Wednesday, June 29, 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016

Bersiaran kembali untuk segmen rutin 2bulan sekali di blog Fiza. Kembali dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016. Ada yang tak sempat sertai bulan April yang lepas kan dan juga yang tak berpeluang masuk dalam bloglist blog Fiza. Kalau sudi, berminat dan nak memeriahkan segmen ni jemputlah sertai ramai-ramai ye. Segmen simple je. Cuma perlu buat entry dan copy & paste je. Pemilihan 10 blog melalui random.org.

Klik banner untuk sertai  Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
http://www.azhafizah.com/

TAMAT : 29 JUN 2016

Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Julai & Ogos 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry
3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Mei & Jun 2016 

  Terima kasih atas sokongan semua ^__^

Tuesday, June 28, 2016

Homemade Biskut Raya


Azizah kitchen kononnya... mihmihmih
Alhamdulillah dapat siapkan empat jenis biskut raya..
buat biskut raya sendiri untuk penambah biskut raya yang lain..

dapat menjimatkan kos,
dapat asah kembali tangan yang keras ni buat biskut raya.. setahun sekali katakan...hahaha


Biskut Raya Dahlia


Biskut Cornflake


Biskut Gajus


Biskut Semperit


biasalah kalau buat sendiri ni rupanya agak kurang tapi rasanyaaaaaa sedapp!!!
tak caya meh datang rumah raya rumah baru nanti... kikikiki



Monday, June 27, 2016

Saturday, June 25, 2016

Kad Raya Shida Radzuan


Setiap tahun tak pernah miss dapat kad raya dari Blogger Shida Radzuan,
dan tahun ni ini kad raya pertama sampai.. yehuuu~~



Rezeki pula dapat tudung bawal dan keychain dari shida  :)
best la kan..
semoga ikatan persahabatan kita kekal selamanya even hanya dalam media sosial..
ada rezeki kita jumpa tau... inshaaAllah
terima kasih Shida Radzuan ^_____^

Friday, June 24, 2016

Susu Segar Kurma Farm Fresh


Dah jadi viral pula SuSu Kurma dari Farm Fresh ni..




memang tak di nafikan ianya sangat sedap di minum
kalau yang jenis malas nak blend susu+kurma macam daku ni sangat sesuai la beli susu ini
selain untuk menambah tenaga di bulan puasa ni,
ia juga sebagai milk booster untuk ibu menyusukan anak.. seronok bukan :)



susu kurma ni pun sangat laris dan limited pembeliaan nya..
sebotol RM8.50..
so kalau korang dapat beli banyak sangatt beruntunglah....hihihi




Thursday, June 23, 2016

Digital Termometer- IG Zahwa Shoppe


Sekarang ini satu keperluan memiliki satu termometer di rumah. 
terutama bagi yang ada anak. 
lebih lebih lagi pantau suhu badan anak apabila demam.

Di Zahwa Shoppe, 
daku turut menjual termometer digital..
boleh la usha-usha IG ye...


Thermometer digital with automatic alarm
Only RM15.00 each exclude postage
Beli borong pon boleh tau. 




Untuk order, 
Whatsapp 0132378013 


Cepat dapatkan sementara masih Ade stok


Monday, June 20, 2016

Shopping Raya Di Padini Concept Store



Rezeki anak dapat bantuan RM500 dari PM.. Jadi lepaslah beli baju raya untuk anak-anak :)

Semalam kebetulan mama dan papa offday so kami bawa anak anak shopping raya di Palm Mall Seremban. Tiada lebih gembira hati mama n papa apabila tengok anak-anak gembira bila bawa jalan :)





Kalau pergi Palm Mall wajib singgah Padini.. ada sale pula.. harga RM39-RM69 mahu tak rambang mata..bershopping sakan la kita...





Alhamdulillah selesai baju jalan untuk kami sekeluarga.. baju melayu, kasut raya belum..kikikiki


ehh korang dah beli baju raya?? tema warna apa tahun ni...??


Sunday, June 19, 2016

"Syahoney Kitty Shoppe Giveaway





klik untuk join



Syahoney Kitty Shoppe berbesar hati nak buat giveaway kecik-kecik untuk semua.

