Blog have been removed l Metered ke 12 iPhone 4 Raya

5:00:00 PM 22 Comments A+ a-


Assalamualaikum ^^





semalam kejadian tak di ingini berlaku. tak sangka blog picisan daku ni kena removed dengan blogger! pertama kali seumur hidup ececeh puihhh macam dari baby mula blog :p selama 1tahun lebih daku berblog. ini kali pertama blog daku kena removed 5 petang semalam. tengah sedap sedap blogwalking tiba-tiba tertera Blog has been removed!! kalut daku sebentar. cuak yang teramat sangat sebab daku begitu sayangkan blog ni. pelbagai info,tips yang dapat kongsikan dengan korang. sampai satu tahap daku down. nak berhenti berblog je rasa. huhuhu


atas nasihat,tunjuk ajar kawan-kawan daku cube pelbagai usaha untuk dapatkan balik blog ni. pakar design fiza cuba hantarkan masalah daku kat help forum blogger. tapi sampai sekarang takde feedback balik. kemudian daku tengok blog pakar tutorial shida sebab sebelum blog shida pon kena test removed dengan menghantar email kat bloggerhelp. tak lupa juga baca tentang blog kena removed dan cara backup blog kat blog abg khairil. lama jugak tunggu hampir 5jam tak leh masuk. dalam jam 10malam gitu baru lah boleh buka blog. fuh selamat! risaunya blog dah takde harapan lagi nak kembali. huhuhu


syukur lah blog kini kembali pulih. Alhamdulilah. ada sebab kena removed mungkin sebenarnya ia mengajar kita lebih berhati hati :)







dan pada hari ni di sebabkan trafik semalam jatuh gara-gara blog kena removed nuffnang tarik balik BE 12 ke Metered Earning ke 12. Maxis iPhone ni BE dari 23september lalu. emmm -_- apo kan dayo. rezeki ku takde di sini. huhuhu






takpelah daku rela biarkan dia pergi. tinggal la Nescafe Chillah sebagai BE ke 13 yang masih ada calon untuk terus bersinar~~


sekian.


harap-harap BE Nescafe ni earning banyak. gara gara nak kawen ni. banyak tul nak pakai duit. pening pusing! adeh -_- jangan la blog kena removed lagi. takutnya. huhuhu jom la pekena coffeemate satu petang ni. boleh release tension!

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

22 insan comel komen

Write insan comel komen
azam
AUTHOR
10/18/2011 5:18 PM delete

kalau dah rezeki tu tak ke mana....

cuak kan?? hilang semua yang diusahakan

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
10/18/2011 5:22 PM delete

jiejah syg..shidanye BE iphone raya tu sama jiejah dah ME juga..rsanya bukan sbb trafik..mgkin tempoh pengiklanan dah tamat..shida agak la...huhu dah BE baru tuh..

Reply
avatar
shida'R
AUTHOR
10/18/2011 5:22 PM delete

lega blog jiejah dah ok :)

Reply
avatar
NURUL ASHIKIN
AUTHOR
10/18/2011 5:44 PM delete

boleh jugak jd cenggitu ...seriau gak

Reply
avatar
10/18/2011 5:45 PM delete

err .. camna nk tau .. dpt email ke yg blog kita kena removed .. kak ni lagi la x paham..

Reply
avatar
Fatin Mira
AUTHOR
10/18/2011 6:10 PM delete

macam mana boleh jadi centu, ek? huhu, naik seram pulak jadinya.

Reply
avatar
10/18/2011 6:11 PM delete

dorg suh kite verify je kan.pas tu ok kan.

Reply
avatar
10/18/2011 6:40 PM delete

terkejut kot jijah tagged semalam..alhamdulillah naseb baek lah dapat kembali..naseb cepat..xmo jijah nanges..happy blogging back!

Reply
avatar
10/18/2011 7:01 PM delete

lau jd kat yui pon mesti cuak!!

Reply
avatar
10/18/2011 8:02 PM delete

apa punca blog kena remove yer. risau jugak saya

Reply
avatar
wanamira
AUTHOR
10/18/2011 8:12 PM delete

relax2. blog mmg tak betol gak kadang2 ;)

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/18/2011 8:18 PM delete

halila Ibrahim: bukan dapat email kak. kita nak buka macam biasa blog kita tak leh. benda macam skrin kat atas tu terpampang. refresh byk kali pon mcm tu..sah2 memang kena remove!

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/18/2011 8:19 PM delete

rara pinkmafia : 5jam jugak la jijah tunggu dia verify..huhuhu ingatkan xdapat balik dah.

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/18/2011 8:21 PM delete

shameel Iskandar : jijah pon tak tahu. jijah update mcm biasa. blogwalking mcm biasa. mgkin sebab jijah ada copy gambar kat google. dan gambar tu mgandungi iklan ke ape yg di haramkan blogger.com tu yg blogger dpt detect terus removed!

Reply
avatar
cunndaa
AUTHOR
10/18/2011 8:26 PM delete

mmg rasa cuak kan tina2 blog kena removed..
ape2 pun, Alhamdulillah, blog dah kembali oke..

pecut jgn x pecut jijah....BE ngah running tu...

Reply
avatar
Eein Azryn
AUTHOR
10/18/2011 9:55 PM delete

oo. kalau camtu, kena hati2 la lepas ni. huhu.

Reply
avatar
10/19/2011 12:57 PM delete

isk.. tkutnyer.. cmne leh jd cmtu erk? huhu..

Reply
avatar
10/19/2011 1:31 PM delete

dni BE pon tak ado lama dah huu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/19/2011 7:03 PM delete

ChocStrawberries: cmner leh jadi? emm tah la tiba2 je. blogger nak test removed kot..huhuhu

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/19/2011 7:03 PM delete

Ardini Humaira: tak pe kak dni ade rezeki ke lain...hehe

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
10/19/2011 8:36 PM delete

b4 this blog mas pernah gak tiba2,terus betulkan masuk no phone kat google,n code google,baru lah boleh sampai sekarang.nasib baik dalam 15minit jew.kalau la pe2 berlaku,menangis jugak rasanya coz da 3thn.. (-_-)

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!