Home Progress: Part 3 Pinjaman Perumahan Kerajaan Di Luluskan

5:31:00 PM 25 Comments A+ a-


Alhamdulillah...Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Lebih kurang sebulan lepas booked rumah.. uruskan dokumen2.. turun naik pejabat minta sign ketua jabatan. Alhamdulillah loan perumahan kerajaan di luluskan :)





Loan selama 360 bulan @ 30 tahun.  
Bila dapat kunci rumah nanti baru start potong...
Dah tinggal kat semenanjung nanti.. tolak bulanan rumah lebih kurang RM1k++.. EPW [elaun perumahan wilayah] dah tak dapat, gaji dah tinggal sikit.. nampaknya kena berjimat cermat la lepas ni.. hahahaha 
nasib la encik suami dah pindah semenanjung kalau tak.. nak juga duk sabah lama-lama sebab elaun mahal.. wakakaka :p

tapi.. inshaaAllah ada rezekinya nanti kan...

Alhamdulillah impian nak duduk rumah sendiri hampir tercapai! tak sabarnyaa nak duduk rumah sendiri nak deko2.. moga berjalan dengan lancar.. Amin...



Home Progress: Part 1 Booked


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

25 insan comel komen

Write insan comel komen
eamy milea
AUTHOR
11/21/2014 10:17 AM delete

tahniah dear..semoga dipermudahkan...thanks share info ni...senang sikit emi nak buat urusan camni nanti..blh refer blog jijah hehe

Reply
avatar
11/21/2014 11:12 AM delete

alhamdulillah..seronok dengar.semoga dipermudahkan..

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/21/2014 2:14 PM delete

alhamdulillah.kan tak sabr nk ddk rmh sndiri bab deko deko tu yg syokk..
semoga dipermudahkan segala urusan ini.aamiin :)

Reply
avatar
11/21/2014 4:14 PM delete

: Wahhhh best nye Zizah... Awien baru nak apply... tak boleh aplly lg sebab dokumen tak sign lg dengan developer... Huhuhu~

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/21/2014 4:33 PM delete

tahniah .....

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/21/2014 5:54 PM delete

@eamy milea tq emi.. inshaaAllah nant jijah share step by step ye

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/21/2014 5:54 PM delete

@Azhafizah Md Nor inshaaAllah moga di permudahkan.. Amin

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/21/2014 5:55 PM delete

@QasehnyaRania Amin.. mudah2an.. mekasih ciksu

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/21/2014 5:56 PM delete

@CikAwiens a.k.a Mummy Awiens dokumen apa nak sign gan developer tu? yg S&P ye..?

Reply
avatar
adyna AB
AUTHOR
11/21/2014 7:01 PM delete

Tahniah , mmg pun lepas ni dok nk deco je rumah , saya pun thn ni br dpt beli rumah semangat nk mendeko ;)

Reply
avatar
nusha fasha
AUTHOR
11/21/2014 8:08 PM delete

Alhamdulillah.. tahniah jijah..

Reply
avatar
LadyBird
AUTHOR
11/22/2014 2:32 AM delete

Alhamdulillah.. tahniah jijah...

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/22/2014 5:47 PM delete

@nusha fasha Alhamdulillah.. mekasih yui

Reply
avatar
11/23/2014 6:41 PM delete

Seronok dok umah sendiri..
Bebas buat apa je.
Saya memang simpan duit lama dah untuk basic deco rumah. Nanti saya nak share sumthing..

Reply
avatar
11/23/2014 6:46 PM delete

Nak share pengalaman saya:)
http://drshikinzainal.blogspot.com/2012/06/rumah-baru.html

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/23/2014 10:34 PM delete

Alhamdulillah..sng dh sikit pjalanan ye bila dh dkat sikit...xpe..ada rezeki yw yg lain tu..umah tmpt utk blindung kn...okla tu dh hampir tcpai..tunggu je siap... ;)

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
11/24/2014 6:56 PM delete

@ayut iya tggu rumah siap.. tak sabar rasanya

Reply
avatar
11/25/2014 3:35 PM delete

sy gh kumpul mn2 entry yg berkaitan dgn pembelian rumah ni...maklum laa...benda bsr mcm ni mmg kn ambil extra note...thanks 4 sharing

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 2:56 PM delete

Rumah apa ni jijah? Teres ke semi D ke.. Banglo?

Reply
avatar
ziezah.com
AUTHOR
12/13/2014 3:38 PM delete

@Khai♥Rin : anies bagus anis.. mmg kena pikir baik2.. baca banyak2 info sebelum beli rumah

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!