Surat Cinta Seorang Rocker

3:00:00 PM 15 Comments A+ a-



Salam,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok-ok je..

Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main-main ke? Cintan gua mendalam very deep you know! very deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa yang kurangnya gua ni? Cuba lu cakap! Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu sudah ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang-mentang lu keja opis, lu ada skandal dengan mat despatch kat opis lu tu! Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulupun pernah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua takde kelayakan tapi tadika kemas jarang amik cikgu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tulah gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain.

Gua memang betul-betul tak puas hati ni! Lu memang bikin gua panas! Sampai hati lu buat macam ni kat gua setelah apa yang gua dah kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu takde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jeket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punya gua usya. Start tulah lu & gua sama-sama sudah feeling-feeling. Gua ingat lagi lagu "antara gadis" masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu. Gua selalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupa?!!

Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua macamni! Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganlah kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat camni pulak kat gua. Gua tau sapa gua. Gua memang macamni, rocker sejati! Lu pun tau sapa gua. Dulu lu takdepun macam ni. Lu tak kisahpun! Lu layan selamba je. Tapi kenapa sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak, beb! Sembahyang jumaat tak tinggal wo!

Lu pikirlah sindri, beb! Gua dah curahkan segala-galanya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua buat modal nak kawin dengan lu. Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik-baik, beb! Gua dah takde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usya diorg tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhirkata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati


google

sungguh sempoi surat cinta dari seorang rockers ni. siapa kata rockers tak jiwang? dalam hati ada taman beb! ngehngehngeh............:p


All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
10/12/2011 3:02 PM delete

rockers pon manusia juga kan..heheh..

Reply
avatar
cik kiwi's
AUTHOR
10/12/2011 3:25 PM delete

aaaaaaaaaaaaaaaaa.hidup mati bersama rockers..;P

Reply
avatar
Noh Kodiang
AUTHOR
10/12/2011 3:31 PM delete

hahaha...leh wat modal nak tulis novel nih...

terbaekkk toq!!!!

Reply
avatar
NURUL ASHIKIN
AUTHOR
10/12/2011 3:34 PM delete

ELLA dan AWIE... I LIKE

Reply
avatar
azam
AUTHOR
10/12/2011 3:43 PM delete

wa caya sama lu....lu bikin gua camni??

apehal beb

HAHAHAHA

Reply
avatar
10/12/2011 4:09 PM delete

mmg dlm hati ade taman pun :p

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/12/2011 4:21 PM delete

jiwang rock 90an..lalalala :p

Reply
avatar
10/12/2011 4:34 PM delete

sempi babe! hehehee.ella terbaek.

Reply
avatar
eya saffiera
AUTHOR
10/12/2011 4:36 PM delete

aha..nampak gambar ella..
aku teros follow..
btw,nice..:)

Reply
avatar
Munna
AUTHOR
10/12/2011 5:00 PM delete

lawak plak fesyen rock kapak ella hahahha

Reply
avatar
yan_n.i.m
AUTHOR
10/12/2011 6:39 PM delete

ade prasaan jugekk yowww :P

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
10/12/2011 7:02 PM delete

gua caya sama lu le!! haha

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
10/12/2011 7:05 PM delete

ha3 dalam hati ada taman(sound mak bapak gua nak meminang lu)kerek punya anak.ha3

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/12/2011 8:05 PM delete

fesyen baju ella kelakar tol. hahahaha awie sempoiiiiiiii!!

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!