Hebat Persona Elegance Aku Ni!

4:40:00 PM 16 Comments A+ a-


wah. begitu pemalasnya daku baru bangun petang macam ni. hish hish eh tak tak malas-malas daku pon ada sebabnya. kalian tahu kan daku baru balik keje syif malam semalam. tu yang terbongkang habis. ngee~~


eh sebenarnya nak citer pasal my Persona Elegance tu. sedar tak sedar dah 6 bulan my PE di lahirkan dikeluarkan. setakat ni memang daku pakai teramat lah bagus. hebat!


daku beli PE sebab first impression exterior dia mmg cun gila la. lampu belakang dengan bodykit memang mantap. handling memang best...corner pun memang steady la..stable je  kalau bawak laju. hee lagipun dia selesa dan luas.




akhirnya daku pilih colour bronze garnet! memang TERBAIK! colour ni nampak mewah dan exclusive








first service daku masa tu 1164km kena RM109 sahaja. tukar minyak hitam dan gear box je. murah jugak kan. heehe


asalnya memang daku nak beli manual tapi bila pikir-pikir balik untuk kegunaan masa depan baik beli auto je lah. serius! auto tak leh nak pick up bila speeding. slow betul. huhuhu


dah 6 bulan tapi meter daku baru 3269. tak boleh nak second service lagi. sepatutnya 3 bulan selepas tu tapi still tak mencapai tahap 6114km untuk second service. huhuhu



penuh dengan aksesori. hehe dengan solar berry lah, hadiah birthday dari my sis la. ngee~~




ada orang cakap dengan daku. daku badan kecik ada hati nak pakai kereta besar. kahkahkah~~ kecik-kecik daku pon bukan suruh tolak kereta tu. suruh drive je ape susah. bahaha ^^ orang tu jeles la tu.


so. berbaloi la kalau kalian beli persona elegance ni. memang puas hati! ^_^


kalian boleh jadi kawan dengan Proton Persona Elegance Owner Club(PPEOC)

Pesona,Sememangnya Lebih Sempurna!! 




All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

16 insan comel komen

Write insan comel komen
6/02/2011 4:42 PM delete

wah,cntik!!

masih lom mampu nak beli..heheh..

tgh view2 nie..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/02/2011 4:46 PM delete

@nuyui~ berbaloi kalau pakai yunk...nak guna sampai beranak pinak sgt berguna.. hehe

Reply
avatar
Myung Dae
AUTHOR
6/02/2011 4:50 PM delete

Waaa!! Jijah dah pakai kete tu lah. eden pon tak mampu. lalllaaaa

Reply
avatar
6/02/2011 4:56 PM delete

hakhak..

lom mampu g dgn hrganya..lalala..

p/s: jatuh cmtu je dear tp berjahit gtu..ngah jalan kaki tau!!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/02/2011 5:05 PM delete

@myung dae~ dah lama dah 6 bulan..hehe myung mmg la lom mampu..tak keje g kan..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/02/2011 5:06 PM delete

@nuyui~ haha takpe2..suruk encik apek belikan ya..yg penting simpan duit nak kawin..hahaa

Reply
avatar
HaFizaH aYu
AUTHOR
6/02/2011 5:16 PM delete

nnt ayu pon nak bli pesona gak la ni sumer gara2 cik azizah la nih

Reply
avatar
6/02/2011 5:16 PM delete

hakhak..lmbt ag tu..

p/s: mmg kekal abadi ni..guna bio oil pon lom ade prbhn..heheh..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/02/2011 7:33 PM delete

@hafizah ayu~ hehe ala nanti time ayu nak beli kete tah2 masa tu lagi la keluar yang baru...


@nuyui~ hehe bio oil kena guna hari2 kan..jijah tak rajin nak sapu hari2..hehe

Reply
avatar
anismelon
AUTHOR
6/02/2011 10:16 PM delete

wahwah..segak lg bergaya dgn persona..best gk en persona..drive kete abg..tp jd len plak salu saga bml toh tinggi sit nye..naik persona rendah..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/02/2011 10:35 PM delete

@anismelon~ oh saga tinggi ya sit. tak pernah naik lagi.. tapi persona still the best! hehe

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
6/03/2011 12:12 AM delete

terpersona saya dengan persona tu...tapi tak mampu pakai lagi...eh..mai la ke kedah jalan2 dgn persona tu!...

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
6/03/2011 12:23 AM delete

khairil~ wah nak mai kedah jugak nanti..member kawin. hehe yalah. meter tak banyak tu. kalau drive ke kedah mesti boleh naik meter...hehe

Reply
avatar
diana
AUTHOR
6/03/2011 4:38 AM delete

baru angkat satu untuk adik ipar..
kaler gold..:p

Reply
avatar
Msaidins
AUTHOR
6/28/2012 11:56 AM delete

tahniah...saya pun dah amik PE bronze garnet, tapi B Line je..apa pun handle superb juga stabilty

Reply
avatar
azizah :)
AUTHOR
6/28/2012 3:32 PM delete

@Msaidins hebat kan.. tahniah join group persona elegance! hehe

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!