Tuesday, March 7, 2017

Fetal Kick Counter



Zaman duit sekarang kena apply apa-apa produk yang boleh dapat secara percuma! 
Dan Ini yang mama tertunggu tunggu selama ni! excited kaoo dapat fetal kick counter ni! Excited nak guna macam ini anak sulung pula! padahal anak tiga dah kot.. dah terror kira gerakan baby cara manual! haha ala bagi can lah.. dulu dulu tak ada benda alah ni.. :P 





Godek godek cara guna hasil try n error je..

1. Setting week dengan day kat bawah tu dengan klik button kecik..
2. Button tapak kaki tu, ada 1x gerakan tekan sekali...nanti kat atas tu ada tulis minit..contoh lepas 5 minit ada rasa lagi gerakan..baru tekan tapak kaki untuk gerakan ke dua..
3. Buat sampai lah gerakan ke 10.. yang kita kira gerakan 3-5minit 1x gerak. kalau banyak kali baby gerak dalam masa sama itu tak kira!
4. Bila cukup 10 kali gerak @ 10 kaki. Akan keluar muzik! :)
5. Buat setiap hari dari jam 9pagi- 9malam.. untuk 10x gerakan. 


So far best guna kalau rajin lah..

Fetal Kick Counter dari Connected Mums Club. Hanya sign up, register kemudian aktifkan melalui email. Dalam tiga minggu tunggu posmen pon pon... hihihi :)


7 comments:

  1. baru tau ada alat macam ni

    ReplyDelete
  2. woww menarik...baru tau ada benda camni..
    anak dah 3 dah ni hahhaaa...
    masa preggy haritu beli yg dgr bunyi heart beat jeee
    neves kot rs mcm nk sentiasa letak je kat perut..

    jemput singgah blog sy yer
    http://myaleo.blogspot.my/2017/03/kakak-baby.html

    ReplyDelete
  3. ala bestnya. tapi ni dah nak tunggu hari dah ni. tak sempat. takpe. nanti next baby insyaAllah. hehe

    ReplyDelete
  4. wah dah canggih eh skg kan jijah....

    ReplyDelete
  5. ada dapat..
    tapi mcam malas lak nak gune..
    hehe..

    better tick terus kat buku pink..

    ReplyDelete
  6. BESTNYE BR DAFTAR CONNECTED MUM ... TQ SBB SHARE ...

    ReplyDelete
  7. wahhhh baru tau ada alat mcm ni...

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!