tukar sendiri nanti..

    ReplyDelete
  9. xsuka gak timeline.fenin:)

    ReplyDelete
  10. redha je..pasni suka tak suka kena terima lah..huhuhu

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!