Nokia e73 pulak dah..

10:23:00 PM 8 Comments A+ a-



tadi daku dah ce citer ce citer pasal nokia c3 atau nokia e72 kan...dalam entry ini.. yang mana daku lebih berkenan tangkap abis lah kat nokia e72..hehe tapi kena tengok poket dulu..hahaha

nokia e72 mengandungi 3G tu lebih penting dari nokia c3 yang takde...ada WIFI dan camera 5 megapixel..canggih u! hahahaha then daku jalan-jalan lagi petang tadi dengan adik daku, daku usha-usha nokia e72 sebab memang hati nak beli pon.. lalu salesman tu pon syorkan nokia e73 pulak dah...adoiiii!!

saje je nak bagi daku rambang mata lagi...hish..hish...




usha kat google pasal nokia e73 pulak dah...latest dari nokia72..



ape perbezaan die? cuma keypad menu e73 tu dah di upgrade baru...hehehe buka mata besar-besar tengok perbezaan dia...hahaha

dah lah...meh tgk kriteria nokia e73 tu...


GENERAL2G NetworkGSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G NetworkHSDPA 900 / 1700 / 2100
HSDPA 2100
Announced2010, June
StatusAvailable. Released 2010, June
SIZEDimensions113.8 x 58.4 x 10.2 mm
Weight127.6 g
DISPLAYTypeTFT, 16M colors
Size320 x 240 pixels, 2.4 inches
- QWERTY keyboard
- Five-way scroll key
- Accelerometer sensor for auto rotate and tap-for-time
- Optical trackpad
SOUNDAlert typesVibration, Polyphonic(64), WAV, MP3 ringtones
LoudspeakerYes
3.5mm jackYes
MEMORYPhonebookPractically unlimited entries and fields, Photocall
Call recordsDetailed, max 30 days
Internal250 MB
Card slotmicroSD, up to 16GB, 4GB included, buy memory
DATAGPRSClass 32
EDGEClass 32
3GHSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 2.0 Mbps
WLANWi-Fi 802.11 b/g
BluetoothYes, v2.0 with A2DP
Infrared portNo
USBYes, v2.0 microUSB
CAMERAPrimary5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
VideoYes
SecondaryVGA videocall camera
FEATURESOSSymbian OS 9.3, Series 60 v3.2 UI
MessagingSMS, MMS, Email, Push Email, IM
BrowserWAP 2.0/xHTML, HTML
RadioStereo FM radio with RDS
GamesYes + downloadable
ColorsTitanium
GPSYes, with A-GPS support
JavaYes, MIDP 2.0
- Digital compass
- MP4/H.263 video player
- MP3/WMA/WAV/eAAC+ player
- Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
- Flash Lite v3.0
- Push to talk
- Voice command/dial
- Organizer
- Predictive text input
BATTERYStandard battery, Li-Po 1500 mAh (BP-4L)
Stand-byUp to 384 h (2G) / Up to 528 h (3G)
Talk timeUp to 13 h (2G) / Up to 6 h (3G)



All about Personal, Lifestyle, Beauty, Health and Parenting Blogger.
Product review, advertorial, 

contact:
Email: cikazizahmisi88@gmail.com

8 insan comel komen

Write insan comel komen
ecadwinkyasha
AUTHOR
3/17/2011 11:32 PM delete

wow e73.ada 3G juga eh?..dpt lah ber 3G dgn encik tentera laut kan kak?..hehehe.jgn risau kat Sabah ada 3G.eca selalu juga 3G dgn hp sonyK530i ne je.hahaha.

Reply
avatar
AYuNG
AUTHOR
3/18/2011 8:07 AM delete

pergh..murah tuh, ada lagi x jijah..hehe

macam nak jer nih! :D

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
3/18/2011 9:25 AM delete

eca~ haah nokia e73 ade 3G...hehehe boleh 3G dgn dia kat sana nanti....kalau YM tak best kena on9 baru leh tgk muka...heheh

Reply
avatar
Cik Azizah
AUTHOR
3/18/2011 9:26 AM delete

ayung~

ada lagi samapi ahad ni...jijah try pakai dulu...kalau ok sgt...jijah syorkan kat ayung ya...

Reply
avatar
Nur farhana
AUTHOR
3/18/2011 10:27 AM delete

na jugak lahh . sayang nyer jauh sgt kowt kat pd kene beli . sobs sobs.. someone pegy beli an .. :(

Reply
avatar
aDieyZa
AUTHOR
3/18/2011 11:00 AM delete

wah, handphone baru!!! harga pun ok.. bestnyer..

Reply
avatar
ɐɥsɐɟ
AUTHOR
3/21/2011 6:57 PM delete

tumpang tanye..
e73 ade dujual di malaysia ye?
macamane?ok x fungsinya?

Reply
avatar


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!