Peranakan Jatuh/ Tombong Akibat Tak Menjaga Pantang Dengan Betul

TAHU TAK APA ITU TOMBONG? Tombong tu peranakan jatuh yang dah tahap kronik macam dalam gambar ni. Biasa terjadi kepada wanita...


TAHU TAK APA ITU TOMBONG?

Tombong tu peranakan jatuh yang dah tahap kronik macam dalam gambar ni. Biasa terjadi kepada wanita yang telah bersalin dan tidak berpantang dengan betul. Rahim jatuh kebawah dan kadang kadang terkeluar dari saluran pintu faraj disebabkan otot yang memegang rahim tu lemah akibat proses kelahiran. Sebab tu lah pentingnya orang tua tua suruh berpantang.


Tanda-tanda awal atau simptom-simptom TOMBONG ?

1. Peranakan Rendah: Dimana ibu akan merasa seperti sesuatu benda menghimpit ari-ari, kencing yang tidak lawas, sakit ketika berjimak.
2. Peranakan tersangkut : Apabila peranakan sudah sampai ke pintu rahim. Dalam kondisi ini, kita akan dapat merasa "sesuatu" menghalang laluan servik.
3. Keluar Tombong : Apabila batu merian dan pangkal merian separuh atau sebahagiannya sudah berjuntai keluar dari pintu faraj.
Tanda-tanda rahim jatuh /Peranakan jatuh :

1) Terasa sesuatu terkeluar di bahagian faraj.
2) Ketulan pada faraj.
3) Sakit ari-ari 
4) Sakit belakang dan pinggang
5) Sakit semasa hubungan seks.
6) Inkontinens kencing atau kencing tidak terkawal.Sukar buang air kecil / besar. terkencing ketika bersin atau batuk


Rawatan untuk yang mengalami masalah TOMBONG :

1 - Seeloknya pergi berurut dengan bidan supaya otot terkeluar tadi masuk dalam 'sarung' peranakan/rahim.
2 - Tapi sebaiknya buat urutan sengkang rahim dulu dari mak bidan...
3 - Selepas itu boleh amalkan Set Penjagaan Rahim ShakleeBagaimana Set Penjagaan Rahim Shaklee dapat membantu masalah TOMBONG ini??1. Energizing Soy Protein-  bertindak untuk menguatkan rahim. Ia juga sangat penting untuk persediaan sebelum hamil serta membantu menguatkan rahim sebagai persediaan mengandungkan bayi selama 9 bulan. Orang yang pernah mengalami keguguran dan merancang untuk hamil digalakkan mengambil Energizing Soy Protein. Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. Protein ialah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. 

2. Alfalfa Complex- sebagai jamu yang dipanggil kacip fatimah moden. Pengambilan Alfalfa dengan dos dan aturan makan yang betul akan menjadikan rahim kita kuat. Insyallah membantu menaikkan rahim ke kedudukan yang asal.


InsyaAllah dengan mengamalkan set ini secara konsisten akan dapat membantu menaikkan peranakan yang jatuh dan menguatkan rahim sekaligus mengelakkan rahim kita jatuh lagi.


*perhatian: 
Sekiranya anda mengalami rahim jatuh kronik atau dah teruk, sila dapatkan nasihat dari doktor pakar dengan segera.CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET PENJAGAAN RAHIM SHAKLEE


CARA 1

Anda boleh mengklik ke SET PENJAGAAN RAHIM ini dan membeli terus dengan Shaklee.


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.Whatsapp +60132378013
Your health & beauty consultant


You Might Also Like

2 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!