Kisah Lawak Cikgu dan Murid

8:30:00 PM 19 Comments A+ a-


hai kalian.


masih dalam mood berjenaka. mari kita baca kisah Cikgu dan Murid pula ~~



Murid : Selamat pagi,Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa selamat pagi sahaja.? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi,petang dan malam Cikgu !
Cikgu : Panjang sangat !Tak pernah dibuat oleh orang !Kata selamat sejahtera ! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu !
Cikgu : Sama-sama,duduk! Dengar sini baik2. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya, kamu semua mesti menjawab dengan cepat,lawan bagi perkataan-perkataan itu,faham.?
Murid : Faham,Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai !
Murid : Bo-doh !
Cikgu : Tinggi !
Murid : Rendah !
Cikgu : Jauh !
Murid : Dekat !
Cikgu : Keadilan !
Murid : UMNO !
Cikgu : Salah !
Murid : Betul !
Cikgu : Bo-doh !
Murid : Pandai !
Cikgu : Bukan !
Murid : Ya !
Cikgu : Oh Tuhan !
Murid : Oh Hamba !
Cikgu : Dengar ini !
Murid : Dengar itu !
Cikgu : Diam !
Murid : Bising !
Cikgu : Itu bukan pertanyaan,bodoh !
Murid : Ini ialah jawapan,pandai !
Cikgu : Mati aku !
Murid : Hidup kami !
Cikgu : Rotan baru tau !
Murid : Akar lama tak tau !
Cikgu : Malas aku ajar kamu !
Murid : Rajin kami belajar Cikgu !
Cikgu : Kamu gila !
Murid : Kami siuman !
Cikgu : Cukup !Cukup !
Murid : Kurang !Kurang !
Cikgu : Sudah ! Sudah !
Murid : Belum ! Belum !
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bo-doh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bengap kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar.)







hahaha ape macam lawak tak?? eh eh dalam gambar ni pon ada jugak nak jadi komunis kan..
saja je nak bagi hiburan kat korang korang semua. weee~~


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

19 insan comel komen

Write insan comel komen
10/06/2011 8:38 PM delete

hakhak..

ade pnh bc ni..

mmg kelakar..

Reply
avatar
Nadzirah K.
AUTHOR
10/06/2011 8:41 PM delete

haha..kesian cikgu dia...
muridnye pandai sangat..haha

Reply
avatar
ika
AUTHOR
10/06/2011 8:48 PM delete

ayoo..tamaw jd cikgu bahase la..

Reply
avatar
Cikgu Jaja™
AUTHOR
10/06/2011 8:57 PM delete

haha.. taat murid tu...

Reply
avatar
solomolo
AUTHOR
10/06/2011 8:59 PM delete

tensi kalo anak murid pandai dan bijak ni...

Reply
avatar
10/06/2011 8:59 PM delete

terbaeklah jijah lawak ni..ade sambungan tak?sonok pulak bace..hehehe

Reply
avatar
♥ MS ♥
AUTHOR
10/06/2011 9:25 PM delete

pengsan cikgu. ==. HAHA

Reply
avatar
Azzah
AUTHOR
10/06/2011 9:53 PM delete

he..he..cikgu pun bole kalah

Reply
avatar
10/06/2011 10:00 PM delete

hehee..kesin cikgu tuuuu...adeh..best2..kalo ada yg lwk2 camni best baca..hehe

Reply
avatar
10/06/2011 10:16 PM delete

kering cikgu . haha~ naseb lah :)

Reply
avatar
padlie
AUTHOR
10/06/2011 10:32 PM delete

kesian cikgu...

ada gak ek nak jadi komunis? hehehe

Reply
avatar
chiLleD...!!
AUTHOR
10/06/2011 10:38 PM delete

kesian ckgu tu..hehe

Reply
avatar
Cik Wanyy
AUTHOR
10/06/2011 10:53 PM delete

cikgu pon layan je .
penat melayan murid murid mcm tu .
haha

Reply
avatar
yana
AUTHOR
10/06/2011 11:02 PM delete

Nk try bt kat lecturer lah..ehehehe..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/06/2011 11:10 PM delete

kesian kat cikgu! sabar jelah kan..hehe

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
10/06/2011 11:15 PM delete

haha...ternganga saya baca lawak kat atas tu...hihi

Reply
avatar
ArulchelseA
AUTHOR
10/07/2011 8:41 AM delete

pening cikgu mcm ni..

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
10/07/2011 11:11 AM delete

ahhaaa..kalo ade la student mcm ni blh gila semua ckgu sluruh dubia hahaha..

Reply
avatar
10/07/2011 2:53 PM delete

ish lau Ms dapat anak murid cm ni jenuhla=( hihi

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!