Home Progress: Part 2 Peringkat Pembinaan Rumah dan Sign S&P

12:00:00 PM 16 Comments A+ a-


Masa mula-mula booked rumah 10/10/14 ni dulu agen whatsapp gambar rumah tiang rumah baru naik. Home Progress Part 1 Booked!
dan baru-baru ni daku balik semenanjung sebab nak sign S&P [Sale & Purchase Agreement], sambil tu daku melawat tapak perumahan dah naik dinding, atap besi dan bumbung. kira ni minggu ke 4 la dah siap progress ni..

u ollss tau.. mak n ayah hari-hari tengok Progress rumah ni. kemain excited dia dengan rumah ni. Alhamdulillah mereka suka.. daku lagi suka :) syukur Alhamdulillah juga sebab keluarga daku di sini. keluarga mertua pun di sini. jadi daku pun beli rumah di sini.. tak bergaduh laki bini. hakhakhak :p cuma orang kata tak berkembang yelah rumah duk dekat2... huhuhu ahh lantaklah kan...



ini bahagian hadapan rumah. pintu biasa.. [takde sliding door :'( ] dan tingkap aluminium gelongsor berkaca.


Ruang tamu, bilik tidur, dapur, bilik air nanti guna jubin seramik. 
Master Bedroom ada tandas dalamnya.
Bilik No 2 di sebelahnya



Bilik no 3 dan no 4 di bahagian dapur. bilik no 4 tu kecil je sebelah tandas luar. boleh jadi stor kot nanti.


Ruang dapur. nanti sinki depan tingkap. tengah berangan-angan nak buat kitchen kabinet nanti ni bentuk L ..
cuma ruang dapur dengan ruang makan nanti takde partition. so nak kena pikir nak buat partition/breakfast counter.. tgk la bagaimana..


bahagian belakang.. atap besi sebab ni kawasan kelapa sawit takut di makan anai2..huhuhu


rumah ni baru Fasa 1 dah 40 unit terjual. kebanyakan kakitangan gov la sebab mudah kan guna loan kerajaan.. akan datang nak buat Fasa 2 dan 3 di belakangnya. dan confirm harga lagi mahal masa tu. fuhhh~ tahun depan GST.. harga rumah mencanak naik! lagi ramai tak mampu nak beli rumah.. dunia.. dunia..


rumah contoh, lebih kurang camni.. Alhamdulillah ada juga harta untuk termpat berteduh.. :)




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

16 insan comel komen

Write insan comel komen
CaHaYaHaTi
AUTHOR
11/07/2014 4:21 PM delete

cantik!! kalo dapur tu buat partition ala2 mcm bar concept comel gak kan..

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/07/2014 4:43 PM delete

alhamdulillah ...

gembirakan

Reply
avatar
LadyBird
AUTHOR
11/07/2014 5:05 PM delete

Semoga cepat siap rumahnyer..

Reply
avatar
nini
AUTHOR
11/07/2014 7:44 PM delete

bestnya ada rumah sendiri kan.....

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/08/2014 8:33 AM delete

@CaHaYaHaTi tu la.. tengah berangan2 nak buat breakfast counter ni..hehe

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/08/2014 8:34 AM delete

@eima seronok kak.. xsabar nak duduk

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/08/2014 8:35 AM delete

@LadyBird Amin.. moga cepat siap.

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/08/2014 8:35 AM delete

@nini best! nak2 kalau da siap..xsabar nak deco2..hehe

Reply
avatar
Sya Mimie
AUTHOR
11/08/2014 10:40 AM delete

Bestnya rumah sendiri dh nak siap.. :)

Reply
avatar
11/08/2014 12:17 PM delete

cntik.. seronoknya tgk =)

Reply
avatar
11/11/2014 4:07 AM delete

Alhamdulilah..mesti tak sabar nk duduk rumah baru

Reply
avatar
eamy milea
AUTHOR
11/11/2014 10:11 AM delete

tahniah dear! ... :)

Reply
avatar
IntaNBerliaN
AUTHOR
11/11/2014 9:33 PM delete

bestnya dah ada rumah sendiri... blh deko cantik2... :)

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 2:16 PM delete

Sya pun dah beli rumah.. Tp tahun depan baru naik.. Mujur husband kerja bidang ni.. Mudahlah sikit urusan..

Reply
avatar
Osman raheem
AUTHOR
5/18/2017 11:46 PM delete

Hello Semua orang,
Nama saya Ahmad Asnul Brunei, saya menghubungi Encik Osman Loan Firm untuk jumlah pinjaman perniagaan sebanyak $ 250,000, Kemudian saya diberitahu tentang langkah Meluluskan jumlah pinjaman saya diminta, selepas mengambil risiko lagi kerana saya begitu banyak terdesak untuk menubuhkan sebuah perniagaan untuk kejutan terbesar saya, jumlah pinjaman Telah dikreditkan ke akaun bank saya dalam tempoh 24 jam perbankan Tanpa sebarang tekanan untuk mendapatkan pinjaman saya. Kerana saya Telah terkejut i adalah yang pertama untuk menjadi mangsa penipuan! Jika anda berminat untuk mendapatkan apa-apa jumlah pinjaman & anda yang terletak di mana-mana negara, saya akan memberi nasihat boleh menyentuh Mr Osman Loan Firm melalui e-mel osmanloanserves@gmail.com

BORANG MAKLUMAT PERMOHONAN PINJAMAN
Nama pertama ......
Nama tengah .....
2) Jenis Kelamin: .........
3) Jumlah Pinjaman Diperlukan: .........
4) Tempoh Pinjaman: .........
5) Negara: .........
6) Alamat Rumah: .........
7) Nombor Telefon: .........
8) Alamat e-mel ..........
9) Pendapatan Bulanan: .....................
10) Pekerjaan: ...........................
11) Yang laman web adakah anda di sini tentang kami .....................
Terima kasih dan salam mesra.
E-mel Derek osmanloanserves@gmail.com

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!