Monday, August 29, 2016

DIY Label Botol Rempah


Botol hadiah dari rumah kahwin dari terbiar begitu saja marilah kita start projek susun atur.. hanya guna bekas tipuware IKEA, mr DIY, kedai Eco RM2 dan botol rumah kahwin.. kihkihkih hentam lah lain-lain bekas pun! janji senang nak ambil bila dah label :p

Memandangkan kabinet dapur pun ada kena la rajin sikit menDIY label-label botol rempah ratus tu.. Label pun campur-campur.. Ada ambil dari blog azhafizah.com, google dan ada yang buat sendiri :)

Untuk rempah ratus guna bekas dari Eco, Mr DIY dan barang terpakai




Storan IKEA ni untuk Milo, Gula, Teh, Nescafe



Ini dalam rak yang di sediakan oleh tukang kabinet..bila masak senang nak capai sebab bawah dapur gas je..
Label Gula, Garam, Kunyit




Setakat ni buat mana yang sempat je..anak-anak kecik lagi nak update blog pun tunggu mereka tidur dulu.. inshaaAllah bila ada masa terluang buat label balik untuk seragamkan bentuk, warna dan tulisan label tu dan botol-botolnya..

sekarang biar camni janji senang nak capai barang apa dalam tu bila dah label kan kan..







4 comments:

  1. mmg ada gaya misi ... praktikkan ape buat kat spital buat kat rumah .. hehehe
    betui senang klu org dtg rumah ... dia nk tolong kita buat air ke masak ke semua dah tersedia nampak dah ,,,,mudah kita tak yag bgtau lokasi kat mana brg yg nk cari tu

    ReplyDelete
  2. Biasanya susun atur botol rempah dekat rumah berterabur tp alhamdulilkah setakat ni tuan rumah tau nk cari kt mana..

    ReplyDelete
  3. Nampak lawa ada label kan, senang nak tengok dan cari.

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!