Thursday, March 17, 2011

Nokia c3 atau Nokia e72






tadi jalan-jalan sekitar PD..
ternampak pulak banner ni..
baru start harini 17 mac 2011
nasib baik belum terlambat lagi..
jadi daku terus la singgah tengok karnival digital ni..


alamak!!

daku pusing punya pusing tengok handset ni...terJATUH CINTA pulak dengan Nokia c3 ni! nak-nak2 kaler pink!! serius!! cantik giler wei!

ade sesiapa dah pakai?? ok tak?




then daku pon terus usha nokia c3 ni kat google..



  • Brand : Nokia
  • Model : C3
  • Type : Mobile Phone
  • Messaging : SMS/MMS/Email
  • Camera : 2 megapixel
  • Camera Zoom : 4x Digital zoom
  • Memory Inbuilt : Uto 55 MB
  • Connectivity : Bluetooth/Ports/Wifi/Internet

sayang lah...memang la camera jarang daku guna untuk ambil gambar..yang ada cuma 2mp je...lebih2 pulak takde 3G...tu yang paling tak syok nak pakai tu...huhuhu macamaner nak 3G dengan encik tentera laut kat sabah tu...hohoho

then daku pon pusing lagi...

haaaa....nampak Nokia e72 pulak dah..



ayoyo...rambang mata pulak wei...

usha google jugak ni...


  • 3G with HSDPA 10.2Mbps and HSUPA 2Mbps
  • Landscape 2.36" 16M-color display of QVGA resolution
  • Comfortable full QWERTY keypad
  • Optical trackpad on the D-pad
  • Symbian 9.3 OS, S60 UI with FP2
  • 600 MHz ARM 11 CPU and 128 MB of SDRAM
  • 5 megapixel auto focus camera with LED flash
  • Wi-Fi 802.11 b/g, UPnP technology, DLNA support
  • Built-in GPS receiver, A-GPS support, digital compass
  • 250 MB of internal memory, microSD expansion, ships with a 4GB card
  • Bluetooth v2.0 with A2DP support and microUSB v2.0
  • FM radio with RDS
wah ade 3G pulak ni...hikhikhik macam nak beli je....lawa lah pulak...camera pon bagus 5mp...emm
tengok poket dulu cukup ke tak...lalalala
kalau cukup nanti update lagi....hohoho


dah...
tataaaa....
mood confuse :P

12 comments:

  1. hp jenis ni dua2 kawan sy ade pkai..c3 pun ok jgk..tak de mslh ape2 harga pun berpatutan..e72 tu memang hebat..tp tak silap sy hp e72 dah lame kuar..klu c3 tu br lagi..

    ReplyDelete
  2. 100% I'm choosing NOKIA E71. Muktamad (^_^)

    ReplyDelete
  3. nour

    tu la c3 jijah tgk harga 300++ tapi sayang xde 3G je...lau tak da lama beli..huhuhu

    ReplyDelete
  4. myung

    nak jugak! tapi ape beza e71 gan e72?? jijah usha 400++ je...murah gak tu..

    ReplyDelete
  5. beli e72...sb skg lin pakai hp c3...kire xbesh cgt...sb xde 3g...lin beli c3 sb kaler pink jek...wuuuu rugi3x...bek beli e72 tau...kamera pon shantek...lg mcm2x ade...besh3x...

    ReplyDelete
  6. e72 brapa harga kak?
    berminat juga ne dgn c3 sebab kaler pink....

    ReplyDelete
  7. lin~ heheh tu la...jijah pikir xde 3G je..lau tak da lama angkat c3...ok2 skang jijah antara nk beli e72 o e73 pulak..ngeee

    ReplyDelete
  8. eca

    e72 harga promosi 350...c3 pula 300 baik beli e72 kan...

    ReplyDelete
  9. bia btul e72 350???murahhh nyerrr nk g p.d jugak laahh..kt batu 4 tu je kn

    ReplyDelete
  10. dni guna c3je.. sobsob.. sape nak lanje dni henpon baru

    ReplyDelete
  11. lin

    haah kat batu 4 tu je...betul2 kat btu4..murah giler mgkin masa harga promosi kot..

    tawar2 e73 dari 380 turun 350..heheh

    ReplyDelete
  12. kak dni

    hahaha....c3 comey la kak...pink kaler gitu...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!