Wednesday, April 1, 2015

Topup Cimbclicks & Maybank2u GST 6%!!


Ehh!! bukan ke topup tak di kenakan GST??
tetiba buka Cimbclicks & maybank2u topup di kenakan GST 6%!!




agak melampau gak la.. dari 
RM10--> RM10.60
RM30-->RM31.80
RM50-->RM53.00

dengar citer kat kedai topup pun kena GST 6% ni..
dah la daku jenis topup banyak kali dalam sebulan!! parahlahh gini... hurrmmmm!!




baca note kat cimbclicks ni "The Reload amount is inclusive of GST!!

jadi apa maksud surat dari Kastam ni eh..
kata mengekalkan harga jualan topup sama seperti sebelum ni..




apa boleh buat GST dah di kuatkuasa hari ni. peniaga pun ambil kesempatan dari GST ni..
terpaksa  la kurangkan berONLINE.. kalau mobile internet limit habis nak topup satu hal pula...
haihhh GST ohh GST!!


any komen??





17 comments:

  1. Kena report kat kastam le camni

    ReplyDelete
  2. mana 1 pun x tau..tp mostly mmg semua pakat naik harga..

    kesiannya kat kita sebagai pengguna..

    ReplyDelete
  3. kwan saya yang jual top up pun dh konfirmkan yang top up kena gst... apa nak dikata lagi.. uhuhuh goverment say thnku

    ReplyDelete
  4. UNTUK PERBANKKAN ONLINE MMG AKAN KENA GST...TAPIKALAU BELI KAT KEDAI TAK....

    ReplyDelete
  5. adeh, parah kan? suma GST skrg...

    ReplyDelete
  6. konfius kan..ade kate topup xkena gst tp shida topup tadi rm30 bayar rm31.80..adehhh

    ReplyDelete
  7. MEH BELI NGAN DEQ . HIHI . HRGE SAME ..

    ReplyDelete
  8. bila GST dah berkuatkuasa semua nak di GST kan padahal yang berdaftar GST je boleh kenakan GST ni

    ReplyDelete
  9. kalau musykil, report ajer ke KPDNKK....sbb sekrang semua peniaga & pembeli terkeliru....lebih baik report, jangan dengar cakap org....kalo semua diam diri, KPDNKK rasa, GST ni berjaya la walaupun membebankan

    ReplyDelete
  10. pulak kata top up tak kena.
    kena report kat kpdnkk.smalam ada dpt wasap pasai ni..
    mmmm.mcm pelik je

    ReplyDelete
  11. ada yg topup kt kedai pun kena jg gst snln

    ReplyDelete
  12. dah kena GST dah untuk top up.baru je akak up entri ari ni pasal benda tu.

    ReplyDelete
  13. pagi tadi kecoh kat ofis pasal topup kena gst. hmmmm

    ReplyDelete
  14. dasyat impak gst ni, hehehe. nasib topap msih byk lagi, dan jarang guna phone pon

    ReplyDelete
  15. Top up masih ada GST. Saya beli top up online kat 11street.my ada GST tapi saya tak kisah sebab promosi sekarang dapat 10% credit that mean saya dapat credit 1.06 @ RM 1.06 yang saya boleh guna untuk next purchase if beli top RM 10.60 termasuk GST saya perlu bayar hanya RM 9.54. Jika masih ada promosi yang sama saya dapat credit 1.06 @ RM 1.06 untuk 2nd purchase jugak. So consider masih jimat. Singgahlah blog saya jika nak tahu pasal 11street.my

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!