shift am

5:00:00 PM 0 Comments A+ a-

Salam kalian.....

Apa kabar sume? harap2 sihat ya....jgn jadikan puasa sbagai alasan ya...
heee ^_-

today 1st time daku syif am....
pagi2 biasa la agak bz la...tp byk benda boleh belajar...
alhamdulilah arini dapat staff nurse yang baik...yang nak mengajar....
daripada x incharge ward arini terus blaja jadi staff nurse incharge.....

pagi2....7am...
take over report dari staff nurse duty malam...
then arini jugak ade...1 neonate....kena mandikan neonate dulu....
perghhh....da lama xpegang baby..rasa cam kekok la pulak...huuuuuu...
baby GDM.....berat peh 4kg...berat tu..tp comel bangat.. *sekadar gambar hiasan*
senang la nak mandikan sbb baby ni besar! hahahahaa



8am...
bagi oral medication n injection untuk patient....
biasa pagi2 ni yang doktor order syrup PCM (paracetamol)
ala kanak2 bukan makan ubat tablet pon....
ni syrup pon ramai yang kena paksa makan...hish budak2....
injection bagi utk antibiotik...
tp xramai la...biasa pt yang perlu antibiotik utk kes tertentu je...




* beli ubat yang d preskipsikan oleh doktor k...*

selain tu wat vital sign macam check BP(blood pressure), pulse,heart rate,Spo2
n paling penting sekali temperature.....lau temp spike kena buat tepid sponging supaya demam tu kebah...pt xleh balek lau masih demam...
kesiannyer....:(


9-11am
follow doktor round...prepare la pe yang doktor nak order...
lau de changes terus buat....
then buat report.....
tulis2 setiap jam kite punye observe...
vital sign...doktor order,,investigation ape...DLL...

12pm-1pm
buat vital sign 4hourly, oral medication n injection kena served..
patient taken diet...
n observed condition patient

2pm
pass report kepada orang syif petang...
ape yang kita wat semasa duty am kena report untuk tindakan staff duty pm...

selesai untuk syif hari ni...

Daku pulang la ke rumah...kuang..kuang...kuang...



p/s bukan senang nak jadi senang k...xde keje yang senang..huhu

All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!