Hadiahnya :
1. Sehelai instant 2 muka lycra bernilai RM17 (warna random)
2. Sehelai shawl Chiffon 2 meter bernilai RM10 (warna random)
3. Sehelai shawl Instant Bertali chiffon bernilai RM18 (warna random)
4. Duit Raya RM10 (seorang)


Bermula 14 June 2016 sehingga 20 june 2016.
Nama pemenang akan di umumkan pada 23 June 2016.



Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Segmen Sampul Duit Raya  Seindahcerita | Alhamdulillah, tahun nie sampul duit raya DIY yang nieyl jual mendapat sambutan yang menggalakkan.. hari ini dengan berbesar hati dan rendah dirinya nieyl nak buat 1 segmen untuk semua follower blog seindahcerita. Suka tak? Nieyl menjadi 2 pemenang sampul duit raya..dengan menggunakan khidmat En.Random.org


Syarat-syaratnya..

1. Follow Blog Seindahcerita

2. Follow Instagram Nieylanadia

3.Like Fanpage Seindahcerita

4. Buat Entry bertajuk Segmen Sampul Duit Raya Seindahcerita

5.Letak banner dan link ke entry ini

6.Jangan lupa tinggalkan URL entry dalam entry ini okey!


Atau korang boleh terus copy code di bawah dan paste di html entry korang :)

Monday, June 13, 2016

Nurse Shoes- IG Zahwa Shoppe


Alhamdulillah permintaan kasut nurse sangat tinggi dan laku ketika ini..
Keluar je stok terus ramai yang whatsapp dan PM untuk order..
selain kasut ada lagi barang rare yang anda boleh pilih dan beli
inshaaAllah puas hati ^____^



Available. Very comfortable.
Material cow leather
Soles syntehetic rubber
Size 36-40
Color white only 
Price RM69.00 excluding postage 



Available. Very comfortable. 
Material cow leather
Soles syntehetic rubber
Size 36-40
Color white and black
Price RM69.00 excluding postage 



New shoes. 
Design baru. 
Brand LEEPOP. 
Material cow leather. Sole syntehetic rubber. 
Sangat tahan lasak dan tahan lama. Selesa di pakai 
Harga RM79.00/pair exclude postage.


Untuk order, 
Whatsapp 0132378013 
FB  zahwa shoppe
IG: Zahwa Shoppe

Cepat dapatkan sementara masih Ade stok


Posted via Blogaway

Sunday, June 12, 2016

“Giveaway Ramadan 2016 By NurAlja



klik banner untuk join

“Giveaway Ramadan 2016 Oleh NurAlja adalah satu cara untuk mengenali blogger lain disamping merapatkan ukhwah terutama pada blogger baru. Jom meriahkan lagi Giveaway ni yang berlangsung dari 10-13 June 2016 sahaja”


Pertama kali singgah di blog NurAlia 
warna blog yang lembut, penulisan yang menarik..moga terus berjaya..


Due date 13 June 2016

Thursday, June 9, 2016

Nur Zahwa 4 Bulan


Pejam celik dah 4 bulan anak dara ni..
semakin aktif..lincah dan comel..kihkihkih



3 bulan ++  nur zahwa dah pandai meniarap sendiri..
mula-mula mengiring lama-lama tiarap sendiri.. yeyyy! mama is happy :)

sekarang asal baring je terus meniarap.. dah berjaya angkat kepala dan dada tinggi..
time tido pun suka meniarap.. nasib la pandai control kepala.. tapi dalam masa itu risau juga lemas.. minta di jauhkan..


Isnin lalu checkup 4 bulan Nur zahwa binti Zulkhairi syafiq

Berat: 5.8kg
Tinggi: 60cm

walaupun berat tak naik banyak.. alhamdulillah dia sihat dan aktif!
pandai senyum..pandai bermain.. pandai agah..
abg hakimi lagi suka la melayan bila adik zahwa terkekek ketawa..

Alhamdulillah 4bulan nur zahwa.. moga terus sihat dan kuat ye sayang~~

Wednesday, June 8, 2016

Bantuan Khas RM500 Penjawat Awam Sempena Aidilfitri



PM Najib umum Bantuan Khas Kewangan RM500 kepada 1.6 juta penjawat awam dan RM250 untuk 743,000 pesara kerajaan sebagai persiapan Aidilfitri..

Bantuan di buat pada 13 jun ni.

Selain itu, penjawat awam juga akan menikmati satu kenaikan gaji tahunan (KGT) pada Julai ini yang melibatkan anggaran implikasi kewangan RM1.1 bilion.





nota kaki
Alhamdulillah syukur rezeki.. boleh beli baju raya anak-anak. 

