Supplement Ketika Hamil 2nd Trimester

by - 7:00:00 AM



Ibu-ibu mengandung perlulah mengamalkan supplement vitamin yang sihat untuk kesihatan diri serta bayi yang di kandung.. Masa 1st trimester dulu, daku just amalkan B-compleks sebab ia mengandungi asid folik! Asid Folik pula wajib ambil untuk elakkan kecacatan pada bayi, sumbing dll. Korang boleh baca sini Asid Folik Kepentingan Sebelum dan Semasa Hamil.
so mana yang merancang nak kahwin dan hamil dah boleh start makan asid folik ni. biasa doktor syorkan 3 bulan sebelum hamil :)

Jadi bila sudah memasuki 2nd trimester ini, daku add on Omega Guard pula..

Apa yang terkandung dalam Set Kehamilan 2nd trimester shaklee ni??





1. B-Complex 

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. 

2. Vitalea

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

3. Vita C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. .

4. Ostematrix

Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu, ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

5. Omega Guard

Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.


Inilah supplement yang ibu kat luar sana wajib consume bila hamil. Ternyata ramai ibu-ibu hamil berpuas hati selepas menggunakan Set Hamil Shaklee. Badan semakin bertenaga bahkan kulit makin cantik dan gebu.

Nak dapat rezeki anak bukan senang maka berusaha lah untuk memberikan makanan supplement terbaik untuk bayi anda dalam perut anda. Anda makan bayi anda dapat khasiat!


CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET KEHAMILAN SHAKLEE

CARA 1

Klik ke SET KEHAMILAN ini dan membeli terus dengan Shaklee.

CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.


Whatsapp: 013-2378013
SID 1200083
Your health & beauty consultant


You May Also Like

0 insan comel komen


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!