The Liebster Award From Ciksu

8:00:00 AM 8 Comments A+ a-



Baru nak jawab The Liebster Award ni. di tag oleh Ciksu's blog


11 soalan yang perlu dijawab;

1) Nama penuh anda?

Nur Azizah Binti Yahaya
2) Nama yang digunakan dalam blog, kenapa?

Masa pakai blogspot guna nama penuh nurazizahyahaya.blogspot.com.. baru blogging katakan tak tahu nama glamer2 ni.. sekarang domain guna nama ziezah.com saja.. senang sebut. hehe
3) Kenapa buat blog?

Suka nak share pengalaman.. pengetahuan dan tips-tips yang ada
4) Suka baca majalah Pa&Ma, kenapa?

suka sangat sampai tiap2 bulan beli.. walaupon kat sabah ni harga 2x ganda tapi tetap beli. sebab banyak info dan ilmu tentang kekeluargaan. anak2.. tips menjaga anak. almaklum ibu baru masih cetek ilmu tentang keibubapaan..
5) Suka ais batu, kenapa?

kurang gemar.. sebab bersalin caeser jadi kena pantang minum sejuk2.. nak jaga badan lama.. takut sakit urat nanti..
6) Suka bersolek, kenapa?

tak jugak.. biasa kalau keluar pakai bedak compact dan lipstick/lipice. hehehe
7) Koleksi tudung paling banyak, kenapa?

sekarang minat tudung sarung ala2 fareeda tu. senang sarung je. yela ada anak kecik takut pula nak pakai tudung lilit2 tu..
8) Bila tarikh perkahwinan anda?

11//12/11  ingat tau! :)
9) Set Bersalin/ Set Berpantang yang pernah anda guna, kenapa pilih set itu?

Masa bersalin dulu guna set berpantang Shaklee.. memang bagus. badan sihat dan bertenaga.
10) 2 tips/ amalan untuk LUKA EPISIOTOMI cepat sembuh..

tak de rezeki bersalin normal :(
11) Usia kandungan berapa bulan sebaiknya membeli pakaian bayi..

masa hakimi dulu beli barang2 bayi masa usia kandungan 6bulan lebih atau 30minggu camtu :)



ok siap! tq ciksu tag jijah ^___^





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

8 insan comel komen

Write insan comel komen
5/27/2014 11:49 AM delete

yui tak terjwb2 lg..huhuh

Reply
avatar
5/27/2014 1:35 PM delete

jom tgk baju raya comel2 http://emmireldstore.blogspot.com/

Reply
avatar
Eza Boom Boom
AUTHOR
5/27/2014 8:16 PM delete

Baju blog mama kimie dah tukar. Lama tak jenguk sini. Heee. Wah, gigih jawab soalan ni.. :)

Reply
avatar
5/30/2014 6:23 PM delete

selamat berliebster award..tak berkesempatan fiza nak join ni.

Reply
avatar
Mimi Azirah
AUTHOR
6/01/2014 11:06 AM delete

Wah de lg liebster nih...hehehe

Reply
avatar
Nur Hamizah
AUTHOR
6/01/2014 1:30 PM delete

Minum air batu ni bahaya juga ea kak. Tapi kan kak antara air batu dan air panas mana bagus ?

Hihi samala. Tak suka bersolek. Suka pakai bedak je ^_^

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
6/03/2014 12:27 PM delete

thanks jijah berkongsi
dan sudi jawab tau.. hihi..
tunggu entry dri ciksu ye :)

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
6/13/2014 9:10 PM delete

Jwab jgn xjwab..hihi

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!