sedih sangat my PE kena langgar bonet depan. ..huhuhu setiap kali suami belayar pasti ada je yang tak kena.. kesiann dia risau daku s...

Janin di dalam kandungan juga sensitif terhadap persekitaran ibunya. Sentuhan lembut tangan ibu pada bahagian perut boleh membuat...

Sudah nak masuk 8bulan usia kandungan anakanda.. haruslah jijah siap sedia barang keperluan ke hospital. bila ada hal kecemasan senang be...

25/6/13= 30weeks Kadangkala sukar untuk percaya yang anda kini tinggal lagi 10 minggu untuk kelahiran bayi anda. Terdapat sikit...

Yes! I'm Officially In Third Trimester! syukur Alhamdulilah :) Mudah mudahan third trimester ni berlalu dengan baik dan anaka...

"Ya Allah, Dengan hak Maryam, juga hak hamba yang di turunkan kepadanya surah maryam, ringankanlah ke atasku penderitaan...

Bismillahirrahmanirrahim.. Ya Allah, jadikanlah aku menjadi ibu yang terbaik & suamiku menjadi ayah yang terbaik untuk a...

Sekarang ni suami jijah tak belayar selama 2minggu sampai hujung bulan ni.. syukur Alhamdulilah.. dapat meluangkan lebih masa bersama beli...

Whoohh... anakanda kesayangan mama ni sudah berusia 29minggu .. cepatnya.. rasa macam tak percaya je dia membesar bak juara.. dulu punya ...

Third Trimester 29minggu= 18/6/13 Anda kini sudah berada ¾ masa kehamilan dan hanya tinggal 11 minggu sebelum anda ber...

Yeyy!  selamat dah membeli beg ini... excited :) actually jijah dah lama aim beg ni. menarik sangat-sangat tau. Jijah beli sebab nak leta...

Phewww dah masuk third trimester ni.. berdebar-debar pula..hehehehe Baru-baru ni checkup dan scan dengan doc untuk 7 bulan.. Alhamdulila...

28minggu= 11/6/2013 Pertumbuhan bayi anda kini lebih cepat setara dengan kenaikan badan anda. Perkara-perkara yang perlu dil...

Sekarang usia kandungan sudah 28minggu bersamaan 7 bulan .. Semalam jijah minum air gula walaupun takde sejarah ibubapa diabetis/kencing m...

Kali ni nak sambung cerita kelengkapan baby gear untuk anakanda. bila beli baju baju ni baru perasaan bercampur saiz baju baby. jijah beli...

Terima kasih TM Mencari Ramli 2 sanggup bertapak iklannya dalam blog jijah sementara waktu..  Dan buat sementara itu juga TM Mencari Ra...

1. Hargai isterimu sebagaimana engkau menghargai ibumu, sebab isterimu juga seorang ibu dari anak-anakmu. 2. Jika marah boleh tidak...

Sepertimana sabda Rasulullah SAW:  'Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat'. Sesungguhnya apabila matinya seseorang ...

Alhamdulilah setakat ni barang-barang untuk anakanda hampir siap.. kalau ada yang pending pun tu sebab nak cari kat semenanjung..heee ek...

Sejak-sejak tahu hb rendah ni... makin takut pula jijah... takut beri kesan pada anak dalam kandungan ni.. . huhuhu RISIKO HEMOGLO...

27minggu= 4/6/13 Minggu ini adalah minggu berakhirnya trimester ke-dua dimana anda akan melangkah ke trimester ke-tiga pada m...

Yeyy!! Barang baby dah beli sikit-sikit kat sabah... ingatkan nak beli bila balik semenanjung nanti tapi memandangkan time tu bulan puasa...

* Jangan mengambil barang dengan cara membongkok.  * Hindari aktiviti yang berat, seperti mengangkat beban berat, menarik secara ...