Day 11 – What’s in Your Makeup Bag?

3:30:00 PM 6 Comments A+ a-




rujuk entry ini kalau nak tahu apa daku buat


alamak! dah la daku ni tak berapa nak pandai bermekap-mekap bagai. barang-barang mekap pon takde macam sesetengah gurl lain yang berbagai-bagai tu. hehe

dah kata cabaran kan. so kena gak la tunjuk. huuuuuu malu ai nyah. jangan gelak tau. muahaha ^^



ok beg mekap tak payah nak beli-beli guna barang terpakai je contohnya


BEG POLIDENT!!


yey! tahu tak beg ni sebenarnya beg ape. haha mesti tak tahu le tu. ini beg gigi palsu ayah daku ler derr.. hahaha jadi daku tibai buat beg mekap. kan aci tu..





taraaa!! berterabur ai punya barang-barang. bantai la daku bukan selalu guna pon. ekeke :P sebab nak tunjuk punya pasal kena la letak.





daku ni kan bukan pemekap orangnya. jadi cukup la tepek bedak je ni. tu yang mesti bawak kemana-mana. bedak,deoderant dan minyak wangi dari Cosway. memang wangi sangat beli 1 set dulu.





tapi tetap ada benda utama tu tetap ada macam bedak compact, concealer ,foundation dan blusher. cuma jarang la pakai. hehhee




ni pon mesti la ada juga untuk penyeri muka. hehehe selalu pakai lip ice je. senang. banyak juga barang dari Silky Girl sebenarnya. lebih selesa kot. maskara,eye liner,lipstik jarang pakai. hehehe





dan paling tak lupa mesti ada handrub. takkan nak mekap guna tangan tak bersih kan. jadi susah sangat nak cari air. guna jelah handrub. ni dapat masa kursus infeksi dulu. wink. wink.




sikit je kan barang dalam beg daku. sebab daku bukan jenis suka pakai mekap pon. nak beli barang mekap jauh lah sekali. tunggu kawin je lah baru orang mekapkan. hehehe


walau ape pon.. natural lebih bagus kan. sedap memandang. ececeh.. hehe


sekian ^^



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

6 insan comel komen

Write insan comel komen
6/11/2011 4:16 PM delete

yer yer natural lebih cntik!

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
6/11/2011 4:37 PM delete

betul tu..natural and simply is the best kan....

hehe..kelakar le tgk beg polident tu...

Reply
avatar
apik pehe
AUTHOR
6/11/2011 5:06 PM delete

takyah mekap2..huhu..susah nanti sana sini nak mekap..hehe

Reply
avatar
6/12/2011 11:31 PM delete

dni suka bedak tu! :)

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
11/26/2012 5:09 PM delete

Wahhhhhh cosway.... Terbaikla

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
11/26/2012 10:28 PM delete

@Riena Haiqal suka barangan cosway! hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!