6 Tahun Aku Seorang Jururawat

by - 7:32:00 PM


Alhamdulillah 9.8.2016 genap 6 tahun daku bekerja sebagai jururawat. Dari bukan minat dah jadi tanggungjawab dan amanah pula sekarang ni.. 

Menjadi seorang jururawat bukan mudah.. banyak cabarannya lebih lebih lagi melibatkan nyawa seseorang.. sebab sekelip mata je sesorang itu boleh berubah condition. 

Sebenarnya banyak kena belajar lagi dalam bidang ini.. masih mencari pengalaman. Dari sabah ke semenanjung.. Semoga di usia 6tahun bekerja ni daku dapat memperolehi lebih banyak lagi pengalaman dan pengetahuan. Mana tahu ada rezeki bekerja di negara arab seperti Jeddah.. Dubai.. Amin

Target daku tahun depan nak sambung belajar posbasik 6bulan untuk bidang pediatrik (kanak-kanak) yang daku bekerja sekarang.. doakan ye..mudah mudahan..

Semoga maju jaya buat staffnurse azizah.. 

♡♡


Tudung soft awning dari butik ig zahwashoppe. 
Atau whatsapp 0132378013 to buy..




You May Also Like

7 insan comel komen

  1. 6 hn yg penuh berliku kan jijah. dari sabah ke semenanjung...

    ReplyDelete
  2. selamat ulang tahun sn azizah ...

    ur name same as my mother ... and she also a sn before ....

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    good luck jijah..

    ReplyDelete
  4. posbasic byk cabaran...semoga tabahhhhhhhhhhh!.
    tgk kak long, kdg2 sian dgn anak-anak dia sbb jrg da masa sibuk bljr & buat klinikal kan...nasib anak-anak dia jenis yg memahami..yg kakak tu dah paam sgt2 mummy dia smbg study. hihi

    ReplyDelete
  5. All the best...hanya insan terpilih yang mampu memikul amanah sebagai seorang misi. Saya dulu pun teringin juga tapi tak ada rezeki nak pergi dalam bidang ni. Insya'allah rezeki ditempat lain..doakan ye..

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!