Day 6 – A Photo of An Animal I’d Love To Keep As A Pet

10:15:00 PM 10 Comments A+ a-


klik entry ini kalau nak tahu ape daku buat. hehee


wah bercerita pasal haiwan kegemaran daku suka tengok bendaa yang comel-comel je. even daku tak bela tapi suka daku menengoknya.


kalau boleh daku nak membela seekor haiwan yang kecik macam ni.


omg! omg! memang comel gila tahap gaban tau. grrr! rasa macam nak picit-picit je. hoho


eh apa itu ya.. sila baca lagi.




walla.......see?? soooooo cute!!


HAMSTER!!

kalian pernah tak bela menatang yang comey ni.
ade tips tak.. senang tak nak bela..



tengok la ni gebu kan. rasa nak gomol-gomol je.. ekeke:p





perghh! suka kalau dia main dalam cages ni. comey sangat! 



lagi satu suka dia main dalam bulatan tu. dia suka lari-lari ikut pusingan kan.
grrrrr!! geramnya rasa. tapi bila malam-malam nak tidur bising bunyi dia berlari. hahaha




alahai comey nya wei. adeh! kenapa la kau cute sangat ni... kahkahkah~~

ok kalau lah boleh daku nak bela hamster ni. suka tengok gelagat dia. kalau bosan mesti masa terluang layan dia kan. teheeeeeeee~~


ade sesiapa ada pengalaman bela hamster.  best tak. susah ke nak bela? mahal tak. ngeeeee~~



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

10 insan comel komen

Write insan comel komen
Khairil
AUTHOR
6/06/2011 9:30 PM delete

Arkus tu...Arnab + tikus....mat salleh panggil hamster...tu yang comel..kacukkan..mcm manusia juga kalau yang kacukkan...

saya tak pernah bela pun...dia makan apa ye?..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/06/2011 10:03 PM delete

khairil;

dia makan mcm hampas ape tah..tak tahu nama..huhuhu
yeker kacukan arnab dan tikus..jijah tak tahu pon...huhu

Reply
avatar
6/06/2011 10:46 PM delete

ade...

nasihat uncle jangan lah bela...

memang senang nk bele die tak banyak kerenah, tapi die nye habuk kayu tu nak kene selalu tukar.

dieorang ni busok gile..kencing die kuat..memang bau die kuat,

senang & cepat beranak.

baik bele ikan, berak kencing die tak berbau pun...he3

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/06/2011 10:53 PM delete

uncle;

la yeker..nmpk comel kan..geram..tapi ramai yg cakap gitu gak..huhu

Reply
avatar
AYIE ABAS
AUTHOR
6/06/2011 11:25 PM delete

ARNAB PUN COMEL JUGAK TERUTAMA MASA KECIL...DULU2 KELUARGA ADA BELA ARNAB

Reply
avatar
widaouhwida
AUTHOR
6/06/2011 11:53 PM delete

hoho comel larh :D

Reply
avatar
yad'z
AUTHOR
6/07/2011 12:23 AM delete

comellll...>,< tapi lagi prefer rabbit... lagi comell.. ehhe

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
6/07/2011 10:54 AM delete

Dulu saudara WuMing ada bela.. Suatu pagi tu dia bangun Hamster dia hilang... Menangis laa jawabnya... Nasib baik dia keluar balik dari tempat persembunyian dia,,,

Reply
avatar
Aida Omar
AUTHOR
6/07/2011 11:15 AM delete

pernah bela dekat 2 thn juga lah..tapi so sad dah mati skrg..

bela dia sgt simple.. just ada habuk kayu tukar habuknya bila dah nmpk lembap (nk ilang kn bau beli habuk kayu yg ada bau apple), spray utk badan dia, air dan mknn serta cages dah cukup.

:) ia mmg sgt cumey..terubat hati melihat gelagatnya..smpai skrg sy x nk bela dh sbb tkot mati lagi...fobia..hihi

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!