Saturday, July 15, 2017

Anak Reject Botol Susu


Padan muka sendiri, hujung bulan nak masuk kerja. umur satu bulan baru nak ajar botol feeding kesudahnya si baby ni refuse botol feeding pula, Tak nak hisap botol susu! 

Bila suap reject suap reject dia punya menangis macam kena pukul. sampai mengalir air mata. kesian sangat. tapi daku pun jadi stress sebab dia tak nak hisap. dah la naik kerja tak lama lagi..jadi buntu! 

hari tu mungkin dia dah lapar sangat. dia nyonyot gak botol susu.. kesudahnya tengah-tengah pagi tu menangis 1-2jam tak henti henti sampai ke pagi! bila daku google rupanya kembung perut! mungkin angin dari puting susu.. kesian sangat dia..huhu

Terlambat ke mama bagi botol masa usianya sebulan??
dari pembacaan 2 minggu sebelum mula bekerja masa paling sesuai ajar untuk ibu yang bercuti 2 bulan. sekarang mama ajar masa usianya sebulan.. pun dah jadi confuse!



dah try Avent tak jalan.. Tommie Tippie reject.. NUK pun tak jalan.. ramai suggest Pigeon..
so korang ada pengalaman macam ni takk??minggu depan naik kerja dah ni.. :(





8 comments:

  1. Ada..time abang Ali dulu.masa tu Ali 9 bln dan saya nk jd cikgu ganti.penat ajar...asyik reject.masa start keje tu redha je bg pd pengasuh.duduk dgn pengasuh dia minum je tp kurang sikit dari biasa

    ReplyDelete
  2. alalala..haadziq xready nak berpisah agaknyaaa.

    ReplyDelete
  3. same kes..
    tapi beby daku masa awal2 lahir pandai je isap botol..
    ibu dah nak naik keje..
    pandai pulak dia reject..

    pakai mam, tommy tippee semua reject.

    last2 puting okbb gak yang dia nak..
    lega..takyah bli yang mahal2..hahah..

    tapi kalau dengan ibu dia..
    mmg dia reject taknak botol..

    ReplyDelete
  4. anak2 aida xde masalah.
    3 minggu nak bagi botol susu.
    stok susu byk masa tu alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  5. Baby akak yg 3rd umo dia dua minggu akak dah ajar minum dlm botol tp kadang2 je. Masuk susu perahan dan bagi dia minum..Alhamdulillah okey. Anta pengasuh pun okey je. Cuma bila akak depan mata botol pun dia tak nak

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum jijah... kabare.... lamanyaaa x jenguk ke sini ;-)

    ReplyDelete
  7. Masa kecik isap botol. Lepas saya berhenti kerja terus fully bf...and minuk pun pakai gelas je huhu

    ReplyDelete
  8. sama kes masa anak sulung emy dulu..
    last2 zahraa nak yang puting jenis kemek ...orthodentic punye kalau tak silap..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!