Renew Insurans: Allianz Car Insurance

7:50:00 PM 12 Comments A+ a-


Bulan november renew insurans.. road tax.. servis kereta! bertabahlah duhai hati.. duit ibarat air... hahahaha

Tahun ni tahun ke tiga renew insurans dan roadtax di Sabah. Alhamdulillah lebih murah berbanding di semenanjung... sebab apa murah?? sebab takde highway.. takde tol..hehehe :)

Tahun 2014  Sebelum ni pakai Etiqa, memandangkan nak pergi Kota Kinabalu tu jauh, parking susah. pastu nak pergi pejabat pos lagi. baik daku renew saja insurans ni di Tuaran.. syarikat insurans ni atas JPJ. dah siap renew insurans pergi renew roadtax kat JPJ bawah.

so bertukar la kepada insurans Allianz pula.. bila kira-kira Allianz cover RM31000 Total semua RM457 termasuk RM70 insurans penumpang. lebih murah dari tahun lepas! Alhamdulillah :)



siap dapat sticker Allianz lagi. lagi daku suka sebab jika ada apa-apa kemalangan boleh panggil towing 24 jam hotline tu..

Alhamdulillah settle renew insurans+roadtax ni di Sabah. tahun depan mahal la balik ni sebab dah duduk semenanjung.. huuuu~~~

ehh korang pakai insurans kereta apa? ok ke Allianz ni??





All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

12 insan comel komen

Write insan comel komen
Karim Redzuan
AUTHOR
11/20/2014 3:31 PM delete

Allianz ok no problem...lagi bagus kalau ambil Road Warrior ade gak kelebihan....keta rosak boleh suruh hntr ke bengkel atau ke rumah...

Reply
avatar
eima
AUTHOR
11/20/2014 4:20 PM delete

ade kaitan ke ngan ade hiway ngan tak da hiway jijah ...

mmg la harga lebih murahkan sbb harga yg di cover lebih rendah dr tahun lepas ... ngan NCD 55%

Reply
avatar
eamy milea
AUTHOR
11/21/2014 9:54 AM delete

Emi tak tau sangat pasal allianz, tapi kalau dah free towing cam dah ok tu.. :) alhamdulillah dah settle renew bulan 7 haritu..emi pakai Takaful Malaysia. dah 2 tahun (2 kali dapat bonus). Nanti emi citer kat blog, dah lama nak share cuma tak berkesempatan je hehe

Reply
avatar
11/21/2014 11:11 AM delete

kena bersiap sedialah tahun depan ni nak renew..memang habis banyak bab kereta ni kan..nak buat camna dah keperluan.

Reply
avatar
QasehnyaRania
AUTHOR
11/21/2014 2:10 PM delete

takaful. ok la
semoga urusan jijah balik semenanjung dipercepatkan aamiin :)

Reply
avatar
11/23/2014 12:45 AM delete

Saya pun pakai Etiqa.
Haritu kelam-kabut dibuatnya sebab first time buat sendiri. Dah pulak transfer insurance dari kete lama..ada banyak pulak masalahnya..

Reply
avatar
11/23/2014 12:46 AM delete

http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/10/renew-insurance-pengalaman-cabaran.html

Reply
avatar
11/23/2014 12:47 AM delete

Salam Perkenalan.
drshikinzainal.blogspot.com

Reply
avatar
ayut
AUTHOR
11/23/2014 10:32 PM delete

Ayut etiqa..sbb dah tbiasa dr awal.tp tu la..penumpang non ada..bahaya la jgk..sian pnumpang xdi cover...adehhh

Reply
avatar
11/25/2014 3:35 PM delete

sm la kita pakai allianz ;-)

Reply
avatar
Sya Nadia
AUTHOR
12/04/2014 2:54 PM delete

Kita pakai takaful..

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!