Motosikal Guna Najis Manusia Sumber Kuasa

2:00:00 PM 15 Comments A+ a-






TOKYO - Sebuah motosikal di Jepun menggunakan najis manusia sebagai sumber kuasa.

Ia yang dinamakan Motosikal Tandas Neo, dibina oleh firma tandas, Toto, dalam usaha membantu mengurangkan asap karbon dioksida sebanyak 50 peratus dalam tempoh enam tahun.

Dilengkapi tandas modifikasi dan makmal bergerak untuk memproses najis, kenderaan beroda tiga itu boleh bergerak selaju 80 kilometer (km) sejam.

Jika semua itu tidak cukup canggih, motosikal berkenaan juga boleh bercakap dan menulis mesej di udara dengan menggunakan sistem pengimejan cahaya.

Ia kini dipandu uji dalam sesi jelajah sejauh 960km di Jepun dan dijadualkan tiba di Tokyo pada 2 November ini.

Pada awal tahun ini, seorang lelaki melakukan perjalanan sejauh 20,000km mengelilingi Australia dengan menaiki sebuah motosikal berkuasa lemak ikan dan jejari kentang. 



teknologi jepun memang canggih canggih kan. memang tak dinafikan lagi.



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

15 insan comel komen

Write insan comel komen
10/20/2011 2:03 PM delete

siyes kretip!!

mggunakan sebaiknya..

Reply
avatar
afzalsukasuki
AUTHOR
10/20/2011 2:59 PM delete

berak sedas dua pesni leh la sampai melaka!!balik kg.hahaha

Reply
avatar
Ungu Violet
AUTHOR
10/20/2011 3:11 PM delete

erkk biar betul...power tuh...huhu

Reply
avatar
10/20/2011 4:26 PM delete

fuhyoh.. tapi tak busyuk ke moto dia tu hehe

Reply
avatar
WuMing
AUTHOR
10/20/2011 5:00 PM delete

Yang ini boleh juga lah di terima.. Dulu buat makanan dari najis... Hah.. ini tak boleh terima.....

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/20/2011 5:11 PM delete

tah la kan kak dni..terlalu canggih pelik pulak..hehehe

Reply
avatar
Nonie
AUTHOR
10/20/2011 5:21 PM delete

hehe..pelik2 idea.busukkkk.hahah ^_^

Reply
avatar
Finaz Jaafar
AUTHOR
10/20/2011 5:53 PM delete

berguna jugak taik ni..hahaha

Reply
avatar
10/20/2011 6:52 PM delete

maknenye kalau nak start enjin moto ne, kena berak dulu la ek.. hahaha

Reply
avatar
Wanie
AUTHOR
10/20/2011 7:00 PM delete

huhuhu..kalau gune najis mesti la bebau kan..

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/20/2011 7:55 PM delete

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine: haah macam tu la lebih kurang..agak sengal kan..kahkahkah

Reply
avatar
Khairil
AUTHOR
10/20/2011 8:06 PM delete

memang berguna betul bahan buangan tu...haha

Reply
avatar
10/20/2011 8:57 PM delete

sangat bagus technology jepun ni..suke!thumbs up untuk pereka motorsikal ni..

Reply
avatar
AININ SURAYA
AUTHOR
10/20/2011 9:03 PM delete

motor ni ade kedap bau takkk =="

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
10/21/2011 1:45 PM delete

AININ SURAYA: nak kedap cmner..lepas buang hayat terus bawak bersiar2..hahaha

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!