Contest Jubah By Zaza Iman


Contest Jubah By Zaza Iman

www.zazaiman.com ( link kan ) merupakan sebuah blog personal dan lifestyle seharian seorang blogger. Banyak berkongsi tentang motivasi, tip, dan juga review mengenai produk-produk yang pernah digunakan.

Pemiliknya Zaza Iman juga membuat servis cetakan kad bisnes dengan harga hanya RM55 je untuk 3 kotak ( 300 pcs ). Juga menjual secara online produk pakaian. Untuk sebarang tempahan kad bisnes dan lain boleh berhubung terus melalui instagram @byzazaiman

Contest Jubah By Zaza Iman

Berita baik, www.zazaiman.com kini sedang membuat SATU CONTEST iaitu CONTEST JUBAH BY ZAZA IMAN. Dimana hadiah yang ditawarkan adalah :

HADIAH YANG DITAWARKAN 

1 x Miri Jubah @ Riya Baju Kurung By Zaza Iman
1x RM10 Topup by Tengkubutang


Nota ** 
seorang pemenang yang berjaya boleh memilih sama ada mahu
jubah merah atau baju kurung hitam

Sekiranya baju yang dipilih kehabisan stok, maka baju lain akan digantikan dimana anda juga boleh memilih SATU dari  beberapa pilihan yang ditawarkan

Yeahhh..best kan??

Kalau korang nak join boleh klik SINI .  

Tuesday, June 7, 2016

Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin

Bersempena dengan bulan Jun 2016 yang merupakan ulang tahun perkahwinan ke-4 mummy, bulan Ramadhan Al Mubarak,  dan kelahiran putera sulung mummy, Dzal Aidi Fiqry yang kedua tahun. Mummy berbesar hati untuk menjayakan satu Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin khas untuk pembaca blog mummy www.azlindaalin.com . Mummy tak buat syarat berat untuk Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin. 



GIVEAWAY RAMADHAN 2016 BERSAMA AZLINDA ALIN 




Giveaway Ramadhan 2016 Bersama Azlinda Alin




Sunday, June 5, 2016

Marhaban Ya Ramadhan


Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna. agar dapat ku lalui dengan sempurna. 

Alhamdulilah kita masih di beri peluang oleh Allah SWT kerana dapat di beri kesempatan untuk menjalani ibadah puasa lagi pada tahun ini.
Esok bermulalah umat Islam menjalankan ibadah puasa.


Semoga bulan yang penuh berkat ni di hiasi dengan amalan taqwa. Bulan Ramadhan bulan yang berganda-ganda amalan. semoga anda hiasi amalan dengan amalan yang mulia. dan mendapat pahala yang berlipat kali ganda. InsyaAllah.


Marilah kita berpuasa dengan ikhlas. Doa agar dapat kekalkan amalan baik sepanjang hayat ni.
Selamat meraikan ramadhan.
Jangan lupa niat puasa..



malam ni dah start terawih kan.. selamat berterawih yer semua :) 
selamat bersahur dan berpuasa... semoga di permudahkan segala urusan di bulan baik ini.. inshaaAllah..


-blog azizah-



Saturday, June 4, 2016

Petua Menghalau Serangga di Rumah



Kita sebagai suri rumah seringkali berperang dengan pelbagai serangga di dalam rumah terutamanya di dapur.


Pelbagai cara untuk menghalau serangga dengan cara moden sekali pun. tapi apa kata kita cuba pula petua ini dulu.. kalau menjadi ia dapat jimatkan kos juga :)


Tips 1 Semut & Lipas dalam kereta
Daun pandan di simpul simpan dalam kenderaan anda

Tips 2 Semut Bekeliaran

Semburkan air sabun di tempat semut yang banyak untuk beberapa hari


Tips 3 Halau tikus

Letakkan lada hitam di laluan tikus berkenaan



Tips 4 Anai anai

Campurkan garam,air bersama tanah dan renjis di sarang anai-anai



Tips 5 Lalat

Letakkan secekak daun kari dalam bekas berisi air dan letak di sudut tempat makan


Petua ni banyak menggunakan bahan sedia ada di rumah. Mana yang boleh di ikut, boleh la cuba untuk halau serangga berkenaan. Tak salah mencuba...