Permohonan Online BR1M 4.0 2015

4:42:00 PM 11 Comments A+ a-


Permohonan Online BRIM 4.0 tahun 2015 akan dibuka mulai 1 Disember 2014 hingga 31 Disember 2014.





Penerima BR1M sedia ada tidak perlu mendaftar lagi, tetapi perlu mengemas kini maklumat peribadi termasuk alamat, maklumat anggota keluarga dan akaun bank.

Bagi pemohon baru, pengguna boleh mendaftar secara dalam talian (Online) atau secara manual dengan mengisi borang permohonan BR1M 2015 secara percuma. Kadar Bayaran BRIM 4.0 Tahun 2015

1. Pendapatan Isi Rumah dibawah RM3,000= RM950
Bayaran ansuran sebanyak tiga kali setahun iaitu RM300 akan dibayar pada Januari dan Mei, manakala bakinya sebanyak RM350 dibayar mulai September 2015.

2. Pendapatan Isi rumah bulanan antara RM3,000 hingga RM4,000= RM750
Ansuran RM200 akan dibayar pada Januari dan Mei, manakala bakinya sebanyak RM350 juga akan dibayar mulai September.

3. Individu Bujang 21 tahun keatas dan berpendapatan tidak melebihi RM2,000 sebulan= RM350

Kadar BRIM 4.0 dinaikkan daripada RM300 kepada RM350. Bantuan akan dibayar sekali gus pada bulan Januari 2015.

Syarat Kelayakan BR1M 4.0 Tahun 2015
  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 21 Tahun Keatas
  • Isi Rumah Berpendapatan Bulanan RM3,000 dan Kebawah
  • Isi Rumah Berpendapatan Bulanan RM3,000- RM4,000
  • Individu Bujang 21 tahun keatas yang Bekerja dan Berpendapatan Bulanan RM2,000 dan kebawah
  • Skim Khairat Kematian RM1,000. Kerajaan juga akan menggantikan skim insurans takaful berkelompok (i-BR1M) yang telah diperkenalkan sebelum ini kepada Skim Khairat Kematian yang akan memberi manfaat kepada waris penerima BR1M dengan bantuan RM1,000 yang akan berkuat kuasa selama setahun.

Borang Permohonan Secara Online BR1M 4.0
https://ebr1m.hasil.gov.my


sumber; Facebook PM Datuk Najib



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

11 insan comel komen

Write insan comel komen
11/24/2014 10:07 AM delete

dapat sms kat phone ari tu suruh update< husband je la, sebab kite x apply langsung haha

Reply
avatar
Azrin Rahim
AUTHOR
11/24/2014 11:05 AM delete

nak kemas kini... yehaaa

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/24/2014 11:38 AM delete

tak layak .. huhuhu
tapi layak utk byr cukai je ...

Reply
avatar
11/24/2014 1:19 PM delete

msh lom dpt surat..hihi

Reply
avatar
danish aurora
AUTHOR
11/24/2014 3:06 PM delete

tq for d info salam perkenalan nanti singgah blog kiter erk boleh jadi kawan kan...hehehehe

Reply
avatar
anamizu
AUTHOR
11/24/2014 10:49 PM delete

ana dah dapat surat sruh update hehe

Reply
avatar
Fiqah Feeona
AUTHOR
11/25/2014 8:21 AM delete

Tak layak BRIM..Huhuhu

Reply
avatar
11/27/2014 4:47 AM delete

Kenalah update baru ni

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/27/2014 9:46 PM delete

rezeki tahun baru
alhamdulillah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!