3rd Pregnancy Diary : Supplement Ketika Hamil 1st Trimester

by - 9:00:00 AM


Assalamualaikum WBT


Alhamdulillah sepanjang hamil 3 orang anak ni.. daku tak mempunyai masalah apa.. morning sickness pun takde.. cuma kekurangan HB/ darah rendah saja. memang sejak azali.. kikiki

Cuma nak berkongsi apa yang daku amalkan ketika mengandung tiga-tiga anak ni dari 1st trimester sehingga lah nak masuk 3rd trimester sekarang. Korang kena baca entry ni sampai habis. Mana lah tahu bila korang pregnant nanti boleh cuba supplement ni :p mesti tercari blog daku balik kan.. mihmihmih


Masa 1st trimester dulu, daku just amalkan B-compleks sebab ia mengandungi asid folik! Asid Folik pula wajib ambil untuk elakkan kecacatan pada bayi, sumbing dll. Korang boleh baca sini Asid Folik Kepentingan Sebelum dan Semasa Hamil. 
so mana yang merancang nak kahwin dan hamil dah boleh start makan asid folik ni. biasa doktor syorkan 3 bulan sebelum hamil :)


Inilah supplemen vitamin yang harus ibu hamil amalkan sepanjang kehamilan termasuklah diri sendiri yang tengah hamil nih :P




1. B-Complex 

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. 

2. Vitalea

Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


3. Vita C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik. .

4. Ostematrix

Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu, ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.



Inilah supplement yang daku dan ibu kat luar sana wajib consume bila hamil untuk 1st trimester.. kemudian bila masuk 2nd trimester, boleh add on ESP dan Omega Guard. nanti daku kongsi kan Supplement untuk 2nd Trimester pada next entry.


Nak dapat rezeki anak bukan senang maka berusaha lah untuk memberikan makanan supplement terbaik untuk bayi anda dalam perut anda. Anda makan bayi anda dapat khasiat!



CARA MEMBUAT PEMBELIAN SET KEHAMILAN SHAKLEE

CARA 1

Klik ke SET KEHAMILAN ini dan membeli terus dengan Shaklee.


CARA 2

Boleh hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi, cara makan, dos yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.
Whatsapp: 013-2378013
SID 1200083
Your health & beauty consultant



You May Also Like

5 insan comel komen

  1. Saya tak ambik supplement masa pregnant kali pertama. Just makan apa yang nurse bagi jak. Kesian baby saya. Huhu.

    Latest, http://lynk.my/55oX

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. janji baby sihat walafiat.. anak kuar aktif

      Delete
  2. mkn supplement ni sekali gus atau berselang waktu jijah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm bcompleks,vitalea leh sekali.. oste malam.. vitamin c lepas lunch

      Delete
  3. Bagus ada supplemet yang terbaik

    ReplyDelete


Please leave your comments ladies and gentleman.Thank you so much for reading!