Thursday, October 6, 2011

Kisah Lawak Cikgu dan Murid


hai kalian.


masih dalam mood berjenaka. mari kita baca kisah Cikgu dan Murid pula ~~



Murid : Selamat pagi,Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja.? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi,petang dan malam Cikgu !
Cikgu : Panjang sangat !Tak pernah dibuat oleh orang !Kata selamat sejahtera ! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu !
Cikgu : Sama-sama,duduk! Dengar sini baik2. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat,lawan bagi perkataan-perkataan itu,faham.?
Murid : Faham,Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai !
Murid : Bo-doh !
Cikgu : Tinggi !
Murid : Rendah !
Cikgu : Jauh !
Murid : Dekat !
Cikgu : Keadilan !
Murid : UMNO !
Cikgu : Salah !
Murid : Betul !
Cikgu : Bo-doh !
Murid : Pandai !
Cikgu : Bukan !
Murid : Ya !
Cikgu : Oh Tuhan !
Murid : Oh Hamba !
Cikgu : Dengar ini !
Murid : Dengar itu !
Cikgu : Diam !
Murid : Bising !
Cikgu : Itu bukan pertanyaan,bodoh !
Murid : Ini ialah jawapan,pandai !
Cikgu : Mati aku !
Murid : Hidup kami !
Cikgu : Rotan baru tau !
Murid : Akar lama tak tau !
Cikgu : Malas aku ajar kamu !
Murid : Rajin kami belajar Cikgu !
Cikgu : Kamu gila !
Murid : Kami siuman !
Cikgu : Cukup !Cukup !
Murid : Kurang !Kurang !
Cikgu : Sudah ! Sudah !
Murid : Belum ! Belum !
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bo-doh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bengap kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)







hahaha ape macam lawak tak?? eh eh dalam gambar ni pon ada jugak nak jadi komunis kan..
saja je nak bagi hiburan kat korang korang semua. weee~~


19 comments:

  1. hakhak..

    ade pnh bc ni..

    mmg kelakar..

    ReplyDelete
  2. haha..kesian cikgu dia...
    muridnye pandai sangat..haha

    ReplyDelete
  3. ayoo..tamaw jd cikgu bahase la..

    ReplyDelete
  4. tensi kalo anak murid pandai dan bijak ni...

    ReplyDelete
  5. terbaeklah jijah lawak ni..ade sambungan tak?sonok pulak bace..hehehe

    ReplyDelete
  6. he..he..cikgu pun bole kalah

    ReplyDelete
  7. hehee..kesin cikgu tuuuu...adeh..best2..kalo ada yg lwk2 camni best baca..hehe

    ReplyDelete
  8. kering cikgu . haha~ naseb lah :)

    ReplyDelete
  9. kesian cikgu...

    ada gak ek nak jadi komunis? hehehe

    ReplyDelete
  10. cikgu pon layan je .
    penat melayan murid murid mcm tu .
    haha

    ReplyDelete
  11. Nk try bt kat lecturer lah..ehehehe..

    ReplyDelete
  12. kesian kat cikgu! sabar jelah kan..hehe

    ReplyDelete
  13. haha...ternganga saya baca lawak kat atas tu...hihi

    ReplyDelete
  14. ahhaaa..kalo ade la student mcm ni blh gila semua ckgu sluruh dubia hahaha..

    ReplyDelete
  15. ish lau Ms dapat anak murid cm ni jenuhla=( hihi

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!