Tips Untuk Dapatkan Anak Lelaki

Ramai pula minta tips bila dah dapat anak sepasang ni. Itu semua rezeki tapi sebelum nak dapatkan sepasang ni daku usaha macam-macam mera...


Ramai pula minta tips bila dah dapat anak sepasang ni. Itu semua rezeki tapi sebelum nak dapatkan sepasang ni daku usaha macam-macam merancang untuk dapat anak yang di ingini.

Sebelum tu korang kena tahu jantina bayi ni ditentukan oleh kromosom. Kalau XX boleh dapat anak perempuan. Kalau XY dapat anak lelaki. Sperma suami yang akan menentukan sama ada bayi tu jadi lelaki ataupon perempuan.

Bayi perempuan
  • Kromosom X
  • Bergerak lambat
  • Hidup lebih lama
Bayi Lelaki
  • Kromosom Y
  • Bergerak pantas
  • Hidup lebih pendek


1. Sperma Y lebih cergas dan pantas bergerak tetapi jangka hayat sperma Y agak pendek. Iaitu hanya boleh hidup dalam masa 24 jam je. Sebab tu, hubungan seks digalakkan berlaku pada waktu ovulasi. Sebabnya peluang untuk dapat anak lelaki adalah tinggi time tu.

2. Memandangkan sperma Y hayatnya pendek, teknik "doggie style" disarankan. Sebabnya teknik ini penis suami lebih dekat dengan serviks jadi sperma Y dapat berenang dengan pantas untuk bertemu telur isteri. 

3. Digalakkan untuk mengadakan hubungan seks pada waktu malam.

4. Untuk dapatkan anak lelaki suami mahupun isteri di galakkan memakan makanan beralkali, daging, buah-buahan serta makanan bergaram seperti keropok pon digalakkan.
Elakkan makan makanan berasid atau masam seperti buah limau, nenas, mangga, cuka kerana membunuh sperma lelaki.

5. Isteri seharusnya mendapat kepuasan yang tinggi semasa mengadakan hubungan seks kerana sistem badan wanita akan mengeluarkan cecair beralkali yang boleh merangsang pergerakan sperma Y.

6. Di katakan untuk mendapat anak lelaki, tahap keasidan lendir dalam kemaluan perempuan perlulah berkeadaan alkali kerana sperma Y lebih tahan dalam keadaan alkali. Oleh itu, dicadangkan supaya wanita membasuh kemaluan dengan “sodium bikarbonat” yang beralkali 2 jam sebelum melakukan persetubuhan.

7. Amalkan doa iniNamun begitu semua yang berlaku adalah kehendak Tuhan. Kita hanya boleh merancang. Sehingga kini, ketepatan petua-petua di atas adalah diantara 70 - 80 peratus,


Posted via Blogaway

You Might Also Like

4 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!